Tuffa

Senaste inläggen

Av Camilla Anderholm - 9 oktober 2010 17:04

Får man sticka ut hakan och säga så ????  jo, men det kan man väl få då man är superglad åt dagens resultat     .

Det har alltså varit utställning här i Sundsvall i dag och Kliff skulle göra debut i Juniorklass , det blir liksom lite mer på riktigt då kliver ur baby och valpklass och helt plötsligt så är man junior !!!.....  och i och med det så kommer ju även dessa blåa band också , även om nu det inte alls är tokigt ... blått är ju faktiskt ett bra resultat det också , men handen på hjärtat alla utställare .... nog vill man ha ett rött iallafall   .

Nu är ju jag fullkomligt medveten om att jag har världens bästa Kliff, alla dagar i veckan ... snyggaste och bästa vovven som går på denna jord, men lite roligt är det ju att även domaren tyckte att just min hund var en fin och trevlig juniorhane.

Så trevlig så han gick och vann sin klass med HP !!!!    Yiiipppeee .... matten är så stolt över sin lilla kille .


Dormis Kliff Ford

1 / 1 Junkl HP .


     


Kliffen med sina rosetter .


  


Han är så tjusig så .... personligen så tycker jag han klär alldeles utmärkt i rosetter faktiskt   .

Domare för dagen var Likita Sake  och kritiken låter så här .

Correct type.

Maskuline enoughe.

Strong head.

Correct expresion.

Correct topline.

Correct body for his age.

Correct angulation in front.

A bit short upperarm.

Enough angelation behind.

Moves whit enough drive.

A bit curly coat.

Nice temperament , still needs time to mature.

Ja, då var debuten avklarad, och det gick ju toppen ... imorgon tar vi och smäller till med ytterligare en utställning, Sundsvalls brukshundsklubb annordnar en inoff, så vi tar och averkar den också, sen får det bli en vila innan vi avslutar detta året i Stockholm.

Kliffen framför domaren får avsluta denna dag tycker jag ....

  

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 1 oktober 2010 21:18

Ja , men då så ... bekantskapskretsen har då äntligen utökats med en ny

 " lillkille " ....... lillkille är namnet som smågrabbar får heta då dom kommer till Sundsvallstrakten .

Det var ju inte alls länge sedan som vi hade en " lillkille "

Kliff .

  


2 månader senare så var det Anneli och Henke i Hassela som vart med

" lillkille " ....

Manne .


Nu har då äntligen AnnCatrin och Björn blivit med " lillkille "......

Lukas.

Och VILKEN "lillkille" .... han är liksom som en enda stor propp !!!! ..... han känns så där som Kliff gjorde .... allt bara stämmer .... lugn.... trygg ...    gosig .... duktig , ja supelativen kan fortsätta länge .

Jag fick frågan för ett tag sedan om jag kunde tänka mig att följa med och hämta Lukas . HALLÅ !!!   vem följer inte med frivilligt då det ska hämtas en valp !!!  .... hussen jobbade och inte kan man ha en liten valp lös ensam i bilen , så

hela vägen från Umeå fick jag lägga beslag på Lukas , eftersom matte AC hade till uppgift att ta oss hem igen från Doremis .

Gick ju så klart hur bra som helst , två kissstop innan dyrgripen var på hemmaplan och där stod en förväntansfull Storebror och väntade   

Aston och Lukas .

Aston har inte visat samma tendenser som Tuffa gjorde   hon var ju av den bestämda uppfattningen att .... Kliffen skulle skickas tillbaka där han kom ifrån , men det dröjde ju inte länge innan hon ändrade sig och tyckte Kliff var helt ok .

Aston han funderar nog just nu på vad man kan göra med en  "lillkille" jag tror inte han riktigt har kommit på den än   . Och alla som läser om bussbullen och tror han är mer högt än lågt precis hela tiden , kan jag bara säga att han tar det så lugnt med Lukas , samma glada kille spralliga kille är han så klart , men han ser ju att Lukas är liten och tar hänsyn till honom .

