Tuffa

Senaste inläggen

Av Camilla Anderholm - 14 januari 2011 22:13

Ja, det är väl i grevens tid att julen städas bort även här ... nu har vi ju önskat er alla en god jul och gott nytt år tillräckligt länge tror jag   ... hemmavid så städade jag bort julen en vecka efter nyår ... lika mysigt och roligt som det är att pynta inför julen så tycker jag det är lika skönt att städa undan allt då helgdagarna är överstökade, nu hör jag inte till den kategorin som har allt i rött och inte står det tomtar överallt heller för den delen, men det blir liasom lufftigt och skönt då man har det som vanligt igen.

Inga nyårslöften avlades i år... iofs så brukar jag inte göra det heller ... men att försöka vara en god medmänniska det ska jag iallafall försöka vara, så gott det nu går   Kliffen tog nyår med ro, det är alltid lika nervöst då man har en ny hund... man vet ju inte hur det ska gå, även om jag misstänkte att det skulle gå bra så kan man aldrig riktigt veta.

Jag tror jag hoppar över att reflektera över året som gick ... efter den svenska kurs jag gick i höstas så är jag pissless på att reflektera helt ärligt... men så mycket kan jag väl säga att 2010 var ett betydligt bättre år än 2009 som var riktigt förjävligt år iallafall på hundfronten ... nu ser vi fram emot ett spännande 2011.

Tuffa ska ju bli stora tjejen och fylla 3 år i februari.

  

Hur nu det ska gå till ???  ja, inte att fylla år utan att bli stora tjejen !!! ....

Nä, nu är jag orättvis mot våran Fröken Fröjd ... hon har faktiskt mognat ordentligt på många plan ... men Tuffa ... skulle inte vara Tuffa om det inte flög fan i huvudet på henne någon gång då och då   .

  

Här kommer hon framkrypandes från en riktigt stor snödriva som hon promt skulle över ... ja, varför inte ??  det är liksom typiskt henne ... det som inte går, det måste hon bara bevisa att det går visst ...

Detta är också väldigt typiskt Tuffa ... att stå på huvudet i något hål ... det gör hon ungeför 100 gånger om dagen, och jag är helt säker på att hon dessutom tittar runt där nere under all snö ... tålamod !!!  det har jag fått lära mig då det gäller våran Fröjd ... hon är nog rörande enig med Skalman ... att skynda det är ett riktigt fult ord   


Eftersom hon allt som oftast står på huvudet så får man nästan bara kort på henne då hon ser ut så här ... snö i hela ansiktet ...

  

Men vad gör väl det ... hon är bara för härlig ibland.


Ja, våran stora tjej som ska fylla 3 snart ... vad gjorde vi utan henne.

Så har vi Kliffen då ...

  

 Vad som står på programet för honom är ju en röntgen och så ett MH så klart, sedan så är ju tanken att vi ska åka runt på lite utställningar.

AC hon sköter det praktiska ... som att boka rum eller stuga där det behövs, och hon är duktig ska ni veta som hittar oss boende där det behövs... några tillställningar vi ska iväg på går att åka över dagen ... även om det blir en del mil i bilen och framför allt tidiga morgnar ... men är man drabbad av utställningdjävulen, så va är väl det !!!!

Kliffen 1 år.

Annars så rullar det liksom på här hemma ..... och även om man skulle vilja dra i handbromsen ibland så är det ingen som bryr sig om det, utan dag blir till natt och så blir det en ny dag igen.

Här kommer Kliff över en driva.

Vad ska jag annat dryfta om ???   att vi har sjukt mycket snö, ja det vet ni väl om vid det här laget men det verkar som att det är så nästan överallt iofs... det har ju redan dryftas om på FB .... men helt ärligt talat ... det är helt sjukt ... som tur var så var det hit en traktor idag och skopade undan en bamsing till snöhög ... så vid nästa snöfall så finns det åtminstone någonstans att lägga skiten på !!!  för det har det inte funnits nu.

Nu till veckan börjar allvaret igen med skolan ... det har varit ett alldeles för långt juluppehåll känner jag ... vi hade en hel del att göra under lovet ... lite är gjort men en hel del måste jag göra klart tills på tisdag ... hujeda mej !!!  att man aldrig lär sig.

Kliff.


     

Ja, men det var några rader igen då ... tur det ... började bli lite pinsamt att önska folk God Jul !!!

Må så gott !!!!!!!

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 24 december 2010 01:27

Tuffa & Kliff och jag önskar er alla en riktigt God Jul.


  

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 17 december 2010 15:31


 


Japp, idag firar vi världens bästa Kliff ... fattar inte var detta året tagit vägen.

