Tuffa

Senaste inläggen

Av Camilla Anderholm - 1 augusti 2012 21:30

Ett fyrfaldit leve för Lukas på två-årsdagen ..... Hurra hurra hurra hurra !!!!!Ja, idag firar vi Lukas som fyller två år   och eftersom han just nu befinner sig hos oss så är det vi som idag står för kalaset .... och det gör vi så gärna.


Jösses, fattar inte att han redan är två ... tycker det inte alls var länge sedan AC funderade om jag ville hänga med och kolla på en liten kille ?????  ÖH ... hallå ... självklart vill man det liksom   gosa med valpar är ju bland det bästa som finns.


Gosigaste, bästaste, snällaste, härligaste Lukas ...

       

Ja, att matten föll som en fura för denna goa kille, det är ju alla medveten om ... de har ju levt under samma tak i snart två år. Han var så himla rolig då vi var där och tittade på dem.

Då han for fram över gräsmattan tillsammans med sina syskon så såg det verkligen ut som han försökte sälja in sig själv .... Ni vet då småbarn säger ... Hallå .. titta på mig, visst är jag duktig nu ... kolla nu då ... Han verkligen kollade in AC då han for runt på gräset, tycker du inte jag är fin nu då ???  Och jo, det tyckte hon så klart   .


 

Vem skulle kunna motstå denna supersöta kille ??

Nu har ju jag/vi haft förmånen att få rå om Lukas ibland ... Ja, då matten jobbat dygn eller som i december då Kliff blev ensam, då är det väldigt bra att ha en Lukas att få låna ... Kliff och Lukas gillar verkligen varandra ... de är på samma nivå liksom, leker på samma sätt och det är så okomplicerat dem emellan. Så nog räknar vi Lukas som våran lilla bonushund  .


Kliff har ju gillat Lukas sedan han var yttepytteliten kille.

     Imorse då vi vaknade så tyckte Johan minsann att en liten födelsdagsång vore på sin plats ... Jo, men jag är ju inte sen att harkla upp strupen och ta till sång ... det kan nog döttrarna intyga på    sen att det låter mindre bra ... jaja .. men det är ju tanken som räknas.

Men om sanningen ska fram så tittade Lukas väldigt skeptiskt på mig då jag stod ute på altanen och sjöng för fulla muggar .. hehe .. kan ju ha varit för att en och annan ton skar i öronen på han.

Men sång har han fått, och en långprommis i värsta ösregnet också för den delen .. skönt tyckte nog både han och Kliff ... mindre skönt för den som var med kanske.

Grisöra har det blivit och även lite extra gott på middagsmaten, och som avrundning på födelsedagen så har grabbarna nu mumsat i sig varsin tårta som innehöll skinkost, skinka, leverpastej och som topping på det frolic.


       


Tror de fick en släng av paltkoma för nu sussar de gott ...

Det är verkligen en fröjd att ha Lukas hos oss ... nu har han ju varit här en del så han har funnit sig in i våra rutiner och vet hur det fungerar om man är i detta hus ... Just nu är han hos oss för att Kliff fick för sig att äta ... det behöver man minsann inte !!!!!!!!   Gahhh .... blir galen på hundar som inte äter, men se då kommer Lukas och hejsan hoppsan så bra det går att äta ... och vilket intresse det är då jag ska göra iordning skålarna ...  Tjoff så sitter minsann Kliff vid bänken med trånande ögon och kan knappt vänta tills skålen hamnar på golvet ... Tro nu inte att det vaktas om maten bara för att det ser ut på det sättet, det finns inte i någon av dessa killar ...

Utan det är mer ungefär som att har man sällskap så är det så mycket trevligare. O handen på hjärtat, hur skoj är det att sitta och äta middag själv liksom !!

Ja, men nu är han igång med maten igen och imorgon så åker Lukas hem till sig.

Tack så mycket för att vi får låna honom ... och speciellt då det kom en födelsedag emellan.


Bästa kompisarna !!


