Tuffa

Senaste inläggen

Av Camilla Anderholm - 22 augusti 2011 18:36

En söndag kan spenderas på flera olika sätt !!!!   min och Kliff´s spenderades ute på Njurunda brukshundsklubb .... Lotta påThidas  hade anordnat ett MH för sina G-valpar som nu hade åldern inne ... tyvärr så började Thidas Greta Garbo att löpa dagarna innan ... riktigt surt för matte Bettan som gärna hade velat gå med Greta ... hon har haft otur med sin tös och hennes löp tidigare ... då inte Greta kunde gå så fick Kliff ta hennes plats.


Avläsning av chippet !!!

  

Det är samma sak varje gång .... det tar en EVIGHET att hitta Kliff´s chip ... samma sak var det vid röntgen, då höll vi väl på i en kvart nästan ... han har blivit kollad vid en utställning ... problem ... och så nu ... jag blir galen nästan .. hur mycket kan det röra på sig egentligen ?Kliff hade inga problem med att hanteras eller ta kontakt.

(Mysigt)

 

Jösses vilken maraton- dag vi var med om !!!!!!!!!!!  allvarligt ... typ 11 timmar tog det .. 3 hanar och 4 tikar  ( det kan ha varit en hund till kommer baske mig inte ihåg   )

hajjar ni !!!!!!!!!   typ 7 eller 8 hundar och elva timmar !!!!  det är ju inte klokt. 45 min - 1 timme är det beräknat att det ska ta.

Mentalbeskrivaren var en mycket bestämd och nogrann kvinna ... det blev hela gruppen varse om då första hund skulle gå ... jösses så bestämda åsikter hon hade om allt, det skulle var si och så ... hon visade med tydlig min om hon ogillade något, till att börja med så tänkte vi nog alla att hur sjutton ska detta gå ... men allteftersom så mjuknade hon upp och tills slut kunde hon till och med skämta om sig själv.

Även om hon var lite trulig och knotig i början så var åtminstone nästa alla överrens om att hon gjorde rättvisa beskrivningar av hundarna.


Kontakt Samarbete.

  

    Det ser väl helt ok ut !!!!       haha ... låt er inte luras, för sekunden senare såg det ut så här.

  


Ja, nu är det ju som så att Kliff inte är specielt imponerad av att flänga fram och tillbaka för att få fatt i en kamptrasa ... Blev jag fövånad vid denna station ... nä, inte det minsta. Att han kan hälsa och hanteras utan problem det visste jag ju ... att han inte var intresserad den leken visste jag också. Vidare till nästa som var lilla bytet.

Lilla bytet.

 
Så här intresserad var han av lilla bytet.

  

Stå där du matte !!!! jag kan gå hit och nosa istället !!! .... Blev jag förvånad här ?? nä hörrni .... inte det minsta. Nu är väl inte bernern känd för att rusa efter lilla bytet heller ... men det var ett par stycken som drog iväg en bit faktiskt.

Aktivitet

( som jag för övrigt alltid kallat passivitet)

 

Världens längsta 3 minuter ... Kliff har inga som helst problem med att vara passiv ... men jag visste att hittar han en pinne så kommer han börja småtugga på den ... självklart så låg där en riktigt mumsig pinne som han la sig ner och började tugga på. 

Men han pep inte och han var stressad, han ställde sig inte och kissade på varenda buske ... (som jag hade tyckt varit väldigt pinsamt.) Han gjorde just ingenting förrutom att tugga på den pinnen .... och det må väl vara hänt   .

Förvånad här ?????  Nä, inte det minsta.

Avståndsleken.

  

Visst ser han väl intresserad ut !!! eller så inte .... Här sitter han till och med och tittar på publiken ... men tidigare hade han tittat på snubben därborta som hoppade och hade sig ... men fortsätt med det du .... sa Kliffen ... jag stannar här jag.

Överraskning/Dumpern.

    

Här har Kliff ettor hela vägen ned i protokollet ...

Ingen rädsla.. inge hot/agg... ingen nyfikenhet ... inge kvarstående rädsla ... inget kvarstende intresse ...  Förvånad här ???? 

Ja,  kanske lite ... jag trodde han skulle backa undan mer då overallen flög upp framför oss ... han flydde inte undan alls utan stannade bakom mig ... det förvånade mig lite kanske. Annars så blev jag inte så förvånad.

Ljudkänslighet/ skrammel.

    

 Här var han ju lite rolig iallafall Kliff ... bäst som vi gick där på stigen och då de drog i skramlet så stannade jag så klart på en gång .. jag får då instruktioner om att vända mig mot skramlet och där och då inser jag att jag inte har någon hund bakom mig ... haha ...

Mentalbesrkivaren säger att det såg ut som han fick upp ett spår efter figgarna som hade gått i förväg till spökena och han hade börjat spåra efter dom ....  hon hade inte alls uppfattat att han blev rädd och det var därför han drog iväg utan han hade helt sonika börjat spåra ... Nu är det ju sm så att Kliff är inlärd på att då vi busvisslar på honom så ska han komma ... så jag frågade om jag fick vissla på honom och det gick bra ... så jag drog iväg en signal och då kommer han lommandes så som han alltid gör ... goproppen !!!  han är så duktig på inkallning. Då han kom tillbaka, så var det inga problem, han gick fram och nosade utan problem.