Kommer så väl ihåg förra hösten då vi tvingats till att ta bort Fight, hur Tuffa gick ner sig ordentligt och nästan sörjde ihjäl sig ... då vi fick låna Olga som kom som en räddande ängel och hjälpte Tuffa tillbaka till livet...  där och då insåg vi att Tuffa är en hund som behöver en kamrat.

Då började letandet efter en ny familjemedlem .... jag kontaktade König på Doremis och talade om att jag var ute efter en liten kille .... sedan blev det en lååång väntan ... skulle det bli några valpar ????   och framför allt skulle det finnas någon till oss ????   så kom då dagen då Kliff och Klassic föddes.

17 december 2009 såg två små berner bebisar dagens ljus ... oj tänkte jag ... endast en hanvalp !!!!   men som ni förstår så klart    så var det vi som skulle få ta hem Kliff.

Kliff 6 veckor.

  


Lyckan var total .... jag trodde inte det var sant då jag fick beskedet att vi skulle få äran att ta hand om denna kille.

Som ni alla vet då man bara går och väntar och längtar så hinner man nästan bli galen innan det äntligen är dags för att hämta hem sin nya medlem.

13 februari en riktigt solig och härlig vinterdag satte vi oss i bilen för att äntligen hämta hem honom, och det är absolut inget vi någonsin har ångrat.


Kliff 8 veckor.

Han stal våra hjärtan från första stund.

Han visade sig vara en fruktansvärt lätt valp .... allt flöt bara på med Kliff ... han gjorde aldrig något väsen av sig ... det var nästan onaturligt ... jag kommer ihåg då han var busig någon gång hur jag tyckte det var uppfriskande för det är ju så valpar ska vara .... lite lagomt busig ... men inte Kliffen inte.

Var han okopplad på promenader så gick han hack i häl ... han veck aldrig av från våran sida ... det var absolut inte på grund av att han var rädd och otrygg !!!!  tro för gud skull inte det , han var helt enkelt väldigt följsam.

Ordet nej !!!! det har han haft inopererat från födseln tror jag    sa man nej vid olika tillfällen så räckte det alltid att man sa det en gång .... Kliff har vi aldrig behövt tjata och bli irreterad på .... och det är helt ärligt och kommer från hjärtat !!!   Jag har aldrig någonsin kännt eller blivit irreterad på honom vid något tillfälle, han har liksom alltid bara fungerat.

Som sagt fruktansvärt lättsam var han och är han fortfarande.


Kliff på första sennenspecialen i Karlskoga 5 månader.


Det enda som var lite jobbigt då han var liten var ju dom här förbannade parasiterna som vi aldrig tycktes bli av med !!!!  inte för att han verkade lida av det, det var nog snarare jag som höll på att bli galen av det ... men som med det mesta här i livet så kommer man tillslut till en insikt och lägger ner det .... efter några månader så var han iallafall frisk och sedan dess så har det inte varit något speciellt med honom.

  

Visst var jag lite orolig där under den värsta tillväxtperioden med tanke på hur det gick för Tuffa ... men det var ju totalt onödigt ... han har alltid rört sig väldigt fint så även där lades oron ner, ganska så snabtt.

Nu då vi har hunnit till ett-års dagen så närmar man sig ju även röntgen ... inga beslut är tagna då vi ska göra den, jag känner inte att jag måste skynda mig iväg för att få den avklarad ... vilket kanske förvånar dom som känner mig ... min familj har i alla tider anklagat mig för att vara fruktnasvärt nyfiken    pytt !!! säger jag ....

Jo i ärlighetens namn är jag nog ganska nyfiken ... varför läser man annars sista sidan i en bok då man precis ska börja läsa den ???? ja .. gott folk ... jag gör faktiskt det !!!   men det är inget jag någonsin kommer att erkänna   .

Så tids nog så ska även Kliff hamna under röntgen kameran ... men när står ännu skrivet i stjärnonra.

  

Så klart ska vi fira vårat födelsedags-barn idag ... tårta och paket ska killen få och även om det har varit ett fruktansvärt snöoväder och man helst av allt bara veltat stanna inne idag så har vi varit ute på en lång promenad med en massa bus i snön tillsammans med Tuffa.

Tyvärr så hade jag även tänkt ta nya kort på honom då han fyller år, men då det är sådant busväder ute så får 1 års-korten låta vänta på sig .

Just nu ligger jubilaren och drar timmerstockar kan jag säga .... herregud som han kan snarka denna vovve   .

Vi ser nu fram emot att fira väldigt många födelsedagar med våran lilla " sheriff" .


