Tuffa

Senaste inläggen

Av Camilla Anderholm - 21 maj 2011 22:52

Imorse plockades jag och Kliff upp av AC & Lukas ... destinationen var södra berget. Riktigt tjusig utsikts bjuds det på då man är på toppen av berget som för övrigt är en slalombacke vintertid ... Tanken var att vi skulle ta lite tjusiga ståkort.... inte alltid det lättaste    vi ville ju ha med den tjusiga utsikten ... men det harmonerade inte riktigt med den den något branta backen så vi fick sålla lite i prioteringarna   . Först ut var Kliff.


Doremis Kliff Ford

17 månader.

  

Sedan var det Lukas tur ... han är inte lika lättmanövrerad som Kliff   den killen har en helt egen vilja ( han påminner om en viss Fröken Fröjd ibland ) ... så det gäller att vara snabb på avtryckaren då han ska fotas. Men attans så fin han är.


Doremis Lucky Luke Kid

9 månader.

 

 

Nåja .. sen fick det räcka med att posera, man kan ju inte bara jobba ... det måste ju få busas också, något som dom verkligen gillar.


Lukas till vänster & Kliff till höger

 

    

Dom är ju bara för härliga dessa två, ligga och tugga på varandra det gör dom mest hela tiden,  men ibland så drar dom iväg.


 


 

Efter en liten språngmarsch så fick det vara nog tyckte Kliff ... han sökte upp skugga ... Kliff blir ganska påverkad av värmen märker jag .... så han lägger sig gärna i skuggan om det finns möjlighet ... Lukas tyckte nog att han var tråkig, för han hoppade runt ock försökte verkligen få igång Kliff som mest låg och flämtade.

  

Så Lukas hon tog och hoppade runt lite på egen hand.

Då passade kliff på att förflytta sig till en annan skuggig plats.

    

Men efter lite vila så var Kliff redo för lite bus igen.

 

Och så ett lite mer posering för matte.

Kliff

 

Under tiden så var Tuffa med husse till garaget för att tvätta bilen ... något hon gillar skarpt, där finns det alltid någon som har tid att kramas lite extra och det hade det gjort även denna gång. Då dom var klar så hade hussen tagit med sig Fröken Fröjd till skogen också ... och hon hade varit sååååå duktig, hon hade inte dragit iväg på egna vägar ... hm ... tro om hon finner stöd i Kliff då vi släpper dom tillsammans ???  för på sista tiden då dom båda varit lös så har det ju flugit fan i huvudet på henne och hon har dragit iväg på en egen liten strapats ...   som tur är så följer ju inte Kliff med då hon gör så, utan då kommer han och sätter sig vid oss.

Men idag då Johan varit ensam med henne så hade hon skött sig så bra, jag tror nästan hon blir lite extra öventyrlig då Kliff är med ... nästan som hon ska visa vad modig hon är. Tur är så känner vi denna dam väldigt bra så man vet så väl då det är läge att släppa henne eller då det inte är läge.

Betillys Charmiga Tuffa

( Fröken Fröjd )

 

Jag hoppas och tror att det även morgondagen ska bjuda på fint väder ... då tror jag bestämt vi packar ryggan och drar ut på tur ... dock inte den rygga jag hade idag ... hujeda mej ... men den historien besparar jag er och önskar er istället en trevlig söndag.

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 15 maj 2011 20:02

Precis så som rubriken lyder så har det regnat här sedan fredagkväll !!!   och om det tycker vi ... blä !!!!!!! ... regn är aldrig roligt, men extra synd var det faktiskt igår eftersom vi hade sennenträff hos Monika Fahlen i H-sand, men vi var ett tappert gäng som trotsade vädrets makter och for iväg ändå ... ja, det är väl bara hundidioter som gör det ( sorry för uttrycket alla ni andra som var med    ) men nog har man väl en halv skruv lös iallafall    om man ger sig ut i vädret mer än vad man egentligen behöver då det står som spön i backen. Vi bidde iallafall bjudna på god kaka och kaffe hos familjen Fahlen ... det tackar jag för ... en kortare hundpromenad blev det också ... varpå Kliff kände att det var extra trevligt att kliva ner i ett riktigt surdike och bli ordentligt skitig ... hm !!! var det verkligen nödvändigt med tanke på dagens utställning ?? Jo, det var det visst enligt honom.