 

     


   ANNONS
Av Camilla Anderholm - 18 juli 2012 15:35


Insåg att jag hade en vinterbild som header här på bloggen .... den har ju legat i träda bloggen sedan i Mars om jag inte missminner mig, har inte haft lust överhuvudtaget att skriva något, jag lovar absolut inga storverk denna gång heller ... men jag kan ju förgröne inte ha en vinterbild, så då jag ändå bytte ut den så kan jag väl informera er där ute att just nu befinner jag mig i semesterläge  och det gott folk har tagit en tid att få kroppen att förstå .... Jag har jobbat som en liten illbatting under våren, det blir lätt några extra timmar då man är på en förskola ... så förutom mina egna timmar så har det blivit ett antal extra, då jag har väldigt svårt för att säga nej om någon frågar.

Det har resulterat i att jag har varit aningens uppe i varv, så då semestern kanckade på dörren så stod jag där med världens kryp i kroppen .... Kunde baske mig inte sitta still och njuta av både tystnaden och lugnet ... så va gör man då ????  Jo, då skaffar man sig jobb, alla fönster fick sig en omgång ... det har skurats och fejats till långt in på nätterna, o då jag var klar här hemma så förflyttade jag mig ut till dottern som också fick rena fönster.

Men jag inser ju att så här kan jag inte fortsätta, så jag har tvingat mig till att ta det lugnt och se där ... då kom den helt plötsligt ... semesterkänslan alltså.

Men vädret lämnar ju en del att önska, så man får göra så gott det går åt att få dagarna att gå ... Igår var vi iallafall och badade, äntligen behagade solen visa sig några timmar och då får man passa på.


Badpojkarna ....


  

Jag är en av de största badkrukorna åtminstone i denna kommun, så även om det var varmt och skönt så hade blev det inge bad för min del .... ska det bli det , så vill jag ha närmare 30 grader varmt och klarblått vatten ... så jag stod tryggt på land.


Om man sträcker ut tungan tillräckligt långt ... så kanske man når vattnet ??? 


Haha ... ja, inte är han en badgalning denna kille  .... Men han tycker det är skönt att svalka sig varma dagar ... men livligare än så här blir det inte med Flippen ...


Han ser ut som en gammelgädda i vassen.

 


Han bara ligger där och svalkar sig ... men alla sätt är ju bra utom de dåliga.


Annat var det med Fröken Fröjd !!!! 


 

Kliff & Tuffa

 

     


Som jag saknar detta stolliga yrväder !!!!! 


Vi hade tur som var för oss själva i allafall ... trodde att fler än vi skulle uppsöka en strand då solen äntligen behagade visa sig.

Man kan också roa sig med att balansera.

 


Det står inget speciellt på schemat denna sommar ... med en 17-åring så kommer man inte speciellt långt utanför hemmets trygga vrå kan jag tala om.

Så vi tar dagarna som de kommer ... kanske inte helt fel det också.

Närmast som står på tur är iallafall Svenstavik ... Kliff har ju inte vänstervarvat speciellt mycket detta år ...  det var planerat ... men i Svenstavik ska han iallafall ställas ut, vi får väl se vad resultatet blir där.

Hoppas ni har en bra sommar även om solen väljer att befinna sig någon annanstans.


ANNONS
Av Camilla Anderholm - 31 mars 2012 22:51

Ja, som ni alla kanske läste igår på FB och som fler än vi fick uppleva så kom visst vintern tillbaka !!!!!!!! Vem hade gett lov till det ???????? Not me .... jag är fullständigt oskyldig till det  . Vi hade fått det ganska så bart på marken nu och den värsta blötan hade hunnit torka upp ganska så bra om man bortser från de djupaste skogarna, de får man vänta med att gå till ännu. Men så i ett huj så var det vit vit vit ... precis överallt igen. Jaja ... det kommer att försvinna lika fort som det damp ner, det vet jag ... men jag behöver ju inte gilla det ändå  .