Även här är det bara ettor i protokollet.

Inga rädslor .. inge hot/agg ... inge nyfikenhet ... inga kvarstående rädslor .. inget kvarstående intresse.

Blev jag förvånd här ... Nä ... faktiskt inte ... eller först så blev jag förvånad då jag insåg att han hade fortsatt utan mig framåt på stigen .. jag hörde ju att han inte hade dragit iväg i full kareta ... men man vet ju aldrig ... men då beskrivaren sa vad hon sett ... hur han hade börjat spåra ... så kan jag ärligt säga att jag inte blev förvånad ... Den här killen har en otrolig nos, det har han visat många gånger ... det ska bli riktigt roligt att testa spår med honom nu till helgen.

Nästa station skulle ju bli intressant ... det tror jag vi alla tycker då det kommer till spökena ... för hur det nu än är så händer ju detta aldrig i vanliga fall ... inte sjutton möter man på vitklädda spöken då man puttrar runt i skogen .. de andra sakerna är ju inte alls otänkbart att de kan hända . men just spökena är ju en ganska bissar situaton !!! ...

Spöken.


Blandad kompott var det här .. Kliff hade koll på spökena enligt beskrivaren, men gjorde inte så mycket väsen av sig förrän de var riktigt nära .. då klev han upp och började skälla ... här blev jag också lite förvånad ... jag hade trott han skulle börja skälla så fort han fick syn på dom ... han är inne i en spökålder tror jag ... ibland kan jag höra hur han ligger och mullrar lite tyst ute i hallen då han tror att han hör något ute på gatan .. eller jag kan nog likna det mer vid att han tror att han måste ta på sig poliskostymen   ... och hålla koll på allt och alla !!!!!!  tror kanske just det är lite åldersrelaterat ... för så har han inte gjort förrut.       

Här hälsar han lite smått på ena spöket iallfall.

Jaha .. då var det bara skotten kvar ...

Lek under skott.

  Passiv under skott.

  

Kliff fick en tvåa på skotten ... Helt ärligt så var just skotten en omdiskuterad sak ungefär hela dagen på detta MH ...  samtliga som deltog kände precis likadant .... jag har aldrig någonsin varit med om maken till skarpa skott ... vad menar du nu kanske ni undrar ?? klart skotten låter !!!!!!!!!!  men det var som om de stod precis bakom ryggen mig då det sköt, det riktigt dånade i mina öronen ... och det var väl inte det värsta kanske ... utan det som kanske var värre det var alla de hundar som satt och väntade i bilen eller redan hade gjort sitt MH de var också VÄLDIG nära där skotten var ... Nu har inte jag gått hundratals MH:n ... jag har nog inte ens tio för den delen, så jag är absolut ingen expert  .... men jag har aldrig varit med om liknande just vid skotten och alla var som sagt rörande överrens om att det kändes lite väl nära skytten för både den som testades men framför allt de som satt kvar i bilarna.

Summasummarum ....  Att jag har en väldigt mysig lugn och cool kille det vet jag ju om ... Kliff har sedan han kom till oss varit väldigt lugn och behaglig ... han hetsar inte upp sig i onödan .. han har alltid fungerat i alla miljöer och har aldrig ställt till med något faktiskt ... jag kan åtminstone inte komma att tänka på något just nu ... Nu kanske det finns någon där ute i stugorna som tycker han verkar väldans tråkig !!!!!!!!  det kunde inte vara med fel ... han är absolut inte en tråkig kille ... tro för allt i världen inte att han sitter som Ferdinand under någon krokek och luktar på blommorna !!!!!! .... Nä, nä ... så är det inte. Men han är helt enklet väldigt okomplicerad och väldigt lättsam att ha att göra med. Vilket är oerhört skönt.

Denna kille är inte bara snygg .... han har en otroligt fin insida också   .

 De övriga hundarna vill jag inte utala mig om ... då jag inte vet vad deras hussar och mattar tycker om att bli nämda i min blogg ... så jag nämner inget om de andra av den anledningen ... men så mycket kan jag säga att alla var duktiga och klarade sig bra.

Ett särskligt tack till Lotta på Thidas som lät mig få en plats.

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 15 augusti 2011 21:03

Tada .... Pilutta dig matte  !!!!! väste Kliff ur mungipan då han stod som ensam unghund kvar i konkurrensen och jag stod med en CK-rosett i näven.

Allvarligt .... va hände ????  jag som trodde att hon skulle såga Kliff jäms vid forknölarna .... av olika anledningar så trodde jag att hon skulle dissa Kliff å det grövsta .... ni vet, hur man kan prata sinsemellan om andra utställningar som domaren dömt ...och sedan har jag själv läst en del intevjuver med fröken domare då talat om vad hon vill ha och inte vill ha hos en hund ... och som jag har tolkat det tidigare så har hon varit ute efter Kliff´s raka motsats.