Tuffa hon njöt för fulla muggar där på fältet ... ett riktigt sorkställe var det och hon letade febrilt i alla hål och gropar som fanns, som tur är hittade hon ingen.


Dagens tappra gäng.

 

Trötta var vi då vi kom hem så det blev inge bad för Flippen, trots att vi hade utställning idag, det räckte så gott med att bara ligga och slappa i soffan och mumsa på diverse godheter.

Ja, utställningen idag då !!! .... snacka om antiklimax ... kände på en gång då jag klev upp imorse att jag absolut inte hade någon lust med att ranta runt i någon ring. Ni som är lika galna och inbitna utställningsfreak som jag, vet ju att det händer ju typ inte ... åtminstone inte så här i början på säsongen ... men det fanns liksom ingen glöd.

PM:et till idag hade jag inte ens läst ... inte hade jag tagit ut pengar till parkering eller fika, så det blev gjort i all hast imorse. Tydligen hade jag varit lite ettrig enligt AC    och ja ... det var jag faktiskt. Till och med våra ringspringsfröknar hade reagerat utanför ringen att jag hade verkat lite off.

Men trots att matten inte skötte sig på bästa sätt så var det ju tur att Flippen gjorde det.

Det bidde BIR för Kliff och sedan BIG:4 i finalen och det var ju inte alls dåligt med tanke på att jag var så ur slag.

Doremis Kliff Ford.

BIR

BIG:4

   Mattes go-propp.  


Kliff´s kritik.
Utmärkt typ & bra storlek.
Vackert maskulint huvud & utryck.
Tillräckliga vinklar fram & bak.
Bra rygg & kors.
Något glad över sin svans.
Rör sig med ett härligt flyt i steget fram som bak.
Utmärkt temperament.
Välvisad.

Det som var extra roligt var domarens kommentar om Kliff´s rörelser. Han var riktigt imponerad över Kliff´s rörelser och hur han sprang ... positiv kritik det gillar vi !!!!

Något han påpekade i gruppfinalen ... han har otroliga rörelser ... men tyvärr så har han ingen päls. Så en fjärde plats blev det och jag är så nöjd med det.

 

Även "lilla farbron" Lukas var ju med och han kammade hem ett HP och även där var matten nöjd med sin propp.

Kliff & Lukas

 

Lukas

    

Nu blir det vila i två veckor innan det är dags för Karlskoga ... och under den tiden ska Kliff ODLA  päls i massor har jag bestämt   . Ingen mer nakenfis den här säsongen, nu räcker det.

Nä ... nu ska jag ta och fokusera på hockeyn ... vore det inte mumsigt med ett litet guld ????


ANNONS
Av Camilla Anderholm - 8 maj 2011 18:14

Ja, så var det då dags igen för en utställning ... iofs en inoff .... men då dom finns på hemmaplan så varför inte ställa ?? !!! .... saken är ju den att Kliff är i en riktigt härlig ålder ... not ...  !!!!  eller nu ska jag väl inte ta allt för mycket, han sköter sig ganska så bra, problemet han har är ju att allt är ju så himla intressant runt omkring.

Så därför så tog vi en liten intensiv ringspringsträning i dagarna 3 nu i veckan som var för våra fröknar.

Det gjorde jag enbart för att han skulle få så mycket störning som möjligt ... han är sååå duktig att stå fint och länge här hemma inomhus ... men så är det ju inte i real life ... och nog var det störning nog ... 6 berner var med ... kanonroligt ... vart som en liten miniträff ... och så var det en massa andra hundar också.