  

Det ska bli så spännande att se vad det blir av denna lilla propp .... att han kommer bli en glad och trevlig hund det är jag helt säker på .

Och att han kommer passa in i bekantskapskretsen det är jag också helt säker på .... som sagt det ska bli så spännande att få lära känna "lillkillen" .

     

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 24 september 2010 21:55

Ja , men varför inte plitna ner några rader så här på fredagskvällen .... egentligen så skulle jag nog ta doggsen och gå för en kvällskiss , men båda två ligger och drar timmerstockar och just nu regnar det ganska kraftigt så vi tar och skjuter upp det en kvart eller så .

Tuffa i skrivande stund   !!!!

Det finns ju sämre sätt att tillbringa en fredagkväll på skulle nog Tuffa säga om hon bara kunde .

Denna lilla dam har börjat med att ta ena soffan i beslag så fort hussen går utan för dörren på eftermiddagarna , nu jobbar Johan kvällstid under veckorna och det passar våran lilla Fröjd alldeles utomordentligt !!! ....  men hon är inte dum ska ni veta , ibland har han det lugnare och kan droppa in på en kaffe då tillfälle ges , och så fort han ens nuddar i dörrhandtaget så slinker hon ljudlöst ner på golvet , kommer någon annan i så bryr hon sig överhuvudtaget inte .

Johan är ju av den uppfattningen att dom inte ska vara i soffan , och jag har inga som helst bekymmer med det , så Tuffa och jag har en tyst överenskommelse om att man bara får vara i soffan efter kl 17 , och det håller hon så bra så   . Kliffen han gör inte den minsta ansatts till att mysa i soffan , förmodligen tycker han det är för varmt så han ligger helst där det är svalare .


Ja , eftersom det är fredag så har förmiddan spenderats på skolan , herregud säger jag bara !!! .... det är ju tur att jag än så länge bara har ett ämne , de andra drar igång om några veckor och hur det ska gå då , ja det vet då bara gud !!!

för maken till tempo har jag inte varit med om , det är inte klokt vad det ska lämnas in skrivuppgifter i alla möjliga och omöjliga format också för den delen precis hela tiden .

Jag studerade för ca tio år sedan , och det var inget jämnförbart med det här ..... än så länge har vi gått 5 veckor tror jag det är , och redan har vi lämnat i 6 olika skrivningar , är det inte rapporter så är det referat eller krönikor och reflektioner och gud vet vad !!! idag fick vi med oss en diger lunta med papper hem som skulle studeras och reflekteras över tills nästa gång .

4 noveller skulle också läsas och dom skulle vi diskutera då vi sågs nästa fredag ... jag säger då bara det , det är inte helt enkelt att vara student , iofs så tror jag det går hyfsat iallafall , idag fick vi respons på sånt vi lämnat in och det var positiva besked , så det är väl bara att slita på .

Tuffa i morse , lite morgontrött är denna dam kan jag berätta .

  

Haha , då jag som bäst höll på att göra mig klar för att ge mig iväg så vaknade Tuffa till liv i sin bädd , kunde bara inte låta bli att ta ett kort på henne , hon är verkligen så här trött på morgonen , före nio vill hon helst inte gå ut och då är det bara om hon absolut måste   en riktig sjusovare är hon , det är ju en väldans tur att ingen av oss jobbar på det viset att man måste dra ut dom tidigt i ottan för att hinna rasta dom innan man måste rusa iväg på jobb , men iofs så är det väl kanske en vana det där , men vi njuter av att inte behöva stressa på morgonen iallafall.

Nä , nu ska jag nog försöka skaka liv i dom båda vovvarna så vi kan ta den där sista kisssvängen , för nu längtar jag att krypa ner under täcket ... är sjukt trött , och imorgon ställs klockan på 7 , det är dags för Hubbe att göra MH-testet ... ska bli kanonkul att se det , jag hoppas det är många hundar och olika raser som också ska gå , spännande att se hur olika raserna reagerar .