Typ modell större. Flippen stod inte längst fram i ledet då långa höga resliga ben delades ut   men jag gillar ju honom precis så som han är ... men ni vet ... varför ställa för en domare som inte gillar ens hund ???  nu har jag iofs aldrig ställt för Fru domare tidigare, vilket AC myndigt talade om ... bilda dig en egen uppfattning och skit i resten !!!!  vilket så klart är helt sant.

Nu handlar det inte om att jag inte kan ta en motgång eller ett sämre resultat för det kan jag ... annars så skulle jag inte hålla på med detta.

   

'Doremis Kliff Ford

Exellent

1:a i konkurrensen med CK

oplacerad i bästa hanhundsklassen.

    Min fina lilla krumelur !!!!    jag vet att jag har världens bästa och finaste Flipp det är ju solklart för mig alla dagar i veckan ... även då han far runt som liten köttbulle i skogarna med dynga hängandes runt hasorna   men visst är det en grymt skön känsla då man står där längst fram och även domaren gillade just min hund ... att man sedan kan få CERT och bli placerad i bsäta hane och blir BIR eller BIm ... det gör mig det samma ... jag har aldrig tidigare fått CK p Kliff så för mig är det jättestort och jag är så glad.

Att han sedan inte blev placerad i bästa hane ... vad gör väl det !!!!!  jag är så nöjd med Flippen.

    
Kliff´s Kritik.

20 månader medelstor hane av utmärkt typ.

Maskulint välformat huvud med bra rasidentitet.

Utmärkt nosparti.

Tångbett.

Bra ögon & öron.

Mycket bra hals och överlinje.

Passande benstomme.

Bra ben & tassar.

Tillrä förbröst och bröstkorg men behöver breddas i front.

Bra rygg länd & kors.

Ngt glad svans.

Stabila hasor.

Parallella sunda rörelser.

Bra pälsstruktur.

Bra färg och tecken.


Domare : Petra Junehall. 


Men om vi börjar från början då ... så gjorde vi lite annorlunda i år ... vi kom upp till Byske redan på onsdagen ... vilket förmodligen var det bästa vi gjort på länge ... tidigare har vi alltid kommit upp på fredag .. ätit .. minglat ... sovit ... upp i tidiga ottan ... duschat hund ... varit på utställning ... middag ... sova ... packa städa ur stuga ... hem ... och så har vi kommit hem på söndagkväll och varit så sjukt trött så det går att liknas vid en urvirden trasa !!! 

men inte i år alltså.

Vi har puttrat runt i maklig takt i Byske elljusspår med hundarna och då dom varit mosiga och trötta efter promenerandet så har vi gjort oss själva en liten Irish ... jösses, så gott det är alltså !!!!!   håll i er nu gott folk !!!!!!!   men jag har faktist aldrig drukit det tidigare ... varför ??????  jag tror det beror på att det innehåller whiskey, och det är ingen favorit.

Men tillsammans med kaffe och grädde och självklart en skvätt Baileys ... för Baileys har ingen dött av    så blir det ju väldans mumsigt ... så nu kan jag lägga till ytterligare en last.


Kliff.

 

Aston & Kliff & Tuffa

 Tuffa & Kliff

      

Som ni kanske förstår så ställdes ju inte Tuffa ut ... hon äter rimadyl plus att vi har gett henne caprofeninjektioner för hennes stela framben ... men hon hänger inte läpp för att hon inte får springa runt i någon ring ... det har jag ju berättat om tidigare vad hon tycker om det ... nä detta passar Fröjden alldeles utmärkt ... skutta runt i riset och bara ha det bra ... det är ju hennes melodi ... och det var just sånt som vovvarna verkligen fick njuta av detta år ... så i fortsättningen kommer vi göra likadant ... det rekomenderas kan jag säga.

Sötaste Lukas ställdes ut också.

 

För honom bidde det Gult ... men som matten själv skriver i sin blogg att så länge man känner igen sin hund i kritiken så är det bara att köpa det som står där ... Lukas han ska få stå på tillväxt under vintern så kommer det nog reka till sig ... och för killen som redan stått på tillväxt går det ju också som på räls ... Aston är ett lysande exempel på det där med att stå på tillväxt ... nu då han har blitt 3,5 år så har han äntligen börjat fyllt ut sin stora kostym ... han är verkligen ett lysande exempel på att en berner tar tid på sig att växa och bli klar.

Geneins´s Aston Martin av Inchi.

Exellent.

 

BIR blev ingen mindre än Kliffen´s tjusiga Pappa

Berntiers Forward.

 .

BIR Berntiers Forward    Bim Bernerdalens Bouqet .

Stort grattis till er båda.  Vill även passa på att säga grattis till er alla som jag inte grattade i lördags ... får väl skylla på att jag hamnade i chock ;)). 

Att det inte har varit någon värme att tala om förrutom på lördag då det äntligen blev lite varmare väder gör egentligen inte så mycket ... det har ju faktiskt varit riktigt bra hundväder    ingen fara för överhettade hundar.