Av Camilla Anderholm - 3 december 2010 21:31

Verkar som jag bara kan blogga då det är fredagar    och NEJ gott folk, det beror inte på att jag har fått lite innanför västen   det är väldigt dåligt på den fronten nu för tiden.

Det är väl helt enkelt så att jag är sjukt trött under veckorna och sitter med näsan nerkörd över skolböckerna, snart har jag avklarat ena kursen ... NICE .... då är det bara några ämnen kvar, blir lite lättare liksom att fokusera på bara några, för som jag sagt tidigare, det är verkligen inte lätt att vara student.

I veckan som varit så har vi haft det ordentligt kallt, inga nya bilder har tagits ... vill för allt i världen inte förstöra kameran ... har inte en aning om hur den klarar temperaturer neråt - 15 -18 grader !!!! inte värt att riskera iallafall.

Så det blir bilder ni redan har sett.

För övrigt så kan jag berätta att den dära julkänslan alla pratar om lyser klart och tydligt med sin frånvaro ... fattar inte vad det är alltså, jag som varit totalt jultokig ... kan det vara så att inga små barn finns hemma längre ... tjejerna har ju flyttat till eget och pyntar och fixar så fint hos dom ... och Linus som fortfarande bor hemma, han tycker det mest är onödigt att hålla på ... men nu gör man det ju ändå liksom, dt hör ju till ... och om jag ska vara ärlig så skulle han nog tycka det vore konstigt om vi inte kulade något alls ... men undra just ja hur det blir då inte han bor hemma längre ???   tanken är att det ska bakas lite lussebullar iallafall i helgen, pepparkakorna skiter vi i att baka ... skulle han vara sugen så får han baka, men som sagt han tycker mest det är jobbigt ... så det får bli köpekakor i år.

Jag skulle vilja komma igång med julklapparna också, skönt då man har kommit en bit på väg då det gäller dom.

Då man läser tidningen nu så lovas det soligt väder i helgen innan mer snö ska komma under nästa vecka, ja ... men det låter väl bra det då vi ska ha sennenträff på söndag ... se till att komma nu alla ni som har en sennenhund ... the more the merrier .... heter det ju ;).

Ha nu en trevlig helg alla och en skön andra advent.  

Av Camilla Anderholm - 21 november 2010 21:39

Så där lagomt mosig känner jag   mig ska bli skönt att gå och lägga sig om en stund, inte ofta jag knyter mig tidigt men idag är ett av dom få undantagen, hoppas bara jag inte har en bacill i kroppen som gör att man känner si så där.

Imorgon är det tänkt iallafall att vi ska ta och slå till på ett kakel !!! ... hur svårt kan det vara ???  jo, det kan faktiskt det, det ska ju liasom sitta där ett tag, man byter ju inte så gärna ut det om det visar sig att det inte blir riktigt som man tänkt sig ... 

Insåg i helgen då vi var borta att våran lilla fis faktiskt är 11 månader nu !!!! Gah !!!! .......  vart tog min lilla valp vägen ????


Kliff 2 månader.

  

      Kliff 9 månader .

Skulle ju så klart ha tagit ett elva månaders kort, men men , han är ju elva månader några veckor till.

Och då man börjar närma sig ett års dagen så tänker man ju så klart på den dära röntgen    !!!!   hua .... jag har inte riktigt bestämt mig då vi ska slå till och läsa av höfter och armbågar, några tycker ju att man kan göra det så fort dom fyllt ett ... andra tycker man ska vänta .... och vad jag tycker ... ja, det vet jag som sagt inte.

Då vi skulle röntga Fight så väntade jag tills han blev 1½ år ungefär, kanske det var lite tidigare, och med Tuffa så väntade vi tills hennes rehabilitering var klar ... vi visste ju redan att hon inte var fri på armåbgarna, frågan var ju bara hur pass mycket det var tror hon var 1 år och tre månader.

Med Kliff, har jag absolut ingen aning, han har aldrig gett mig någon anledning att vara orolig över vare sig höfter eller armåbgar, så jag hoppas och tror att skulle han inte vara fri så kan det ju inte vara några stora

bekymmer... eller???? jag tror jag har för lite erfarenhet till att uttala mig om sånt kanske, det kan ju vara total katastrof också ... ja, ni ser ju .... man blir ju galen av att gå och fundera, eller... det ska jag inte säga att jag gör faktiskt, jag har aldrig hetsat upp mig då det gäller det här med röntgen, det blir som det blir ... inget jag kan påverka iallafall.