Så störning fick han så han teg våran lilla "Flipp" trodde han skulle smälla av där första dagen ... han ylade och grymtade och sjöng för fullan hals !!!!   inte så att han far runt en massa i kopplet ... det är mer läten som kommer från killen.

Andra dagen gick det bättre och sista kunde han fokusera riktigt bra på vad vi faktiskt skulle göra, så jag uppnåde mitt mål måste jag nog säga.

  

En lite rolig grej hade vi på slutet sista dagen ... vi skulle ha utställning .... vi skulle som vanligt springa med våra hundar ... men det var vi handlers som skulle få kritik ... oj oj ... då blev det liksom ett annat läge   .

Och vilken tur att jag inte stannade hemma så som jag hade tänkt då jag gick och blev BIR handler ... hehe ... inte illa eller hur !!!  först fick jag ett CK och gick vidare i konkurransen och sedan slutligen stod jag där med min BIR rosett  .

Kanonfin kritik fick jag .. hehe ... jag ska då vårda min BIR rosett, för jag antar att jag aldrig någonsin kommer att få en rosett igen för min prestation.

Våran träning här i veckan gav resultat ... visst var Kliff intresserad av allt och alla idag på plan, men han kunde fokusera på mig och på vad vi skulle göra och då är jag nöjd... han ylade inte ... han satt inte och fullkomligt vibrerade och han sjöng inte för fullan hals !!!!  jackpott redan där   . Man får ju faktiskt inte glömma bort att han bara är 1 år och fyra månader, så lite yr i mössan måste man få vara.

Doremis Kliff Ford

BIR

inoff Timråbrukshundsklubb.

  

Lukas var så klart med idag också ... och eftersom han blivit stora killen nu och gått in i juniorklass så var det alltså Lukas som stod för motståndet, nu är det väl kanske inte så lätt då man är hälften så gammal att gå och bli etta i klassen så han stod som god tvåa där bakom Kliff.


Doremis Lucky Luke Kid

 

 

Eftersom matten gick och blev BIR i torsdags och Kliffen blev BIR idag fanns ju anledning att fira tyckte hussen   .

Ett nytt objektiv till kameran var visst jag och Kliff värda enligt honom          jag har länge velat ha ett nytt objektiv men aldrig kommit till skott att köpa ett ... nu gjorde hussen det och jag är så glad, imorrn blir det att bege sig ut i naturen och fota lite hundar.

  Tjing tjing säger jag och hoppas att alla får en varm och skön vecka.

Av Camilla Anderholm - 15 april 2011 21:22

Äntligen helg !!!!!!!!!!! ...... jisses så slut man är då mig man är helt vanlig knegare där man kliver upp i tidiga ottan och går hem framåt eftermiddan ... helt slut är jag ... ja, men det är ju typ vardagen för de flesta människorna kan man ju tycka ... och jo då ... jag håller fullkomligt med om det, men jag har haft förmånen att jobba lite som jag själv velat och valt under flera år ... men nu då man bara är en fattig student    så får man minsann se till att jobba så mycket som det bara går ( eftersom vi ska kuska land och rike runt... och som det just nu verkar öven fara över gränserna för att man är en totalt galen utställningsmänniska )

och mycke jobb blir det ... har nog inte varit ledig sedan början på februari ... och då man studerar samtidigt och förväntas att även leverera där så känns det ibland som man nästan går under. Men tro nu inte att jag klagar ... nä, si det gör jag då rakt inte ... för jag har världens bästa jobb ska ni veta.

