Tuffa

Alla inlägg den 6 mars 2014

Av Camilla Anderholm - 6 mars 2014 18:54

 

Bernerdalens Lord Calvert

Calle.

HD A

ED O

Foto: AC Uppfeldt.


 Calle ...våran fartkula - tryckkokare -goseknopp- killen som älskar livet !!!!  detta är bara en väldigt liten beskrivning av våra jättebaby, för det är precis vad han är. En stor kropp har han ...  men barnslig inuti :)

 53,3 kilo visade vågen då vi var inne för röntgen i fredags, men trots storlek och tyngd så rör han sig med lätta steg, han flyger fram lätt som en vind ... vig som en akrobat är han och fullkomligt omedveten om sin storlek ... han tror verkligen att han ryms i våra knän.

Så här är det jämt ... sätter vi oss på golvet, så bums sitter han eller ligger i knät på oss. Han är så otroligt gosig av sig och vet inte hur nära han kan komma, han trycker och knölar för att komma in på bara skinnet på oss. Jag har aldrig någonsin haft en sådan hund som bara vill vara nära nära hela tiden.

       




 Älskar leksaker gör han och framför allt grisar som brölar ... Calle har en korg med leksaker i vardagsrummet och i den är han och stökar och bökar ofta. Matten städar ihop sakerna och genast är Calle där och drar fram allt igen, han bär sina leksaker upp och nedför trappen ... ena dagen ska allt upp på övervåningen och nästa dag ombestämmer han sig och då ska allt ner igen, han ser för rolig ut då han håller på.

     

            


Om jag tyckte att Kliff var lättsam att ha okopplad så är det inget mot för vad Calle är ... Ojoj .. han kan vända på en tio-öring då vi visslar eller kallar in honom då han är lös i skogen, och även om han fruktansvärt gärna skulle sätta efter ett och annat råddjur som stutsar framför nosen på honom så kommer han bums då vi kallar in honom.


Så har det faktiskt varit hela tiden, han har aldrig dragit iväg på egna utflykter, han har alltid hållit sig vädligt nära.

Sen är det ju inte bara frid och fröjd då man lever med en tryck-kokare     Calle är killen som gör allt till hundra procent oavsett vad det gäller. Känslorna fullkommligt bubblar i honom och ibland måste man bara få utlopp för dem, det är precis som att det svämmar över och måste ut bara.

Han påminner så otroligt mycket om Aston Martin i hans unga år    en otroligt levnads glad skit som älskar livet och är enormt snäll ... men har lite svårt att behärska sig i olika situationer.

       

Det känns förbaskat orättvist fortfarande det som hände med Kliff och det är både synd och skam att inte Calle fick växa upp tillsammans med Kliff ... tror att dom i dagsläget kunde ha haft väldigt roligt tillsammans och kunnat dra nytta av varandras fördelar. Men ödet ville annorlunda och Calle är och kommer att förbli våran enda hund, ingen mer i vårat hushåll.

Nu är han inte den typen som hänger läpp för det ... men vi pratade om just detta AnnCatrin och jag då vi var ute på en runda häromdagen, Aston och Tuffa var ett radarpar .... Kliff och Lukas var de allra bästa vänner man kunde vara.

Calle han har ingen sådan ... men men ... han hänger nog inte läpp som sagt, bara han får möjlighet att hänga med glada hundar lite då och då.

Det kan ha sina fördelar att vara ensam kille också   .


En sån här utflykt får alla att må bra.


Calle & Aston & Lukas ute på Åstön i grådassigt väder. Men en riktigt bra fotograf får till fina bilder ändå.

Foto: AC Uppfeldt.


Dum & Dummare   

   



Två stollar och så en liten farbror som går egna vägar.

 


Tugga pinne med Lukas är ju ganska mysigt också.

( och nej ... de springer inte runt med pinnar då de leker)

 



Vårat älskade yrväder ... vad gjorde vi utan dig   

     

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards