Tuffa

Senaste inläggen

Av Camilla Anderholm - 13 mars 2011 17:50

Utvilade är vi idag både Kliff och jag, det tar på krafterna att vara ute på resande fot, men ack så roligt det är.

Vi startade på fredagmorgon härifrån Sundsvall, och det var nog tur att vi for vid 10-snåret, för som vanligt så tar det alltid så mycket längre än vad vi tror det ska göra innan vi anländer till det tilltänkta resmålet, som den här gången nu var Sala.

Oftast så kan vi inte förstå varför det tar sådan tid, men den här gången tror jag både AC och jag är rörande överrens om varför det tog lite extra tid   .

men det är något jag inte tänkte förtälja här gott folk   .

Fredagkväll tillbringades på Greken i Sala över en bit mat, jag åt för mycket och bidde nästan fyrkantig då vi gick därrifrån så väl "hemma" på hotellet föll vi in i någon slags paltkoma tror jag, som leddes in i en djupsömn med en hemsk mardröm .... det enda jag kommer ihåg av drömmen var att Kliff helt plötsligt under natten fått 3 blå ögon och ett brunt !!! .... hemska tanke, så gissa om jag kollade killens ansikte då jag vaknade    behöver jag tala om att jag vart glad då han fortfarande bara hade två ögon som båda var bruna !!! .... herregud vart får man allt i från??.

Eftersom det inte blev några bra bilder ifrån utställningen så snikrade jag nyss ihop en ny ... men det är inte helt lätt att ta egna ståbilder då man är ensam hemma ... att ställa upp killen går ju bra, men då jag sätter ner mig och ska knäppa kortet så kommer han ju farandes och vill kela istället ... så det är inte så mycket med den här bilden heller, men något iallafall.


Kliff Ford.

  


Kliff´s kritik.

Väl könspräglad.

Bra proportioner.

Bra skalle & nos.

Kunde ha något mörkare ögon.

Väl ansatta öron.

Ser något lågställd ut.

Ännu inte färdig i bröstet, men fullt tillräckligt för åldern.

Bra lår.

Välformade tassar.

Behöver strama upp sina rörelser framifrån.

Något glad svans.

Välskött päls, men mitt i mellan päls.

Den muntliga kommentaren från domaren var.

Du har en väldigt fin modell av hund, en korrekt modell, som tyvärr sakanr sin päls idag.

Det bidde VG ( very good) för Kliffen.

  

Även om vi inte gick vidare i konkurrensen och jakten på rosetterna så känner jag mig nöjd så nöjd med Kliff .... jag tror det beror på att jag håller fullständigt med allt i kritiken faktiskt.

Att han ser något lågställd ut, det är jag medveten om ... Kliff är ingen stor och reslig kille, han är mer av den kompakta typen ... att han inte har någon päls ... ja, det går inte att säga något där ... strama upp sina rörelser ... det jobbar vi ju på ... ute i skidspåret    idag blev det två varv i eljusspåret med hussen.

Sedan ska jag ju inte ljuga ... visst är det roligt att placera sig och få tjusiga rosetter .... men då vi for ner så var målet att få en bra och rättivs kritik och det tycker jag att han fick, den var helt ok, då känns det bra ändå.

Sedan fick jag även nöjet att springa med Möllelyckans Rune ... en väldigt trevlig och lättsam kille som inte alls hade något probelm med att det kom en helt okänd människta och drog han runt i ringen   men så är han ju också bror till världens bästa Olga ... min egna lilla favvo som har en speciell plats i mitt hjärta.

Därefter så minglades vi runt lite och pratade med allt trevligt folk, det var många som fick fina placeringar som jag inte alls hann med att gratulera, men ni vet hur det är ... man hinner bara inte med alla.

Så jag passar väl på att säga stort grattis till er !!!

I slutet av utställningen så var det så dags för bästa uppfödargrupp.

Kliff och jag blev tillfrågad och vi kunde vara med ... Jo, det kunde vi så klart.