 

Lite kort måste ju bara slängas in mellan raderna också ... dettta är absolut inte taget nu dom närmaste dagarna ... utan för några veckor sedan ... för vi har nämligen hyfsat bar mark nu ska ni veta ... NICE ... även om det är lite för blött om man ger sig ut i skogen ... men Johan hade hittat en trevlig sträcka idag som var helt ok att ta sig fram på ... och där dom för övrigt hade sprungit på två halvkändisar minsann !!! ... åtminstone för dom som är hockeyintresserade    Tuffa och Kliff var så klart lösa och Johan gick väl och njöt av solen så han hade inte uppmärksammat att två personer närmade sig dom ... nu är varken Tuffa eller Kliff så att dom rusar fram till främmande människor hur som helst så det var ingen fara på taket... och då Johan insåg att dom inte var ensamna längre så hade han kallat in båda två och Kliff han kommer ju som raket, Tuffa rusar som sagt inte fram men hon kan lika gärna stå kvar ... men denna gång ville hon kanske impa lite på Charles Berglund (Timrå IK´s förre tränare ) och så den nya assisterande tränaren Kent " Nubben" Norberg .... och dom blev förmodligen impad för dom hade tyckt att dom båda var så duktiga och lydiga då husse ropat på dom. Haha ... dom skulle bara veta hur våran Fröken Fröjd kan vara ibland ... men det behöver man ju inte skriva dom på näsan    och förresten så har Tuffa faktiskt blivit ganska duktig måste ju tilläggas *s*.

  Inser då jag tittar på kort från förra året att även om denna vinter går till världshistorien då det gäller mängden snö så har vi mycket mindre i år, för detta kortet är taget för precis ett år sedan.

I helgen tror jag dom lovat sol, så då ska det väl kunna torka upp ytterligare, får väl se om vi kan få till någon trevlig liten bernersammankomst ... får se till att ha laddat kameran då så det blir lite nya bilder tills nästa gång skrivklådan infaller.

Nu ska jag iallafall ta och avsluta ... inte ett vettigt ord är sagt men så är det ibland ...  dagarna rullar liksom bara på.

Hoppas ni får en trevlig helg alla för det ska jag iallafall ha.

Av Camilla Anderholm - 5 april 2011 21:12

Var nyss ute och regnet står som spän i backen ... eller kanske inte så häftigt   men det regner på ganska så bra, och faktum är att får det nu inte vara klarblå himmel och sol så tar jag lite regn faktiskt ... åtminstone så här på kvällskvisten, för allt som hjälper snöhel...et på traven välkommnar jag   .... undan för undan tinar den bort, och även om det för en månad sedan kändes ganska så hopplöst så finns nu hoppet på att vi i den här delen av landet också ska få bar mark snart. Men rackarns så hundarna drar in smuts ... damsugarnen är det ingen ide´att stuva undan, den står konstant framme och suger grus och sand för fulla muggar flera gånger om dagen ... lite tråkigt är det just nu då man ska ut med hundarna ... promenadalternativen är inte alltför många nu då snön börjar bli alltför porös att gå på ... vilket gör att man allt som oftast hamnar på dessa sjukt tråkiga gångbanor ... jag fattar inte hur man år efter år kan promenera gata upp och gata ner då man ska ut med vovven ... då man istället kan bege sig ut i naturen, men det kanske vi ska vara glada för också ... kanske det skulle bli rena E:4an där ute   bland stock och sten ... nä så vill jag inte ha det ... hur som haver så längtar jag tills det sjunkigt undan så pass att man kan bege sig ut på andra vandringstråk.


Tuffa i maj ifjol ... och ganska så bar mark ...  den här dagen tog hon för övrigt sitt första dopp ... hua ... kallt var det nog, men inget stoppar en badbrud.

   Kliff samma dag !!! en liten fis var han då.