Efter utställningen i lördags var vi iallafall ner till vattnet för att hundarna skulle få bada.

Tuffa 

    Tuffa & Kliff

    Självklart så gjorde Kliff en " gädda"

   Vad han gör här har jag ingen aning om ... Kan det månne vara ett glädje skutt över sitt CK ?

Lukas Det är verkligen vemodigt att Byske är över för i år ... för er som aldrig varit där rekomenderas varmt att ta er norrut och vara med nästa år ... Det finns ingen utställning som kan liknas vid denna ... jag lovar, och jag vet att jag inte är ensam om att tycka det ... det är värt milen.

Nu laddar vi om och inväntar nästa utställning ...

Må så gott


ANNONS
Av Camilla Anderholm - 31 juli 2011 21:52

   Då det inte blev något Ransäter för min och Kliff´s del så fick det bli Holmen istället    en liten tröst mitt i värsta utställningsuget ... oj oj, så sur jag är att jag inte anmält till Svenstavik nu till helgen, nästan hemmaplan får man väl säga.... men, nä då ... helt plötsligt så blev jag/vi snusförnuftig !!!!!!!!!!   till nästa år är det bestämt att vi anmäler till allt   .


Tuffa & Kliff på Holmen.

Det var sjukt lågt vatten just nu ... där Tuffa och Kliff far fram är det normalt vattentäckt.


   

Detta är verkligen rena rama paradiset både för två och fyrbent .... ingen utlandsemester slår detta ställe ... jag lovar !!! 


Det blir väldigt mycket bad ... stugan är väl cirka tjugo meter från vattnet så det går liksom inte att undvika.


   Och enligt hussen så var det riktigt skönt i vattnet också.

Tuffa badar med husse.

 

 Kliff badar så som Kliff gör.

  Förutom bad så spelades det YATZY ... en ny fluga har ju kommit ut på marknaden ... trädgårsyatzy tror jag det heter rätt och slätt.

Tuffa övervakar Yatzy:n så det inte fuskas.

  


Det var riktigt roligt ... förutom att jag kom sist ... men jag gillar spel och framför allt där man kan vara med oavsett ålder.

Kliff går gärna undan i skuggan då han linte ligger i blöt ... så han övervakar spelat från skuggan han.

 

Kliff

 

Tuffa  

Dom är så mysiga då vi är här ... dom spankulerar runt lite här och där ... går som dom vill och rätt som det är så ser man inte till dom ... men det är absolut ingen fara ... på en Ö är det väldigt svårt att försvinna.

En promenad utefter strandkanten i kvällsolen ... inte helt fel !!!

    Kliff myser med hussen då vi kommer tillbaka.

  Tuffa myser så som Tuffa gör.


SÅ nu har jag laddat batterierna för ett bra tag framöver ... det är så det känns då vi varit på Holmen.

Mina proppar.

    

I helgen slog det mig vilken bra sommar vi har haft ... varmt och skönt mest hela tiden... dom dagar solen inte visat sig från sin bästa sida har nästan kännts befriande ... det är skönt att inte stekas precis hela tiden.

För Kliff´s skull har det också varit skönt med lite svalare då och då ... han har det halvjobbigt då det är som varmast.

Men i det stora hela så har det varit riktigt skönt väder ... nu får vi väl bara hoppas att det håller i sig ... åtminstone nästa vecka då vi ska iväg till Byske ...

Kliff han poserar gärna då matten ber om det.

 

Tills nästa gång

Av Camilla Anderholm - 28 juli 2011 20:14

Kanse det är något alldeles alldeles underbart   gud så det suger i utställningstarmen .... jga är grymt avis på er alla som ska till Ransäter ... men men ... jag får väl försöka göra någon nytta här på hemmaplan istället ....

Stort lycka till .... till er alla som ska dit.


Här hemma så har liksom livet tagit en ny vändning ... allt går numera ut på att hitta kantareller !!!!!!!!!!  det går skitdåligt ... kan jag upplysa er om ... för att inte säga att det går absolut inte alls !!! ..... antingen så är det något för tidigt ännu, eller så har någon redan varit där och plockat ... vilket jag iofs är ganska säker på ... eftersom vi på två olika ställen har hittat klädnypor i träden, vad är oddsen på att man ska hitta klädnypor hängande i träden mitt ute i skogen liksom ????  nä, förmodligen så har någon märkt ut detta ställe.


Idag var vi ute igen ... men med siktet inställt på blåbär ... för dom finns det en del av så väntar väl en vecka eller två på svamparna ...

Eftersom Kliff varit ute på egna äventyr idag så var det bara Tuffan vi hade med oss.

 

Goa, fia lotta !!!!   hon är ju bara för hääääääärlig denna tjej ... vad skulle vi göra utan henne.

En sån simpel sak som att ta med Tuffa ut i skogen och koppla lös henne, det kan gå precis hur som helst ska ni veta, det är verkligen ett äventyr .... antingen är hon hur duktig som helst och puttrar runt lugnt och fint, eller så går hon totalt bärsärkargång bland granar och tallar så mossan flyger all världens väg då hon drar fram ...