Men det gör den här killen

Mattes alldelses egna lilla kamin

    


Gruvar mig lite inför den årstid som kommer nu om jag ska vara helt ärlig ... Kliff är en het kille    på många sätt om ni förstår vad jag menar   

Han har det väldigt jobbigt då värmen slår till ... så vi kyler alltid av honom innan vi går iväg på promenad under sommaren. Jag skulle aldrig någonsin dra iväg på en lång sväng mitt under dagen med honom... det vore att be om värmeslag.

Ifjol då vi var i Vännes och skulle på  utställning och sov över hos uppfödarena kvällen innan, fick han ett värmeslag ... Det var bara till att ställa han i duschen och kyla ner honom ... Gud så rädd jag blev då.

Så gissa om han krampaktigt försöker hålla liv i alla snöhögar som nu finns kvar.


Ja, ni ser ju själva hur det ser ut ... Detta är taget idag !!! 

  


Detta kort är taget förra helgen.

 

Lite skillnad va på bilderna ?? Men trots allt det vita som kom igårkväll så har det varit otroligt härligt väder idag.

Solen har lyst och värmt upp oss ordentligt, så istället för att ta bilen till mina föräldrar så tog vi en skön promenad dit istället ...

     

Det stod ett födelsedags kalas inbokat på schemat idag .... Pappa fyllde år. Men det är ändå ingen glädjens dag ... Det är mer en sorgens dag för oss. 

Vilket har resulterat i att vi under några år inte firat min pappa. Det är så att det är  även min syster Maria´s dödsdag  .

Ja, jag har haft en syster som var fyra år äldre än mig, men som vi tyvärr förlorade allt för tidigt. Det har nu gått 6 år sedan, och jag skräms av att tiden går så fort ... Fortfarande kan jag komma ihåg hur hennes röst lät, och jag minns hennes miner och skratt tydligt ... Måtte jag aldrig någonsin glömma bort det.

Men jag känner mig lugn och tror att hon har kommit till ro nu och slipper allt elände, jag hoppas hon finns med mig i livet och det skänker mig en tröst.

Vi var uppe på graven idag och tände ett ljus och satt ditt några påskliljor så det är lite vårfint. Tänk ... jag finner en sådan ro då jag är vid hennes grav, jag tycker inte alls det är otäckt utan jag blir alldeles lugn i kroppen då jag är där.

Då jag sitter där slår det mig ofta hur olika livet ter sig för många av oss. Jag blev idag påmind ännu en gång om hur bra jag har det och det är något jag ska försöka bli bättre på att komma ihåg.


Ha en fortsatt trevlig helg på er alla !!!
Av Camilla Anderholm - 24 mars 2012 17:58

Idag är en sån dag som jag gör ett undantag !!! Bilder på töserna i bloggen ... 

 


Även om födelsedagen var igår fredag så är det idag vi firat mina " små smulor " egentligen skulle jag väl skriva  "små strumpor "... för av någon konstig anledning så kallade jag dem för strumporna då de var liten    varför ?????  ja, det har jag ingen aning om ... det blev bara så. För de har då aldrig varit varken lortiga eller  svettiga, som strumpor kan vara   det bara blev så.

Herregud !!!!!!!! vart tog åren vägen ?????? ja, ni som har barn förstår helt säkert vad jag menar ... det känns ju som igår jag drog runt på den STORA otympliga tvillingvagen som inte alls var anpassade för entréerna på 90-talet ... Det var flera affärer nere i stan jag inte kunde komma in på pga av vagnen ... på den tiden då var entréerna till affärerna så små, sen hade jag inte heller körkort ... så det var till att åka kommunalt då man skulle någonstans, och DET kan jag upplysa er om att det var ett äventyr i sig !!!!!!  Bussdörrarna var inte heller anpassade för en tvillingvagn, så det var bara att be andra passagerare snällt om hjälp med att hålla var sin tjej så jag kunde montera ner vagen och ta in underrede och sittdel för sig ... sen montera ihop då vi väl var på bussen så de kunde sitta någonstans och då vi väl var nere på stan igen så var det samma visa ... be två passagerare att hålla var sin tjej medans jag monterade ner och sedan monterade upp igen !!!!!!!!!!!!!!!!!!  Gah .... gissa om det var jobbigt. Jösses så man slet ... tur jag var ung    för det var jag !! egentligen var jag väl bara ett barn då jag fick barn .... men det har gått bra och jag har alltid kunnat räkna med mina föräldrar som ställt upp i vått och torrt.