  I och med att det blir vår så börjar ju utställningsplanerna smidas ... några är vi helt på det klara med att vi ska iväg på, men sen går det ju att klämma in några fler också   ett tag för någon dag sedan var vi visst på väg till Norge också ... men vi tog och ombestämde oss faktiskt och spar på Norge åtminstone tills nästa år, att dra iväg en vovve som precis går in i unghund och en som precis går in i junior kanske inte är det mest optimala tror jag vi kom fram till så Norge får vänta på oss ... men några andra klämdes då in istället och det blir en ganska så intensiv vår och försommar kan man väl säga ... för att sedan bli aningens lugnare i Juli innan vi går in i Augusti då det blir några fler igen ... det ska bli spännande iallafall ... det vill säga om Kliff någonsin får igen sin päls !!!! .... hur länge tappar en unghund pälsen egentligen ???? ... han har hållit på sedan i julas !!!!  trodde ju i min enfald att han skulle fått lite tebax innan Sala ... men se det hade han då absolut inte .... han fällde nog som värst då tror jag, totalt naken var han ... senast nu i helgen kunde jag plocka stora tussar som hängde och slängde i pälsen på honom .... Gahhhh .... kanske man skulle samlat ihop allt som han fällt och köpa lite klister och helt sonika limmat tillbaks eländet... nja... det är det nog ingen domare som köper  .


Nakenfisen.

 


Se där ... ett litet livstecken från mig så här på kvällskulan ... nu blir det lite läxläsning innan det blir en sista runda med Tuffa och Kliff ... håll nu tummarna när ni går och lägger er i kväll gott folk för att vi får sol över hela landet imorgon.

Tjing tjing

Av Camilla Anderholm - 26 mars 2011 21:06

Ja, men även om det inte står april i almanackan ännu så är det riktigt aprilväder vi bjuds på här på dagarna ... regn, snö, hagel, storm och så lite sol däremellan ... idag fick vi smaka på det mesta av de olika väderlekarna utom just regn då ... det byttes mot isvindar istället .... Men har man hund så måste man ju ut ändå, oavsett väder och då är det ju fasiken så mycket trevligare med trevligt sällskap, så Kliff och jag blev upplockad av AC och Lukas och så styrde vi mot Sättna, tänkte det kunde vara bra att reka inför nästa helgs sennenträff, sist var det ju rena isgatan där och det är ju inte det ultimata kanske ... men det såg bra ut ... en vecka till så har förhoppningsvis den is vi såg idag töat bort.

Kliff till vänster Lukas till höger

 

Kliff tuggar på Lukas 

Lukas till vänster Kliff till höger  Allas våran "lillfis" är inte så liten längre .... han börjar bli stora killen och har snart växt ikapp Kliff ... som tur är så har han så söta fräknar på nosen och det är dom man får leta efter då man ska urskilja vem som är vem ... herregud ... det var ju inte länge sedan han var en tvärhand hög och tuggade febrilt i sig mattens galsögon   .

Men roligt har dom, dom leker på samma vis och trivs i varandras sällskap vilket är ett måste eftersom vi ska åka land och rike runt tillsammans ... då går det inte för sig att någon tar sig ton mot den andre.

Kliff till vänster Lukas till höger

  Kliff till vänster Lukas till höger   Så kan vi sitta fint också.

Kliff till vänster Lukas till höger.

 

Som sagt det var väldigt varierande väder ... efter ett tag så tittade solen fram.

    Idag kom jag faktiskt ihåg att jag har filmfunktion på min kamera också.... då jag skulle köpa en systemkamera så var det just den funktionen som fick avgöra vilken kamera jag skulle ha,  nu kan jag inte riktigt påstå att jag har använt den särskilt mycket .... men ibland kan det ju vara roligt med en filmsnutt också, Tuffa har jag filmat väldigt mycket som valp vilket jag helt glömde bort då Kliff var valp ... men men ... killarna filmades lite idag iallafall.


 

 

Då vi kände oss tillräckligt genomfrusna och grabbarna var lagmt trötta så packade vi ihop och bestämde oss för att våldgästa Ulrika med familj, som har blivit med valp.

En riktigt liten karamell var hon lilla Bernerdalens Irish Coffe

 

Det verkar vara en kavat liten dam   ska bli spännande att fälja även henne.