Ett andra pris me HP blev det för Kennel Doremis.

Från vänster: Doremis Dubbel-Nougat

Doremis Himla Sefin

Doremis Kliff Ford

Doremis Ubbefin

  


Ja, herregud vad säger man om det !!! .... Kliff lämnade allt man kunde önska av uppförande utanför ringen, han var upp över öronen förhäxad av söta Himla så han glömde totalt bort hur man ska uppföra sig ... just på den här bilden ser det ju ganska ok ut ... men det var bra gjort av AC som lyckades fånga åtminstone en bild där han stod som han skulle i gruppen .... och jag är så glad för att det gick så bra för våra uppfödare trots Flippens uppvaktande av Himla ... herregud !!! ... unghundar ... jag säger då bara det   även om han var ganska billig just där och då så är det glömt nu   han är ju våran charmknutte.

Lukas "lillfis" var ju också med på turne, han gick det bra för och slutade på en andra plats i sin grupp.

Ja, då var Sala avklarad ... nu har vi preeecis hela sommar kvar med alla utställningar !!! ... hur NICE är inte det.

Tjing tjing.

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 10 mars 2011 18:44

Egentligen borde jag väl ta itu med packandet istället för att sitta här och peta på tangenterna ... jaja... det hinner jag nog i sinom tid, jag fungerar ju bäst då jag har kniven mot strupen liksom ... även om jag verkligen avskyr att alltid vara ute i sista minuten med allt ... det spelar ingen roll vad det gäller, men har man levt så i hela sitt liv så är det liasom svårt att ändra på sig. Kanske man kan gå kurs för att lära sig leva ett liv utan stress   .

Hur som haver så är det ju iallafall äntligen dags att bege sig iväg på en roadtripp. Sala ... here we come !!!!!...  för er som inte vet vad man gör i Sala så är det dags för utställning ... en rasspecial, med en sjuherrans massa berner anmälda som jag har förstått.

Dottern skakade på huvudet då jag berättade att Kliff och jag ska iväg ... men herregud mamma !!!  du vinner ju liksom ingenting, " bara " en rosett om det går som du vill. HRMPF !!!!  fnyste jag då, och så försökte jag förklara tjusningen med utställnig. Men jag tror inte det gick hem det jag berättade ... och om jag ska vara riktigt ärlig så om någon hade sagt till mig för 3 år sedan att jag skulle fara runt och ställa ut hund, då hade jag formligen skrattat ... men man är väl inte sämre än att man kan ombestämma sig   men att få dottern till att förstå tjusningen, det gick inge vidare.

Kliff

  

Den här killen är iallafall fortfarande lyckligt ovetandes om vad matten har planerat i helgen, fast å andra sidan hänger Kliff sällan läpp, utan han hänger med på det mesta med glimten i ögat.

Jag antar att jag kommer att åka hem med en mycket trött kille med en massa intryck från helgen.

Tuffan hon ska stanna hemma i helgen, hussen har önskat fint väder till dom båda berättade han precis ... då skulle kaffetermosen fyllas och fickorna fyllas med godis och så skulle dom ut och mysa i en snödriva istället ... och det faller Fröken Fröjd mer på läppen än att springa runt i en ring. Så hon kommer att må prima liv medans vi är ute på äventyr.

Tuffa

   Fast om jag tittar ut genom fönstret just nu så ser det inte ljust ut på väderfronten .... vi har blivit lovade SNÖ igen !!!  gahhh ......... jag är döligt less på snön precis som alla andra antar jag. Men det är så himla typsikt att det ska bli oväder då man ska ut på vägarna och åka, ifjol då Johan och jag skulle ut på längre turer så prickade vi in varje snöoväder ... samma lika den här vintern ... vi har varit iväg på en längre resa och klart som fan att det spösnöade, vi kröp fram efter E4:an och jag hade hjärtat i halsgropen mest hela tiden.

Nåja, vi får väl hoppas det drar fram och förbi i rasande takt så vi får det lugnt efter vägarna alla vi som ska ut på resa.