  


Idag har vi haft roligt i snön igen ... gud som dom busar och lekar, men det är jobbigt att röja runt i snön ser man ... tungorna var betydligt längre då vi var på väg hem från promenaden idag än då vi gick   men det är väl det som är meningen också med att busa .... och fort går det, tog skydd bakom Johan ett par gånger då dom kom farande, inte för att jag tror att dom skulle springa på mig, men då dom ser helt crazy ut i ansiktet och med den farten dom får upp så är det bättre att ta det säkra före det oskära... är det verkligen berner jag har innan för väggarna, tycker dom liknar vinthundar mer.

och med det sagt så är det nog dags att gå en sista sväng med dom båda innan mina blå får stänga igen för idag.

På återseende !!!


Av Camilla Anderholm - 19 november 2010 21:23

Nu blir ni allt förvånade va   en ny blogg fån mig så här på fredagskvällen, kanske lite otippat !!!  i höst har den här sidan verkligen legat i träda, jag har väl aldrig varit en sån flitig skibent nånsin ... men det här slår ju rekord, det tycker till och med jag.

Men jag kan berätta en sak govänner, jag har liksom inte kunnat sätta fingret på varför jag inte får ner några radet några gånger i veckan, man jag tror baske mig jag kom på det precis    .


Tuffa och Kliff har haft ordentligt roligt i snön idag.

  

Som jag tidigare berättat har jag gått och blivit student den här hösten, tanken är att jag äntligen ska göra slag i saken och utbilda mig till förskolelärare, jag har ju i snart 11 år vickat på förskola och eftersom det har flytit på med jobb så har jag liksom aldrig kommit igång med pluggandet, men så äntligen vart det av nu i höst .... och för att återknyta till det här med lite bloggande så tror jag det beror på skolan !!!!!    hörrni !!! .... det är inte helt lätt att studera kan jag säga.

Vi har en kanon bra tjej/lärare i svenska inget tu tal om det ... men hon har en galen förkärlek till skrivuppgifter !!!!!!! ..... om ni bara visste vilka alster som ska vara inlämnade vecka ut och vecka in ....  jag är så fruktansvärt glad åt att vi nu bara har två stora uppgifter kvar och någon muntlig redovisning innan vi säger hej och tack för den här terminen och med förhoppningsvis ett betyg så jag inte behöver skämas   det vore ju förarligt.


Mera busbilder.

  


Idag då jag kom hem efter att ha analyserat en novell i just ämnet svenska så kände jag verkligen för att få komma ut, kallt och krispigt var det, men är man bara klädd så var det skönt ... och dessa två !!! .... dom gick bananaz både en och två gånger .... herregud som dom flyger i snön.


Då jag såg den här bilden på Tuffa och hennes gapande käft så tänkte jag på en sån där typiskt sak ... 

Föreställ er att hon har smitit från matte och får syn på en människa lite längre bort, det klassiska är ju att folk ropar högt och ljudligt ..... HON ÄR INTE FARLIG; HON VILL BARA HÄLSA !!!   ja, eller hur .... skulle jag vara hundrädd och en stor hårig best kommer flygande med hela garnityrert på vid gavel då skulle nog jag svimma iallafall .... gillar inte den kommentaren .. men som tur är så är våran Fröjd så duktig, så hon springer inte iväg från matte !!!!   


Yeeeaa right !!!.  nä, nu ska jag inte beskylla henne för en massa tok, Tuffa har aldrig dragit iväg på vanliga promenader, eller rusat fram till folk och hundar, det är ju då hon är i skogen som hon blir som förbytt ....

Att ha henne lös efter gångbanor och så här som vi gjorde idag, det är inga som helst problem, då håller hon sig där hon ska tokfian våran.

  

     

Imorgon lördag ska vi åka iväg till Johans mamma och Hasse, kameran ska så klart få följa med för jag kan tänka mig att det blir en och annan skön promenad uppe i Prästmon .

Dom utlovade bilderna på köket som nu är i princip klart, dom dröjer ... vi kan inte enas om vilket kakel vi ska ha ovanför bänken.... jag fattar inte varför han är så motsträvig Johan, han liksom jag vet ju att i slutändan blir det ju som jag vill ändå    .

Tjing tjing gott folk ........... have a nice weekend!!!

Av Camilla Anderholm - 29 oktober 2010 23:02

Sitter och slö tittar på En kvinnas doft med Al Pacino .... som jag gillar den filmen, vet inte hur många gånger jag har sett den men det spelar ingen roll, då jag ser att den ska visas så måste jag bara se den, det finns ett fåtal filmer som man bara älskar liksom och den är en utav dom.