Ja, det var några rader om vad en lördag kan innehålla   

untill next time!!!

Av Camilla Anderholm - 23 mars 2011 23:14

Idag ska jag frångå mina principer ... normalt så lägger jag aldrig ut bilder på några av mina barn ... jag brukar inte skriva speciellt mycket om dom heller ... men en gång per år så gör jag ett undantag .. det handlar så klart om då dom fyller år.

Och med detta sagt så vill jag absolut inte kasta någon skugga över andra som skriver eller lägger ut bilder på sina barn eller andra familjemedlemar, det är upp till var och en anser jag....

Men så mycket kan jag ju säga att jag har världens vackraste och dom mest godhjärtade tjejer som finns på denna planet ... och kan ni tänka er att dom är mina  .

Så idag har vi firat att dom båda fyllt 21 år !!!!! va fattar ni .... !!!!! och jag som inte känner mig som en dag över 21 själv   .


Grattis på 21 års-dagen


Emelie & Emma


    


Av Camilla Anderholm - 19 mars 2011 21:31

Börjar som min gode kompis    ni som hänger på fejjan har redan sett bilderna, men det kan ju tänkas att inte alla hänger på FB hela tiden   så lite bilder här också skadar ju inte, och så får man ju anledning av att upptadera bloggen lite.

Eftersom det inte bidde så mycket bus för "grabbarna grus" i Sala så bestämdes det att vi skulle ta en promenad tillsammans .... nu bidde det inte så mycket till promenad, dom här killarna flängde runt i den ena snödrivan efter den andra så vi tog oss i sakta mak till ett öppet fält där dom fick tumla runt bäst dom ville ... och som grädde på moset så tittade solen fram i rådande stund också, det enda som saknades var kaffetermosen, men den tar vi med nästa gång   .

     

Dom leker på samma sätt, det ska tuggas och det ska hänga i den andres hals preeeeecis hela tiden ... ja, och så har Kliff någon slags förkärlek till bakben ... han försöker ta sig ena rejäla tuggor på Lukas bakben då och då.

Det fastnade riktiga rejäla snöbollar på killarna, Lukas hade några bumlingar på armbågarna.

Si så här då.

   

Sen är det ju det här med att få till tjusiga kort där dom sitter fint och tittar in i kameran ... att mattarna hade hela scenariot klart för sig hur det skulle se ut och vart bilden skulle tas .... ja, det var det ingen av vovvarna som tog någon hänsyn till !!! .... nä nä ... försök ni, men vi gör på vårt sätt vi ... såg dom ut att tycka.

Kliff till vänster

Det gäller att trycka på avtryckaren i blixtens hastighet ... att försöka få båda att titta in i kameran samtidigt det finns det ingen tid till ... i nuläget får vi inte vara för kräsna på hur det ser ut ... men med lite tränig så får vi nog till det.

Jag har varit väldigt försiktig .. för att inte säga helt emot att lära Kliff sitt.

Då Tuffa var liten så var det det första vi lärde henne ... så klart !!! för det är väl oftast det man börjar med, men det har resulterade i att så fort jag stoppade handen i fickan så satte hon sig ner omedelbums !!! .... och så vill vi inte ha det då man ska ställa ut ... i dags läget kan hon så klart stå även om jag stopper handen i fickan .... men det är en av anledningarna till varför jag inte kört sitt på Kliff ... jag är av den uppfattningen att hundar kan sitta ändå.

   Kliff först och Lukas därefter.


Som jag älskar det här ansiktet !!!!  han är så gooooo

Kliff

                 

Lukas är inte så pjokig han heller.

           

För att avsluta denna bildkavalkad så kör vi några gemensamma på bästa killarna.

           

Det var en skön vinter dag på bästa sätt ....

Ha en fortsatt trevlig helg !!!!        

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

Följ bloggen

Följ Tuffa med Blogkeen
Följ Tuffa med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se