Syns i Sala gott folk alla som ska dit.

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 27 februari 2011 18:19

Ja, men vilken tur att jag ombestämde mig och anmälde Kliff till inoffen i Timrå ändå   då han går och blir BIR !!!!

  

Jag tycker väl att han kanske är lite för stor för inoffar, sedan tycker jag inte det känns så roligt att ställa för domare som behöver fråga mig om vad som är rastypiskt för berner ... vilket har hänt mer än en gång ... men då jag såg att det var Yvonne Brink som skulle döma så tog jag och slängde iväg en anmälan ändå ... hon kan ju faktiskt rasen, så det blir lite mer på riktigt då   . Så blir det så här bra !!! ... roligt roligt, att börja året på bästa sätt ... att han inte placerade sig i finalen, det gör desto mindre, Kliff var kvar tills det var dags för placeringarna ... så han var kvar en stund där också   .

Konkurenterna i Kliffens klass var.

Berntiers Rocket Man

Manne.

  

     

Manne bidde god två efter Kliffen   om han fick HP eller inte vet jag faktiskt inte ... jag var liksom i min lilla bubbla där på första plats.

På tredje plats kom Brånslättens Yoggi Yordgubb

Melker.

Fjärde plats var det Zandrinas Balou

En tik från zandrinas var det som mötte Kliff sedan i kampen om BIR och BIM ...

Och tänk att Kliff blev BIR !!! 

Kritiken ser ut så här.

Vackert välskuret huvud.

Välburna öron.

Bra ögon.

Bra hals och kropp.

Något stel i överarmen.

Bra benstomme och vinklar.

Rör sig bra.

Bra päls och färg.

Ja, det bidde en bra dag ... inte nog med att Kliff vart BIR ... så går

Lukas " lillfis " och blir BIR-valp.

Doremis Lucky Luke Kid

Lukas

Ja, det var en glad och trevlig dag .... och som vanligt då jag har varit på utställning så hamnar jag i koma efteråt ... normalt så brukar det ju finnas bilder på mig sovandes då vi har varit iväg på resa ... men nu hade jag bara några mil så inga sovkort i bilen ... men då jag kom hem la jag mig i soffan och skulle så stort se skidorna !!! ... Ja, eller hur ... jag vaknade 3 timmar senare !!!! helt sjukt trött var jag ... under tiden hade Johan åkt skidor med Kliff och varit ute på promenad med Tuffa, kände mig lite lat måste jag erkänna ... men ibland blir man bara så där sjukligt trött.

Nu är det bara några veckor kvar tills vi ska iväg till Sala, det ska bli så roligt att åka iväg, träffa alla trevliga människor och ställa lite hund.

Här är det Kliff, Balou och Manne ... medans Melker bedöms.

Kliffen i finalringen .... placeringarna där var ... enbart små hundar 1-3 och så kom en leonberger på fjärdeplats ... skönt att en storvuxen ras placerade sig iallafall, dom finaler jag har stannat för att titta på har det oftast alltid varit små raser som placerat sig ... lite synd.


Lukas i finalringen ... han placerade sig på en hedrande fjärdeplats !!!

Hejja Lukas !!!

  

Så där ja ... nu är det dags att sätta näsan i skolböckerna .

Tjing tjing !!!!

           

Av Camilla Anderholm - 21 februari 2011 18:32

Ett fyrfaldigt leve för världens bästa Tuffa !!!! på hennes födelsedag ... fattar inte att hon har fyllt hela 3 år

  