Jag har aldrig någonsin ångrat mitt val ... Dessa tjejer och så klart sonen är det bästa jag har i livet, jag vore inget utan dem.

   

Vid födelsedagar är det lätt att man sitter och blir lite nostalgisk ... och det är väl kanske inte så konstigt. Så många minnen man bär på som förälder .... Första tänderna, första gången de kröp ... första gången de fick smaka på riktig mat ... alla dessa förbenade nappar som man flög runt och letade så fort de skulle sova ... mina tjejer skulle alltid ha " tutte handen "    en i munnen alltså och en i handen förnär den som de hade i munnen blev varm så bytte de till den de haft i handen .... herregud så många tuttar jag köpt genom åren   .

Alla gånger vi varit runt på semester ... härliga minnen .. Johan kom ju in i vårat liv då tjejerna var 4 år, så han finns också med på alla semesterminnen ... Kanske de inte är lika rosa skimmrande som mina   jag har ju varit en sån där pinsamm morsa som ska knäppa kort på precis ALLT !!!!  Jag har kunnat gå över lik nästan för att få med alla deras händelser på foto ... Kommer ihåg en semester då vi var på Skara sommarland, de hade byggt som en liten stad där barnen kunde åka runt på små elbilar ... det fanns gator och bensinpumar och broar ja, som en liten stad alltså ... Vid entrén stod en stor skylt om att inga föräldrar fick vistas inne på området då barnen körde runt !!!!!!!  Hallå !!!!  hur ska då jag kunna föreviga mina " små strumpor " om jag inte får vara med och fota ?????

Jag kunde så klart inte låta bli att befinna mig där för att fota ... Johan stod kvar snällt där man skulle stå och tyckte det var grymt pinsamt ... Ingen annan gör som du .. väste han ur mungipan, kommer jag så väl ihåg just det   

Det var samma lika överallt ... jag har allt de gjort på gamla hederliga foto, finnt instopade i våra album.


Detta är Emma Josephine.

Född: 1990-03-23  KL: 18.12 en fredagkväll. 

 

Detta är Ida Emelie

Född: 1990-03-23 KL: 18.22 en fredagkväll.

 


De kallades först för tvilling ett & tvilling 2 ... jag och deras pappa hade ju inte riktigt planerat in att de skulle födas i vecka 30 så det blev till att komma på ett namn åt dem väldigt raskt och snabbt ... Ett måste, enligt prematurersonalen på sjukhuset. Alla levande barn måste ha ett namn och eftersom risken fanns att de inte skulle överleva så var det bråttom bråttom med varsitt namn. Så då blev de Emma & Emelie och det passar alldeles ypperligt åt tjejerna.

Ja, gud så många härliga minnen jag har av dem ... och kanske några inte fullt så häääärliga   behöver jag tala om vilken period under livet dem kan ha ägt rum under ?????  Jaadå ... tonåren ... Jag ska erkänna en sak ... jag har jagat de här töserna med en blåslampa i röven faktiskt.

Jag har varit inne hos folk som jag aldrig sett varken förr eller senare ... men är man på jakt efter tonårstjejer som är ute på bus så är allt tillåtet    likaväl som att jag var en morsa som fotade allt så var jag en urjobbig morsa som även kunde dyka upp precis överallt ... och det gott folk har jag verkligen gjort också ... Hehe ... eller vad säger ni Emma & Emelie .. kommer ni ihåg festen i Laggarberg ???

Idag kan jag skratta åt allt tok och bus det varit, för det har faktiskt aldrig varit några alllvarliga grejer det handlat om ... utan mera sånt som faktiskt hör tonåren till.

Idag är båda två artiga, trevliga och framför allt oerhört snälla med ett riktigt gott hjärta !!!! Det glädjer mig att de är så godhjärtade .. ibland kanske för snälla för sitt eget bästa, men hellre det än att vara elak och småaktig ... för det är då inte det minsta charmernade.