Skönt är det som f-n att det är fredag iallafall, veckan har varit intensiv, tidiga morgnar varje dag, nu är ju inte jag den där som ligger och sover bort dagarna, men inte är det speciellt roligt att ställa klockan varje kväll och veta att den ringer klockan sju !!!!   och jo då, jag vet att typ var och varannan människa har det så varje dag, men det betyder ju inte att man måste gilla det för det   .

Men det ska bli fasen så skönt att inte ställa klockan på larm ikväll då jag går och lägger mig ....

Tuffa hon har redan gått och lagt sig hon !

Och tänk .... till och med hussen har börjat vänja sig vid att Fröjden ligger på det här viset nu för tiden, han har väl kapitulerat kan jag tänka mig .... hon är som värsta salongslejonet där hon vräker ut sig.

Vi som är vana att ha henne liggandes under sängen då vi går och lägger oss, men si det är då inte alls så nu för tiden, nu ligger hon kvar nere då vi går upp, och jag som är uppe betydligt längre än han jag delar tidningen...  med hör då hon smyger upp och lägger sig i soffan och jag lovar, där ligger hon kvar då man kommer ner på morgonen   .

Kliffen har visat sig vara en kvällstrött kille, han skulle man nästa kunna ställa klockan efter ... halv tio, då lommar han iväg uppför trappen och sen vill inte han vara med något mer.

Kliff 10 månader !

Våran lilla fis som har blivit tio månader, det är inte klokt vad tiden går fort ....


Kliff för 6 månader sedan !

 

Och som ni ser så är den rosa nosen numera svart, haha .... jag har nästan glömt hur pass rosa han var då han kom hem ... jisses, som ett riktigt litet gristryne  .

Nåja, vad är väl ett rosa tryne ... han är ju världens snyggaste, goaste härligaste bästaste Kliff som går på denna jord.

Imorgon ska vi äntligen ta tag i vårat kök, nu är skåp, luckor handtag och lådor inhandlat så det är bara att börja montera ... till veckan kommer bänkskivan och som jag längtar efter att få hiva spisen åt fanders ... sedan ska det sättas upp någon form av kakel eller mosaik, vi är lite oense Johan och jag om vilken färg det ska vara, jag är ju åt det vita hållet medans maken envisas med att vilja ha ett ganska mörkt ... och till viss del kan jag hålla med honom, det skulle också bli bra, men jag har någon vecka på mig att fundera innan det måste bestämas , sedan ska jag visa lite bilder på hur det ser ut här hemma, jag tycker det har blivit bra iallafall.

Nä gott folk nu önskar jag er en riktigt trevlig helg och att vi får ett härligt höstväder också ... som det är just nu så står det som spön i backen och det var inte vad jag hade önskat mig till helgen !!!

Av Camilla Anderholm - 11 oktober 2010 22:33

Fick telefon imorse , kunde vi tänkas låna Lukas en liten stund medans matte hade ATP på jobbet ????   så klart vi kunde   ..... jag tar alla tillfällen jag får till att få snusa på lilla Lukas .

  

Tuffa däremot, fick någon slags flaschback tror jag,.....  ni kommer väl ihåg va avig hon var mot Kliff då han precis kom till oss i vintras ..... Då

Lukas kom så var hon framme och nosade och gick liksom ner på magen och lattjade lite ..... men så verkade hon komma ihåg att sist det fanns en sån där liten parvel innanför väggarna så for han liksom aldrig hem   han stannade ju kvar!!!  och även om hon nu tinade upp efter en vecka så tror jag hon tycker det räcker med små glin nu   .

Tuffa .

 Lukas tyckte däremot att Tuffa var ganska spännande, han följde efter henne då hon försökte krypa undan i ett hörn.

Tuffa först och Lukas efter.

En som föll som en fura för Lukas var Kliff

Där Lukas var där var Kliff .... inte så att han hoppade runt och var flamsig, nä då ... han var lugn och fin, men han ville vara där Lukas var.

Lilla gubben, han tyckte nog att Lukas var väldans söt.

Storkille och Lillkille och så Tuffa där i bakgrunden.

  

Då Lukas for hem efter en stund, så hade jag en mycket trött Kliff .... a´phu .... det är jobbigt att vara bebisvakt ..... sa Kliffen innan han törnade in i djup dvala   .

Imorgon ska vi ut och titta på bänkskivor till köket .... luckorna och handtagen är redan klara ... spis och häll likaså ... nu är det bänkskiva, kakel, och diskho som ska beställa innan vi börjar riva i köket .

Må så gott !!!!

              

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

Följ bloggen

Följ Tuffa med Blogkeen
Följ Tuffa med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se