 ... vissa saker kommer även jag ihåg som om dom vore igår ( även om man har guldfiskminne som jag) men det beror väl mest på att det är härligt då man går i väntans tider och ska få hämta hem sin valp, alla förväntningar man har och allt man planerar att man ska göra och lära det lilla livet    nu är det ju som så med Tuffa att hon har aldrig varit speciellt intresserad av att lära sig något på det viset som jag hade planerat ... visst en del saker kan hon hur bra som helst ... ni skulle se hennes läggande ... det säger bara pang så slår hon i baken ... jag tror att Fight har bidragit på den biten, han var riktigt duktig på det och hon snappade nog upp det efter honom ... men att apportera   t ex ... glöm det säger Tuffa ... hämta det själv om du är så himla sugen .... att få in henne i rätt position det har också varit en av våra akilleshälar, jag gav upp att köra lydnad med henne ... efter mycket nötande och tränande så insåg jag att vi endast tränade för min skull och så ska det ju så klart inte vara ... man ska ha roligt tillsammans. Så Tuffa bidde ingen lydnasvovve som jag hade planerat, men vad gör väl det.


Sedan bidde hon igen utställningshund heller för den delen, det är också något hon visar med tydlig min vad hon anser om det .... NOPE !!! stopp och belägg säger Tuffa då... synd ... då jag tycker hon är fin och skulle gärna ha flängt runt med henne på alla resor vi varit på.

Men nä, våran Fröken Fröjd hon vill leva loppan hon ... rumla runt i skogen och fara fram som en ångvält ...

  

 men om jag ska vara riktigt ärlig så har hon faktist lugnat sig på den fronten nu så här på ålderns höst   .

Bada ... det är livet det !!!!

  

Många galenskaper har våran Fröjd bjudit oss på genom åren ... eller vad säger ni AC och Anneli ... ni har väl inte glömt bort lunchen då hon möblerad om AC´s trädgård ... herregud ... jag blir svettig bara jag tänker på den händelsen ...

Men hon är ju bara för hääääärlig !!!!   Detta är tjejen med hjärtat på rätta stället, hon är så mjuk och go ... väldigt försiktig då det finns småbarn i närheten då lägger hon sig ner och helst då på rygg så dom kommer åt att klappa henne, hon har väldigt många fina sidor.

Tuffa och Aston som för övrigt bidde 3 år igår.

Grattis Grattis säger vi till busbullen.

  

Nu hoppas jag att vi får mååååånga år tillsammans med våran Fröken Fröjd ... samtidigt som säger grattis till alla syskonen. Hoppas ni fått något gott att mumsa på idag.

Hussen tog sig en grattis kram innan han får iväg och jobbade.     

Nu är det dags att göra en födelsedagstårta ... och det kan tänkas att matten har varit och köpt något paket också.

Grattis Grattis igen älskade Tuffa.

        

Av Camilla Anderholm - 12 februari 2011 17:07

Nu blir ni chokade va !!!!  bloggar två dagar i rad    helt ärligt så är jag nog lite chokad själv ;O).

Ska inte alls bli långranig med orden, utan idag får bilderna tala sitt språk mest själv.  Imorse då vi vaknade så insåg vi direkt att idag är ju en sådan dag som bara MÅSTE spenderas ute, så en snabb morgontoalett ute fick Tuffa och Kliff, sedan lite mat i magen på både två och fyrbent innan vi packade väskan.

Varm choklad, smörgåsar, apelsiner och så grillkorvar så klart så var vi redo att ge oss uti det fina vädret.

Johan har ju så länge varit sugen att testa Kliff på skidor, det var ju därför jag röntgade honom så tidigt .... nu då det är ok så har vi bara inväntat rätt dag då det skulle testas.

Vi hade ju egentligen tänkt åka ut och köpa en riktig dragsele och en sådan där man spänner runt magen och kopplet löper fritt fram och tillbaka ... men vi kände båda att vi inte ville spendera dyra minutrar av solen i dag så vi tog vad vi hade hemma ... en vanlig sele .. en spårlina ... som Johan fick knyta runt magen istället.

Typ så där då kan det se ut ...   och så iväg !!!

Tjoho.. va det går!

    

 

Ibland gick det undan ordentligt !  

 Stundtals såg det riktigt proffsigt ut, och ibland så gick det väl sisådär ... mest positivt enligt hussen iallafall .... klart är det iallafall att nästa gång dom ska ut på tur så ska inte Tuffa och jag vara med ... jag tycker det säger sig självt att han inte kanske är så allert att dra iväg på en sväng då jag  och Tuffa halkar efter där bakom ... han vill ju hålla flocken samlad så klart  .... jag tror jag hörde Johan mumla något om att han är en riktig morsgris Kliff   .... japp, det är han mitt lilla hjärta !!! 