Inte nog med det, hon kan dra iväg på egna raider också ... så man inte alls ser skymten av henne ... och där står jag då med andan i halsen och funderar på när hon ska behaga komma tillbaka ... ja, som ni förstår så är det inte alltid en självklarhet att koppla lös denna dam, man får liksom känna in henne och framför allt så brukar jag titta på hennes ögon ... ögonen är själens spegel och dom avslöjar otroligt mycket.

    

Idag visade det sig att det var en riktigt bra dag för att vara lös .... gud så hon har myst i mossan medans Johan och jag har stått med huvudet i blåbärsriset ....  rätt som det är så har hon kommit förbi och helt sonika lagt sig mitt där man plockat ... och så har hon rullat över på rygg så man ska klia henne på magen ... goa mysiga Tuffa   .

Då hon är på det viset, så där riktigt mysig så är det kanppt man kan tro att det bor en liten djävul i henne ... och det oftast då det brukar gå fel    det är dom gångerna som hon slår till .... likt en kobra nästan.  Haha .... egentligen är det väl sånt här som man ska hålla tyst om ... att man inte har bättre pli på hundarna ... men se, där har ni fel om ni tror att det är så    det är enbart Tuffa som gör på detta viset.

Kliff han är klockren och Fight var också riktigt duktig på att att komma på inkallning ... och det ÄR även Tuffa då hon vill !!!!!!!! .... för det är så det är ... hon gör precis så som hon vill, och tror man att man kan tygla henne då är det klippt, då blir hon avigare en en avig tröja.

    Men hon har verkligen blivit mycket bättre, hon är inte alls så där äventyrlig som hon var då hon var yngre .... även Fröjden blir klokare och klokare med åldern.

   

Denna bild är en typisk Tuffa-grej ....

 

Om inte hon vill vara med på bild ... då kan hon helt sonika göra så här ... sekunderna innan satt hon och tittade på mig .... men så tar jag upp kameran och då gör hon så här .... hon är ju bara för hääääärlig. Vilka personligheter dom är våra vovvar ... denna dam har en stor portion personlighet ... ibland driver den mig halvt galen men allt som oftast så njter jag av våran Fröjd.

  


Ja, det var visst lite om våran dag idag ... nu har det hunnit bli kvällen och en mumsig marängtårt-bit har hunnit landa i magen.

Återigen ... lycka till nu alla som ska till Ransäter.

Av Camilla Anderholm - 23 juli 2011 21:38

Som sagt ... jag finner inga ord över det fruktansvärda som har skett i Norge !!!  min tanke är ... vart sjutton gick det snett någonstans för den killen ?

jag har svårt att tro att någon människa föds ond !! .... men vad vet jag. Fruktansvärt är det iallafall ... många unga människor som knappt har börjat sitt liv och kommer aldrig få chansen heller ... djupt tragiskt !!!!


För övrigt så har vi det varmt ... eller egentligen är det mer fuktigt !!!! .... konstigt väder är det ... ingen sol att prata om idag men termometer visar ändå över tjogo grader  .... och så denna fukt !!!!  kläderna som tvättades igår är fortfarnade inte torra !!!!! mer än ett dygn senare liksom. Hm ... är det det som kallas för växthuseffekt ?

Imorse kom " lilla farbrorn " Lukas förbi ... han ska sova över tills imorrn och Kliff blir så glad åt att kompisen kommer över medans Tuffa håller sig för skratt vill jag lova. Haha ... hon har inget pokerfejs den tjejen säger då jag !!! .... hon ignorerar Lukas totalt ...

Kommer ni ihåg detta !!!

 

Så här såg det ut då Kliff kom in i våra liv .........  jösses så hon ignorerade honom, tror hon gör samma lika med Lukas ... det kan ju tänkas att den lillskiten ska stanna för gott och då är det bäst att visa vad jag tycker ... dom signalerna skickar hon ut tror jag.

Men Lukas bryr sig inte om sura "gamla tanter" han har bara ögon för Kliff.

Dessa två är så mysiga tillsammans.

       

Kolla kolla säger Kliff ... jag flörtar med dig matte !!! ( gobullen min ;)) )

 

Tidigare i veckan så var vi iväg till grusgropen med grabbarna .... Oj oj oj ... om ni bara visste hur mycket sand som fastnar i pälsen på en blöt berner !!!!  .... det är MYCKET kan jag avslöja .... AC har lite svårt för sanden vet jag ... men jag tror bara hon behöver vänja sig vid att ha med ett helt sandtag med sig då man åker hem   .

Vi har ju sedan Fight var liten varit där flera gånger i veckan, så jag har hunnit att vänja migvid sanden..

Grabbarna i grusgropen.

                        


För att vara första gången för Lukas i vatten så var han väldigt tuff ... han tog och plurrade det första han gjorde ... det finns likheter mellan våra Fröken Fröjd och Lukas ... och på mer än ett sätt faktiskt. Han for runt som en liten oljad blixt precis så som hon gör och rätt som det var så hördes det ett plopp och så ett frenetiskt plaskande ... en snabb titt över axel för att konstatera att Lukas hade plurrat så nu vet matten att han  kan simma iallafall   .