Ja, det var då några rader om mina töser som jag sätter stort värde på. Så medans det varit utställning i Sala så har jag gladeligen varit på hemmaplan och firat det bästa jag har i livet.


Jag är oerhört stolta över er båda,  

Emma & Emelie och jag älskar er oändligt !! 


 Av Camilla Anderholm - 16 mars 2012 22:00

Innan jag kom hit till bloggplatsen hade jag en blogg på en annan sida ... men då vi tog bort Fight så kände jag att jag inte ville fortsätta på den sidan ... för mycket minnen, helt enkelt !!!

Så denna blogg startades åt Tuffa   

 

Nu står jag där igen ... med en blogg med på tok för mycket minnen !!!!!! Några rader har jag skrivit ner sedan vi tog bort Fröken Fröjd ... men det har varit med sådan stor ångest, så det har inte blivit så mycket mer än just några rader.

Så återigen har jag funderat på att byta sida ... starta om igen med en som bara är för Kliff. Men då blir jag så där skrockfull, att gör jag det så kommer säkert något drabba även honom !!! Dumt om inte megadumt att tänka så ... det är jag fullkomligt medveten om, men ibland får man lov till att vara lite så också.

Så jag försöker istället bearbeta mig själv till att inte ha ångest då jag är inne här ... och stannar istället kvar. Åtminstone för tillfället ... jag får väl se hur det går.

Tuffa var ju en riktig soffpotatis och att få ligga där och mysa med Johan då var lyckan total.

         

Lilla Fröjden !!!  tänk att hon finns i mina tankar varje timme jag är vaken .... Barnen på dagis pratar om henne, så sent som idag pratade de om Tuffa, och att hon nu är i hundhimlen och att hon nu har friska ben    de är väl bara för goa.

Hur har då Kliff tagit allt detta ?????

 


Förvånansvärt bra faktiskt ... vi har iofs fått låna Lukas en del speciellt i början, jag hämtade ju Lukas samma dag faktiskt ... Och Kliff och Lukas gillar verkligen varandra ...                  


Johan och jag hade ju befarat att det skulle bli som då vi tog bort Fight och Tuffa gick ner sig något så otroligt ... Det var nästan inget kvar av henne faktiskt.

Kliff har alltid haft svårt då en av oss tagit med oss Tuffa och gått iväg utan honom ... han har suttit som klistrad vid dörren och gnällt och gnyt tills hon kommit hem igen, så vi var riktigt oroliga över hur det skulle gå.

Visst letade Kliff efter Tuffa inne ... vi märkte att då vi varit ute och gått och vi närmade oss hemmet så ökade han takten rejält ... så fort han kom in så letade han av hela huset ... först nedre våningen och sedan fortsatte han på övre också ... Då han inte hittade henne så la han sig ner till ro iallafall. Då vi gick till bilen första gången efter hon var borta så nästan flög han fram till garaget ... i hopp om att han kanske var där då ?? det var väldigt tydligt ... Men succsesivt så la han ned letandet, han har varit duktig att äta trots att han saknat henne och det har kännts skönt.

Så det har faktistk gått riktigt bra .... men nog tror jag att Kliff skulle uppskatta en kompis ... han behöver det .. Kliff är ju en väldigt lugn kille som bara mår bra av att det finns någon som livar upp vardagen för både honom och oss ... någon som skojar till det då vi är ute och går i skogen t ex ... Någon som får lite fart på honom.

Som idag t ex ... kort dag på jobbet ... strålande sol .... ryggan packad med fika ... yes .. långprommis.

       

Även om det ser ut som han är en lite buse på bilderna så är det ganska lång ifrån verkligeheten   Våran lilla prupp ... han gör absolut inget väsen av sig då vi är ute och spankulerar ... för det är just det han gör .. spankulerar.

Han nosar lite här och så nosar han lite där ... och så försöker han slå något slags rekord i att pinka på precis alla träd i skogen    hur mycket finns det egentligen i den där blåsan ?????