Efter att kört fram och tillbaka så vek vi av på samma väg där vi hade sennenträff sist ... nu är det ju bara så att vi häromdagen hade en smärre snöstorm ... så att gå på någon upptrampad väg var det inte att tala om ... nä, nä .. ut i djupsnön var det minsann.

Det fanns två stycken som uppskattade det iallafall.

Tuffa, då hon trivs som bäst !!! rullandes på rygg.

   

Upp och iväg !

  

Kliff Ford. 

         Kliff. Kliff.  Tuffa.    Tuffa först och sedan Kliff.       


Som sagt vi hade en riktigt härlig dag ... då vädret är så här kan man ju inte klaga på vinter ... just nu är det två trötta vovvar här hemma ... ja, men då man kan ju titta på lite sport med gott samvete ...

Trevlig helg på er alla !!!!  

Av Camilla Anderholm - 11 februari 2011 20:31

 


Ja, idag skulle Fight ha fyllt 5 år om han fortfarande vore med oss, nu gör han ju inte det, men det hindrar inte att vi firar ändå här hemma.

Ljusen är tända och även om en tårta inte är gjord så har Tuffa och Kliff fått lite mumsigt att äta på, för det ska man ha om det är födelsedag.

Johan och jag har pratat om  om honom flera gånger idag, det blir liksom naturligt då det är hans dag .. vi minns allt det tokiga som vi var med om, vi minns allt det fina vi var med om, vi minns allt det sorliga vi var med om.

Det är många känslor som man kan gå igenom en dag som denna.

  


  

Av Camilla Anderholm - 7 februari 2011 20:38

Hur toppar man det förra inlägget egentligen ?? 

Kliffen´s röntgen resultat       

Men nu är det ju som så att världen stannar ju inte bara för att Kliffen har fina höfter och armbågar ... Nä, dagarna rullar på hur som helst.

I söndags hade vi en kanonfin dag tillsammans med andra glada sennenvänner.

Träff i Sättna ... inga bilar eller annat löst folk riskerar man att springa på där, så vovvarna kunde husera fritt efter vägen vi gick på ....  vi var rörande överrens om att nästa träff även blir där.

  

Vilket väder vi hade ... även om det på en del bilder inte syns ... men solen stod verkligen högt på himmlen och jag insåg att det finns nog hopp om en vår framöver även för oss i den här snödränkta sidan av Sverige också   .

Tuffa !!!  som sitter en ena skinkan ... så som riktigt fina tjejer gör   

     

Visst är det väl skönt att så många hundar ( tror det var 11 stycken ) kan samsas utan att det blir en massa gruff ... ingen som går och spänner upp sig ... utan alla var så nöjda och glada ..

Förutom stackars Bea då   som hade två halvjobbiga kavaljerer ... Ja, den ena var så klart Kliff !! .... vem annars ?? 

Han bidde störtförälskad i Bea minsann .... och gjorde inga hemligheter för att dölja det heller.

Bea och Kliff .

Allvarligt !!!   det är verkligen ett upp och ett i minne när dom är i den här åldern ... nu var han ju inte ensam om att uppvakta tösen ... nä, Hubbe tyckte också hon var en sötnos ... så då vi vände tillbaka så fick Kliffen finna sig i att vara kopplad bitvis ... som sagt, han gjorde inga hemligheter att dölja sin förälskelse ... så för att Bea skulle kunna få lunka på för sig själv så hamnade killen i koppel. Surt tyckte han så klart så han gick mest bakvänt och slängde längtansfulla blickar på sin kärlek      matten ( moia ) var inte road !!!!   och som för att krydda på eländet så satt han och ylade likt en varg i bakluckan på bilen innan vi for iväg hemåt.