  Kliff han försökte visa hur man gör när man leker "gädda i vassen " men det var inte Lukas speciellt imponerad av. Tråkmåns tror jag han tyckte faktiskt !!! 

Eller så kan man ligga på land och se tjusig ut anser Kliff.  

Då kompisen är tråkgi får man roa sig själv.

Lukas är han en blivand apprtör kanske ?

Lukas 

Det är mycket bilder och ord om Kliffnu för tiden .... nästa inlägg ska få handla om Tuffa tror jag ...   någon rättvisa får det väl ändå lov att vara.

Ha en fortsatt trevlig helg


Av Camilla Anderholm - 20 juli 2011 20:37

     Hipp Hipp Hurra för mig idag !!!!!!!!!!!!!!


 Oj oj oj ... jag är klart imponerad av mig själv hörrni !!! .... det får man vara då man lyckas med något tycker jag ... strunt samma i den dära jantelagen .... inte tro man är nått .... pytt !!!!! .... klart man är om man lyckas med det man tänkt sig.

Och jag är fortfarnade lika säker på min sak att jag aldrig någonsin kommer att röka igen ... även om jag igår yppade andra ord ... men det är enbart för att jag blir förbannad över det faktum att sluta röka .... det är lika med viktuppgång !!!!!!  GRRRRRR .... och jag är fullkomligt medveten om att jag inte alls lider över någon som helst övervikt, men även jag har det jag brås på .... och ser man inte upp så går det fort som sjutton ... och för mig handlar det egentligen inte som sagt om någon övervikt (just nu )... utan mer om vad som är min trivselvikt, och vad som är ok för mig.

Nu har jag varit förberedd på detta med vikten så jag har verkligen försökt motat olle i grind som min salige mormor skulle sagt   .

Jösses som jag har gått ... ja, jag har iofs både gått och sprungit ... för det är något jag märkt av faktistk ... kondisen har blitt väldigt mycket bättre ... att springa uppför en backe är inte längre en nära döden upplevelse.

Så förrutom alla hundpromenader så har jag gått sjukt mycket och långa sträckor ... trots det så går det stadigt uppåt ... och om det nu vore som så att jag bara satt på röven och inte gjorde nått så skulle det väl inte vara så konstigt .. men det gör jag ju inte !!!!!!!!!!!!!!   Nåja ... nu tänker jag inte öda någon mer energi över detta med vikten ... för då Friskis & Svettis öppnar portarna för terminen kommer jag vara den som står först i kön ... och då kommer de extra kilona försvinna.

Som sagt jag har absolut märkt av detta med konditionen ... en klar förbättring där.... så oj oj oj vad jag kommer kunna springa i ringarna nu framöver   

Däremot så har jag inte märkt av vare sig bättre smak eller lukt ... det hade väl varit trevligt med bättre luktsinne ... eftersom jag nästan inte har något luktsinne .... smaken har inte heller förbättrats nämnvärt .... tycker det hade varit fantastikst trevligt med bättre smak och kanske även fler nya smaker ... men inte då.

Hur som haver så är livet som rökfri inte enbart Happy days !!!!  för hur sjukt det än låter så har jag saknat rökningen enormt mycket ... första veckorna försökte jag berätta för Johan hur fantstiskt roligt det är att röka.

Behöver jag tala om att han nästan idiotförklarade mig ... men så har jag kännt det faktiskt, och ja ... jag vet hur sjukt det låter. Faktum är att jag har sakant rökningen mer än jag varit röksugen... det är två skillda saker lovar jag ... då man är rastlös .. vad gör man då, Jo man röker ... har man tråkigt så röker man.... är man stressad så röker man. dricker man kaffe så röker man.... pratar man i telefon så röker man ... då man kliver ur bilen och ska gå in i en affär så röker man ... då man kommer ur affären och går till bilen så röker man ... jag kan dra upp hur mycket som helst ... alltså som rökare så röker man nästan jämt ... inte så konstigt att man tycker det mesta blitt tråkigt då man helt plötsligt inte gör något av det där ... jag håller med om att det är helt sjukt att man kan sakna att röka ... så jag googlade lite på det där med att sluta röka ... och det visade sig inte alls vara så ovanligt att folk blev deprimerade och även kände det som att inget var roligt längre så alldeles tokig har jag ju inte blitt utan jag tillhär tydigen statistiken.

Nu kan det faktiskt gå en hel dag utan att jag kan känner saknad så det blir bättre och bättre med det också.

Men summa sumarum så är det ju faktiskt enbart positivt att vara rökfri ...

volangerna runt magen och detta med att jag känner saknad det är ju ändå hanterbart och övergående.

Ja hörri ... det blev ett konstigt inlägg det här ... men ibland måste man få vara konstig också ... inte ett ord om hundarna och inte en endaste bild på vare sig Tuffa eller Kliff ... konstigt .... men nästa blogg kommer bli precis som vanligt ...... bara en massa hundar.

