Tuffa

Direktlänk till inlägg 20 juli 2011

6 veckor !!!!!

Av Camilla Anderholm - 20 juli 2011 20:37

     Hipp Hipp Hurra för mig idag !!!!!!!!!!!!!!


 



Oj oj oj ... jag är klart imponerad av mig själv hörrni !!! .... det får man vara då man lyckas med något tycker jag ... strunt samma i den dära jantelagen .... inte tro man är nått .... pytt !!!!! .... klart man är om man lyckas med det man tänkt sig.

Och jag är fortfarnade lika säker på min sak att jag aldrig någonsin kommer att röka igen ... även om jag igår yppade andra ord ... men det är enbart för att jag blir förbannad över det faktum att sluta röka .... det är lika med viktuppgång !!!!!!  GRRRRRR .... och jag är fullkomligt medveten om att jag inte alls lider över någon som helst övervikt, men även jag har det jag brås på .... och ser man inte upp så går det fort som sjutton ... och för mig handlar det egentligen inte som sagt om någon övervikt (just nu )... utan mer om vad som är min trivselvikt, och vad som är ok för mig.

Nu har jag varit förberedd på detta med vikten så jag har verkligen försökt motat olle i grind som min salige mormor skulle sagt   .

Jösses som jag har gått ... ja, jag har iofs både gått och sprungit ... för det är något jag märkt av faktistk ... kondisen har blitt väldigt mycket bättre ... att springa uppför en backe är inte längre en nära döden upplevelse.

Så förrutom alla hundpromenader så har jag gått sjukt mycket och långa sträckor ... trots det så går det stadigt uppåt ... och om det nu vore som så att jag bara satt på röven och inte gjorde nått så skulle det väl inte vara så konstigt .. men det gör jag ju inte !!!!!!!!!!!!!!   Nåja ... nu tänker jag inte öda någon mer energi över detta med vikten ... för då Friskis & Svettis öppnar portarna för terminen kommer jag vara den som står först i kön ... och då kommer de extra kilona försvinna.

Som sagt jag har absolut märkt av detta med konditionen ... en klar förbättring där.... så oj oj oj vad jag kommer kunna springa i ringarna nu framöver   

Däremot så har jag inte märkt av vare sig bättre smak eller lukt ... det hade väl varit trevligt med bättre luktsinne ... eftersom jag nästan inte har något luktsinne .... smaken har inte heller förbättrats nämnvärt .... tycker det hade varit fantastikst trevligt med bättre smak och kanske även fler nya smaker ... men inte då.

Hur som haver så är livet som rökfri inte enbart Happy days !!!!  för hur sjukt det än låter så har jag saknat rökningen enormt mycket ... första veckorna försökte jag berätta för Johan hur fantstiskt roligt det är att röka.

Behöver jag tala om att han nästan idiotförklarade mig ... men så har jag kännt det faktiskt, och ja ... jag vet hur sjukt det låter. Faktum är att jag har sakant rökningen mer än jag varit röksugen... det är två skillda saker lovar jag ... då man är rastlös .. vad gör man då, Jo man röker ... har man tråkigt så röker man.... är man stressad så röker man. dricker man kaffe så röker man.... pratar man i telefon så röker man ... då man kliver ur bilen och ska gå in i en affär så röker man ... då man kommer ur affären och går till bilen så röker man ... jag kan dra upp hur mycket som helst ... alltså som rökare så röker man nästan jämt ... inte så konstigt att man tycker det mesta blitt tråkigt då man helt plötsligt inte gör något av det där ... jag håller med om att det är helt sjukt att man kan sakna att röka ... så jag googlade lite på det där med att sluta röka ... och det visade sig inte alls vara så ovanligt att folk blev deprimerade och även kände det som att inget var roligt längre så alldeles tokig har jag ju inte blitt utan jag tillhär tydigen statistiken.

Nu kan det faktiskt gå en hel dag utan att jag kan känner saknad så det blir bättre och bättre med det också.

Men summa sumarum så är det ju faktiskt enbart positivt att vara rökfri ...

volangerna runt magen och detta med att jag känner saknad det är ju ändå hanterbart och övergående.

Ja hörri ... det blev ett konstigt inlägg det här ... men ibland måste man få vara konstig också ... inte ett ord om hundarna och inte en endaste bild på vare sig Tuffa eller Kliff ... konstigt .... men nästa blogg kommer bli precis som vanligt ...... bara en massa hundar.

Må så gott alla.