Men lika mycket som jag uppskattade Tuffa´s busiga sida ... lika mycket uppskattar jag Kliff´s lättsamhet .... han är så okomplicerad och lättsam så det är inte klokt ... vilket är fantastiskt skönt faktiskt.

Men innan ni nu får några ideér om att det ska komma en liten valp till oss inom snar framtid så kan jag säga att så är inte fallet ... Men vi pratar om det och då tiden är mogen så kommer det säkert bli bra.


Imorgon hade vi tänkt utmana oss rejält ... Vi hade en favvoplats som vi ofta gick till med Tuffa och Kliff .. uppe på berget ... En härlig plats där vi alltid stannade och fikade ... hundarna fick göra godissök medans vi sörplade på lite kaffe, dit hade vi tänkt oss imorgon om vädret är som idag ... Det var där vi var sista dagen med Tuffa också, så det är några månader sedan vi var där nu ... har helt enkelt inte orkat, vi får väl se om vi är redo. Kanske får kameran följa med och några nya rader imorogn om hur det gått ?? Vem vet ..


Uppe på berget ... sista dagen med Tuffa  

        

Av Camilla Anderholm - 21 februari 2012 19:45

  


Tårarna rinner nerför mina kinder i en strid ström ... då jag återigen tvingas inse att hon för alltid är borta, borta på riktigt  !!! 

Idag skulle vi ju ha firat din 4 års-dag Tuffa !!!! Du fattas oss enormt, jag saknar dig så det gör ont i hjärtat på mig. Varför blev det så här ?????  Det som hände fick ju inte hända, det fanns inte med i mina planer för dig. Jag hade ju planerat så mycket mer för dig.

Vi skulle ju ströva runt i skogen och du skulle ju flyga och fara fram som den hoppetossa du alltid var. Kvar skulle jag stå aningens förgrymad över att du försvann ur min syn ... IGEN   . Du skulle komma tillbaka efter ett litet tag, och undra varför jag ser så sur ut !!!! Men matte ... jag skulle ju BARA titta lite därborta.

  


Till sommaren skulle vi åka och bada .... det vet jag ju att det är det bästa du vet   .

          

 

  

Självklart skulle vi även åka till grusgropen, för näst efter badning ... var ju det, det bästa du visste. Du skulle flyga fram i den mjuka sanden så det bildades rökmolmn bakom dig ... Den mjuka sanden som var så bra då vi skulle bygga upp dina muskler efter dina operationer.

              

Till midsommar skulle vi ta båten ut till Holmen ... Du vet stället, där du slängde dig från båten ner i vattnet då du fick för dig att Canadagässen såg roliga ut ...

Där du kan vara ute från tidiga morgon till sena kvällen ... gå ner och ta dig ett dopp då du känner för att svalka av dig. Eller helt enkelt bara busa med Kliff.

                     

       

Under sommaren var det ju tänkt att vi skulle bli klar med viltspår-championatet också ... Gud så du älskade att spåra ... Klövar klövar !!!!  ta hit dom ... det var din melodi det ... Ju större klövar desto bättre, några små futtiga rådjurklövar är ju inte att tänka på för din del ... dom slukar du ju nästan i ett nafs ... Nä, rejäla älgklövar, då spårar du som aldrig förr.

     

Förutom alla aktiviteter så skulle ju du och jag mysa som bara du och jag kunde ... i soffan så klart ... du på rygg och jag med datorn i knät på fredagskvällarna ... medans hussen är ute och jobbar .. och då det är dags att gå och lägga oss så ska du så klart ligga bredvid mig i sängen ... först ligger vi sked och bara gosar ... efter ett tag så sträcker du ut dig så där som du alltid gör ... och där ligger vi och sover ända tills hussen kommer hem från arbetet i arla morgonstund ... och då får han formligen putta ner dig från sängen, och du har all rätt att titta lite surt på honom då han gör det ... med en blick som utrycker ... men hussen ... jag har ju bara hållit sängen varm åt dig   

 

 

 


Ja, du ser Tuffa .... Jag hade såååå mycket mer planerat för din del, det var inte meningen att det skulle ta slut redan nu .... vi skulle ha måååånga mer år tillsammans, vi skulle åldras ihop du och jag.