Må så gott alla.

Av Camilla Anderholm - 15 juli 2011 18:33

Vi är ju relativt nya i detta bostadsområde ... så jag har inte hunnit upptäcka all skog som finns här i krokarna runtomkring ... jag vet att man på olika sätt kan ta sig väldigt långt åt alla möjliga vädersträck.

Han, som jag delar brevlåda med har ju gått och blitt värsta träningsfreaken     i vintras då han harvade runt på skidorna åt alla håll och kanter så upptäckte han en massa olika bra ställen att gå på.

Sagt och gjort .... idag snörde vi på oss dojjorna och tog med oss Kliff ...

 "Halta Lotta " fick stanna hemma eftersom det här skulle bli på tok för långt för henne.

Kliff gillar att bära sitt koppel.

  


Det var riktigt behagligt väder idag ... inte alls så där varmt och kvavt....  så det var som gjort för en riktigt lång sväng, oj oj oj vad vi gick.

 

Detta är väldigt typiskt då vi är ute tillsammans och går med Kliff ... mittemellan mig och Johan ska han vara ...han är ju inte den som drar iväg på egna raider inte .... nä då ... mittimellan.

Enda gångerna han hamnar på efterkälken är då han fastnat vid en kissfläck .... och då kan det ta tid !!!!!!! 

  


Jag ångrade mig efter en stund att vi inte tagit med oss lite fika .... så det får det bli nästa gång vi gör om detta ... för fler såna här svängar blir det helt klart ... tyvärr så har jag guldfiskminne ... så jag törs inte ge mig på att gå själv ... Johan får nog hänga med några gånger till innan jag törs ge mig ut i terrängen själv utan att riskera att villa bort mig.

 

Trots att det vräkte ner regn här i tisdags så var det väldigt torrt.

På vissa ställen där det normalt finns vatten var det tyvärr slut på det idag. Kliff står och spejar efter vatten

 

Och vad gör en törstig kille då tror ni ?????

jo, han lägger sig helt sonika ner i den kalla leran då han inte kan finna vatten. Jaja ... bara att gilla läget, det fanns flera såna här sumphål efter vägen så han fick bli ordentligt skitig ... men som en skänk från ovan så uppenbarade sig det vatten också på flera ställen så i ett nafs så var Flippen ren och fin igen ...  

Då vi knatat på ett bra tag så var vi helt plötsligt i Aston & Lukas skogar ... ja, jag sa ju att vi gick långt   . 

 

Här är det dags att klättra upp på berget, hussen tappade bort stigen för ett ögonblick så det blev väldigt äventyrligt ett litet tag ... men det är ju tur man är smidig som ett kylskåp !!!!!!!!!!  eller så inte ..... jag har sån sjukt dålig balans så jag höll ju så klart att stypa på nosen bland bergsknallarna ... så det var bara att inse att kamerna fick vila ett tag så jag kunde ta mig förbi och fram.

Så var vi nästan uppe.

 

Så där ... nu är vi uppe på Astons´s berg   

 


Då vi som bäst hade kommit upp på toppen så körde Kliff nosen i backen och började spåra !!! .... jag insåg ganska snabbt att AC och hundarna måste ha gått här tidigare idag .... jag var ju bara tvungen att ringa bums och fråga.

Jo, då ... visst hade dom gått där idag ... typ en timme innan vi kom dit ... inte så konstig då att Kliff blev alldeles till sig i trasorna då han könde lukten av bästa kompisen Lukas, haha ... nosen är det då inge fel på ... det har jag konstaterat för länge sedan.

Kliff han spårade på han och jag försökte sätta ena foten framför den andra lite försiktigt då det bar nedför nu ....   

Men hallå !!!!!!!!!   kommer du någon gång ???

 

Det bidde en liten behändig sväng på 1,2 mil innan vi var hemma igen. Hur skönt som helst.

Jaha ja ... nu kom Lukas in genom dörren, Kliff ska ha kompis över natten han, då är det bäst att sluta knappa på tangenterna ... för ni som följer AC´s blogg vet ju att det lilla livet tycker det är spännande att bära runt på diverse saker, och jag måste nog gå och se efter vad som kan tänkas bäras runt på  .

Ha en trevlig helg alla !!!

Av Camilla Anderholm - 11 juli 2011 20:11

Alfta är nu lagd till handlingarna ... och eftersom jag inte är känd för att skriva bloggar för att delge resultat så tänker jag inte börja med det nu heller ... det finns dom som sköter det mycket bättre än vad jag någonsin skulle kunna ... jag har fullt sjå med att komma ihåg hur gammal hunden i kopplet är !!!!!!!!! ............  vad är det med mig och hundars åldrar egentligen ???????

I Sala då jag ställde Rune som jag mycket väl är medveten om att han är syskon till goa bästaste Olga ... allas våran räddare i nöden Olga !! ... som bodde med oss under ganska många veckor och som jag mycket väl vet hur gammal hon är ...

Då domaren i Sala frågade hur gammal Rune är så  svarar jag snabbt och rappt .... dryga två år, HALLO ... vart fick jag det ifrån. Rune är fyra. Hjärnsläpp ......