 
 
Ingen bild

Lisa

20 juli 2011 22:40

Nu tycker jag du ska göra som studenterna, sjunga: FY FAN VA JAG ÄR BRA!
Att du saknar rökningen är inte unikt. Min mamma säger samma sak och hon har varit rökfri i omgångar och länge.
Hon beskriver det som en "kompis". Som ställer upp jämt när man är glad, lessen, stressad osv. ja..du om någon fattar ju ;)
Så var stolt och nöjd med dej själv. Träna du, det mår då inte omgivningen illa av. Kanske litet avundsjuk på din motivation bara ;)

 
Lisa

Lisa

20 juli 2011 22:41

Du kanske känner fler Lisor, men det var jag :))

http://bernerdalen.se

 
anncatrin

anncatrin

21 juli 2011 07:28

hallå!
Duktig Kicka!
Jag håller med dig, när jag slutade så var det just vanorna runt den där stinkpinnen som försvann och då var man lite vilsen ett tag .....men det går över, JAG LOVAR!!!
Tänk bara en sån liten sak som att kliva upp i ottan och dra på roligheter och slippa få hybris för att ciggarna ligger kvar hemma .....haha ....det finns ju en anledning till att jag börjat ha extra tändare med på våra resor .......har man en gång sett den panikslagna blicken när det inte finns nån eld då glömmer man den inte *asg*
Så kämpa på, det har ju gått sjukt bra och så kommer det att rulla på det är jag helt övertygad om!
/ AC

http://anncatrin.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lotta

21 juli 2011 07:51

Heja, heja...
Saknaden är övergående. Luktsinnet kommer, men om det är positivt vet jag inte, jag har numera ett sjukt bra luktsinne och min fråga är hur ofta det egentligen är goda dofter men känner??? Nä, just det...
Sedan fick jag alltid höra när jag slutade att ma alltid kommer att vara röksugen... Det är inte heller sant...
Fortsatt lycka till!
/Lotta

 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

21 juli 2011 19:31

Jag tycker du är superduktig o ska absolut vara stolt över att du lyckats!!
Nog kommer du märka att smak/lukt kommer tillbaka såsmåningom..och visst mår kroppen bättre av motion o frisk luft, tror inte några extrakilon kommer stanna på dej inte! ;)

http://www.troyatyra.se

 
Anneli

Anneli

22 juli 2011 11:45

Du ÄR duktig !! Håll ut så bara så går saknaden över. Det är ju inte konstigt att de som slutar röka blir deprimerade...det är ju en starkt vanebildande drog som man slutar med...din hjärna har ju sett den som belöning...och det tar ju ett tag att bli av med...och att hitta nya belöningssystem.
Jag kan själv känna röksug än i dag och det är i dagarna 8 år sedan jag slutade.Det ser gott ut när andra röker osv...men när jag provade ta ett bloss efter 3 års uppehåll så smakade det verkligen SKIT ! Visste inte riktigt hur jag skulle bli av med den äckliga smaken i munnen :) Haha...så smaka inte igen ;)
Hälsningar Anneli

http://skansens.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Anderholm - 6 mars 2014 18:54

  Bernerdalens Lord Calvert Calle. HD A ED O Foto: AC Uppfeldt.    Calle ...våran fartkula - tryckkokare -goseknopp- killen som älskar livet !!!!  detta är bara en väldigt liten beskrivning av våra jättebaby, för det är precis vad han ...

Av Camilla Anderholm - 2 december 2013 17:43


        Tänk att då man som mest behöver något så snubblar man över det, är det en slump eller sker det av en anledning?????   Johan hittade denna text idag ... Den träffade mig rakt in i hjärtat. Det gör fortfarande fruktansvärt ont ... d...

Av Camilla Anderholm - 12 november 2013 19:54

                        Det finns de som säger att .... Gud ger oss enbart så tunga bördor som vi orkar bära?????????????????   Till det har jag bara en fundering .... hur jäkla tunga axlar ska vi behöva gå runt med????  Vi ha...

Av Camilla Anderholm - 4 november 2013 14:15

Ni är många som på olika sätt har visat stöttning för Kliff nu då han har varit dålig. Några har varit insatta i allt elände, men det är många som funderat och undrat. Jag tänker inte gå in på några fördjupningar, här och nu, för det orkar jag inte. ...

Av Camilla Anderholm - 9 juni 2013 19:26

Ja, då bockar vi av ännu en vecka med lilltrollet, idag slog han matten med häpnad och sussade till klockan var 9 !!!!! .........vilket ställde allt på sin kant med den inplandrade sennenträffen. Innan vi hade varit ute och gjort morgontoalett, vil...

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skapa flashcards