 

Jag läser runt om på andra bloggar ... jag hör andra människor berätta om att dom har haft en hund som verkligen har haft D:t .... en som är unik på alla sätt, en sådan hund som man bara får en gång i livet.

Nu förstår jag vad ni menat, för en sådan hund har jag haft ... Tuffa, hon var en sådan tjej     hon har lämnat ett sådant stort tomrum efter sig så det går inte att förklara .... Fortfarande så pratar jag om Tuffa som om hon ännu fanns med oss ... Tills jag tvingas inse att hon faktiskt inte finns med oss längre ... det är en sjuk känsla ...nästan overkligen. Tuffa var ju inte sjuk !!!!!!  Hon hade bara jävligt dåliga framben !!!!!!!!   Tuffa var en sprallig tjej ... hon var levnadsglad ... hon njöt i vattnet och i skogen ... hon hade en enormt stor personlighet ... antingen gjorde man på hennes vis .. eller så gjordes det inget alls. Hennes egensinnighet var något som jag verkligen kunde bli galen på .... herregud, så tjurig hon kunde vara. Idag skulle jag välkommna denna tjurighet bara jag fick henne tillbaka   

Jag hade så stora planer då vi hämtade hem denna lilla dam vid 8 veckors ålder

 

 

 ... som en inbiten lydnadsfreak så skulle Fröken Fröjd och jag äntra lydnadsplanerna .... eller så inte    !!!!    jösses så jag slet med henne ... vi tränade och nötte och tränade ännu mer ... tills jag till slut fick jag inse att hon ville helt enkelt inte tävla. Tro nu inte att hon inte kunde ... nänä ... hon var väldigt duktig då vi bara körde olika moment ute på promenaderna ... hennes läggande under gång var sjukt bra ... hon slog ner i backen på ett ögonblick, hennes inkallning var klockren vid de tillfällena ... hoppet flög hon över ... ( vi brukade träna över gråsuggor). Något vi aldrig fick till var apporteringen ... den sprang hon runt med och var supermallig över ... du glöm det ... den här behåller jag .. typ ...

Vi la ner lydnanden .. gick över på utställning .... inte med någon överdriven iver från Fröjden sida .... hon hängde med huvudet och jag fick nästan släpa henne runt i ringarna ... Vi skippade även det ... Hon njöt av livet som den gårdshund hon var ... ligga ute och pysmysa med magen i vädret det var livet det.

   


Ja, jag skulle verkligen kunna fortsätta i all evinerlighet om våran Fröken Fröjd    men tårarna slutar inte rinna och jag ser knappt tangenterna längre ... vi kommer så klart att fira våran Tuffa idag ... men istället för att göra två tårtor så gör jag en åt Kliff som han får äta. Tuffa hon firar nog riktigt kungligt med Fight istället ...


Jag avslutar med en sista bild som är tagen dagen innan vi tog bort Tuffa ... egentligen var hon för dålig i benen för att springa lös i skogen .... men både jag och Johan var överrens om att slutar det på sämsta sätt så ska hon iallafall ha fått göra det hon älskade allra mest en sista gång. 

Tuffa & Kliff uppe på berget.

 


 


Av Camilla Anderholm - 23 december 2011 19:19

 
  

       


En vecka har nu gått sedan vi tappade Tuffa ... måååååånga tårar har jag gråtit och fortsätter göra ... hon fattas oss så oerhört mycket.... Varför utstätter man sig för detta ??????????????????????????

Älskade ängel !!!!

Av Camilla Anderholm - 16 december 2011 21:48Idag tändes ytterligare en stjärna på himlen !!Sov gott älskade Tuffa


vårat egna lilla yrväder.Betillys Charmiga Tuffa


2008.02.21 - 2011.12.16


3 år 9 månader & 25 dagar ung. 


   


 


Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

Följ bloggen

Följ Tuffa med Blogkeen
Följ Tuffa med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se