Ännu mer pinsamt är det att jag gör samma sak med Aston igår i Alfta ... jisses ... Aston som är endast en dag äldre än våran Tuffa ... så ni kan säkert förstå att jag är fullkomligt medveten om hur pass gammal han är ... men vad gör jag ???

Jo, då domaren frågar om åldern så säger jag helt sonika att han är två !!!!   utan att ens reagera över vad jag säger ... herregud ... Aston är ju 3 ½.  Dessa små fadäser skyller jag enbart på att jag är uppe i tidiga ottan och det lätt kan bli lite tokigt då men nu har jag bestämt att det aldrig kommer hända igen.


För övrigt så bidde det en bra dag ... en alldeles strålande dag .. med excellent på både Kliff och Aston dock utan CK:n ... men vad gör väl det ... jag har sagt det förr och säger det igen ... min kille är en " late bloomer "  

 (undra vad jag ska skylla på då han fyllt gammal farbror då  ????   ).


Men för mig är han världens finaste kille ... med eller utan rosefetter ... skulle man få pris i snällaste, gooaste, trevligaste, tryggaste, lättsammaste .... mm. mm. mm ....  så skulle Kliffen få första pris alla dagar i veckan. 


Kliff´s kritik

Alfta

Domare : Carin Åkesson.


Excellent / 1 UHKL


Hane av bra modell.

Vackert huvud.

Mandelformade ögon.

Välplacerade öron.

Ngt knapp hals.

Ngt öppna vinklar fram.

Bra volym i bröstkorg för åldern.

Stark fin rygg.

Utm vinklar bak.

Rör sig bra med bra steg från sidan.

Ngt löst framifrån.

Kunde ha mer symetrisk teckning i ansiktet.

Bra pälskvalitet.


Det var väl inte så tokig kritik ... den röda tråden i Kliff´s kritik är att han har ett vackert huvud med välplacerade öron .. och det är väl inte alls fyskam. Redan från det att Kliff var en liten ulltuss så har jag alltid tyckt att just huvudet är en av hans absoluta fördelar.

Jag fullkomligt älskar detta ansikte.

             


Notera nu den osymetriska teckningen i ansiktet !!!!  hm ... petnoga tycker jag hon är .. visst, han är inte identisk men inte sjutton är det väl något man behöver notera i kritiken !!! men men ..

Här har vi då inspektionen av nackfläck också.

  


Kliff & moi.

  Kliff .

   

Det som var det roliga i nackfläck och osymetrisk teckning historien var ju att jag i nästa klass greppade tag i Aston då matte AC började darra på manchetten.  (Totalt helt onödigt är det ... dom är ett fint par matte och Aston, han har sådan kontakt med henne då dom ränner runt i ringen ) nåja ... det som var så roligt var ju då hon kom till Aston och började fingra i hans nackfläck så var den helt plötsligt bara några strån !!!  haha ... den är ju som en ostyrig propeller där bak ... det har vi ju skämtat om flera gånger ... att det är denna som gör att han kan bli lite uppskruvad mellan varven *asg*  men inte nog med det ... så tittade hon även på hur han var tecknad i ansiktet ... och helt plötsligt så gjorde det inget att han var övertecknad i mungipan heller !!!  Tro nu för allt i världen inte att jag på något sätt misstycker om Astons resultat eller kritik ... så är det absolut inte ... det är bara något roligt att samma domare på några sekunder kan ändra sig så.

Bästa busbullen som fick excellent i Öppenklassen placerad 3:a av nio   

  Aston och jag ... hej och hå !!!! 

Då Aston och jag hade sprungit runt och sedan fram och tillbaka så var domarens första kommentar då vi skulle ställa upp att .... Han tycker det här är rolgit va ?   haha ... ja, vad ska man säga, det är killen hela dan det... Han älskar då det händer något.

Det var roligt att ställa honom igen, det var ju ett tag sedan ... närmare bestämt över ett år sedan ... sista gången jag ställde honom så gick han ju totalt in i väggen ... Österbybruk !!!  Det kommer nog aldrig jag eller matte AC att glömma ... då Aston totalt säckade ihop ... nästan så att man blev lite orolig för honom ... han är ju killen som alltid är på topp, och det var han verkligen inte då ... så det var extra roligt att få springa in ett excellent med min forna gamla ringspringskompis.

Nu tar vi en liten paus igen i springandet och siktar in oss på rasspecialen i Byske ... som jag för övrigt helt höll på att anmäla till !!!!!!!  hur sjutton nu det är möjligt ... stugan är bokad och vi kommer redan på onsdagen .. så lite snopet hade det blivit om jag inte anmält någon hund !!!!  tacka vet jag FB ... iofs så hade vi disskuterat det i bilen på väg hem ... men jag är ju som så att jag måste göra saker på en gång ... annars så faller det liasom bort.

Men nu är det tack och lov anmält.

Ha nu en fortsatt varm och fin vecka.

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

Följ bloggen

Följ Tuffa med Blogkeen
Följ Tuffa med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se