Mellan uppvaktandet så var det skönt att mumsa på lite snö i drivorna.

Manne som viskar hemlisar i örat på Tuffa.

              

Tuffa !!! så klart nedgrävd i en snödriva.

   

Lukas "lillfis" som snart inte är någon lillfis längre.

  

Lillfisen fick följa med oss hem efter träffen då matten skulle iväg på annat håll ... och det får han så gärna göra. Helt otroligt mysig är han ju ... något våra katter också tyckte ...

Kliff ... Lukas och så Molly som försöker stryka sig emot Lukas nos.

Flera gånger sökte både Molly och Sally upp Lukas och gosade med honom ... han var en behaglig prick enligt dom båda ... och det är han ju också ... så himla gooosig, men framför allt väldigt lugn och trygg.

Det kommer att bli väldigt trevlig vovve av lillfisen.

Som gillar att ligga i biabädden med Kliffens leksaker ... rosa brölgris är favvo.

Idag har jag stökat undan en massa som legat över mig ... gud så sköööönt det är ... det vill säga en hel del läxor har blivit gjorda och det är så himla skönt.

Veckan är i övrigt fullbokad med både jobb och studiebesök ... samt att jag äntligen ska mäta Kliff och se hur hög han är över havet .... det var ungefär ett halvår sedan jag mätte honom, och jag hoppas att han vuxit sedan dess    det är ju klart han gjort det ... men jag har inte en susning om hur hög han är så det ska bli spännande att se.

Nu får ni må så gott tills nästa gång

     

Av Camilla Anderholm - 28 januari 2011 19:32


Det är helt sjukt ... jag kan knappt fatta det .... nu kanske det finns någon där ute som tycker att jag hetsar upp mig lite i onödan ... men då ska ni veta att jag är inte van vid att ha tur då det kommer till fyrfotade vänner ... alltid har det varit något.

Så att äntligen ha en vovve som passerat SKK:s granskningar känns först och främst så otoligt skönt, helt overkligt banne mig   .

Vi var iväg den 19 januari och gjorde röntgen, sen har jag väntat och väntat och så har jag väntat lite till    vilket kanske är lite konstigt ...  jag har aldrig varit orolig för röntgen då det gäller Kliff ... han har rört sig så fint under hela uppväxten, aldrig haltat eller haft bekymmer ...nu vet vi ju alla att det betyder ju inte att man är fri bara för att det inte varit några problem ... men jag har varit ganska så lugn mycket pga av det ...  men då röntgen väl vara gjord så kan man ju inte låta bli att gå och kolla SKK:s hunddata typ en miljon gånger varje dag ... men det kom ju aldrig något svar ... så idag kände jag att ska det bli en lugn och skön helg så får jag baske mig ringa ner och fråga vad det är som dröjer och så hoppades jag att dom kunde ge mig ett besked över telefonen ... och det gjorde kvinnan så gärna ... för att citera henne ... Korka upp champangen ikväll ... det kunde inte se bättre ut ... A: höfter och fria armbågar ...

Så i skrivande stund är det champange kvar i glaset.

Maken han jublade också över att äntligen kunna få ta med Kliffen ut i skidspåret.

Johan har tjatat sedan jul om att han så gärna vill att Kliffen ska följa med honom, visst har jag sagt ... men inte förrän han är röntgad .. jag hade faktiskt tänkt vänta med röntgen till i mars ... men för att få tyst på Johan så stökade vi undan det tidigare ... och nu då vi vet att han har bästa tänkbara resultat så är det bara att tuta och köra    eller så inte !!!   men han ska få prova imorgon iallafall ... det gäller ju att han förstår vad vi vill också ... att man ska framåt ...  och att man inte kan stanna och lukta vid varje kissfläck ... vi får se hur det går imorgon ...

Nä gott folk ... nu ska jag njuta av den här kvällen och helgen och framför allt av världens härligaste Flipp ... (som han brukar kallas)

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

Följ bloggen

Följ Tuffa med Blogkeen
Följ Tuffa med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se