Idag får våran Molly avsluta bloggen .

  

Ha en fin helg alla !!!!!!


Av Camilla Anderholm - 14 september 2010 20:44

Ja , men då blivande matten redan har tagit bladet från munnen så måste ju jag bara få visa hur jag spenderade gårdagen !!!!

I Umeå hos ett gäng supersöta kanontrevliga valpar ..... och ibland dom fem valparna så finns lilla Lycky Luke Kid .

  


Som ska bli Sundsvalls bo om ca två veckor !!!!  nä nä .... lugn i bussen nu   .

Han ska flytta in hos AnnCatrin med familj , och jag tror mig veta om en viss "busbulle " som kommer tycka det är lattjolajbans med en "lillkille" .... nä , skämt och sido , visst är han en busbulle den gode Aston , men det är killen som har taggat ner på ålderns höst !!! ... om man nu kan kalla 2 år och 8 månader ... ålderns höst , visst är det fortfarande samma glada skit , men en mer vuxen glad skit liksom .


6 veckor är han lilla Lycky Luke .... så han det är inte allför långt bort i tiden , och gud så spännande det ska bli att följa honom under hans liv .... igår då vi var där så var det en väldans fart på honom ... han försökte nog sälja in sig ordentligt hos blivande matte ... och så klart föll hon som en fura .... vem gör inte det . Men lite kunde han tjusas med mig också .

  

Alltså , dom är ju bara för goa ... men nog är jag ganska glad åt att min "lillkille" har blivit stora killen nu .... och faktiskt kan ta en sovmorgon om matte skulle vilja    .

Men å andra sidan .... va sjutton är väl tidiga mornar och en och annan kissfläck då man får njuta dygnet runt av en härlig liten krabat .

  

Ja , det ska bli så roligt att få stifta bekantskap med lillkillen som för övrigt kommer från samma kennel som Kliff , så nya foton på Kliff efterlystes då vi var där igår ... sagt och gjort , idag var det dags att ta lite nya kort på

" sheriffen " .

Doremis Kliff Ford 8 månader .


Ja , som ni ser så är han inte så liten längre , börjar bli stora killen och han har deffinitivt kommit på att det finns ett motsatt kön !!!!  rumpor är mycket intressant kan jag säga !!!! det ska nosas i rumpan på alla tikar han träffar .

Go proppen !!!

Jaha ... kommer just på i skrivande stund att jag har en krönika jag ska skriva om Jack The Ripper .... ja , just det gott folk , jag har ju börjat plugga   det är väl lika bra att ta tag i det så den hinner bli klar .... har ju iofs på mig tills på fredag , men jag har lovat mig själv att jag ska inte vara ute i sista sekunden den här gången jag pluggar så nu blir det en kopp java och lite Jack The Ripper .

Tjin Tjing !!!  

Av Camilla Anderholm - 8 september 2010 18:52

Vilka dagar vi har ... rena rama sommarvärmen !!!!!    NICE .

Det har varit ganska många gemensammma promenader nu för hundarna , det blir lätt så då man har mycket att stå i .... går fasen så mycket fortare att ta ut båda än att gå med en i taget , men igår då solen stod mitt på himlen och värmde så himla gott så var det ju bara att greppa chansen till att få vara ute så mycket som möjligt ....  sagt och gjort först ut var Kliff , det blir liksom så utav bara farten .... sitter väl i kan jag tro sedan han var valp ...  då fick han alltid gå ut först göra ifrån sig och leka av sig så han var lagom trött i mössan så Tuffa kunde få sitt i lugnan ro sedan .

Kliff !


Han är ju bara så lättsam så det är inte klokt .... ja , jag vet att jag tjatar om det , men varje gång vi är ute i skogen och han är lös så slår just den tanken mig ... jag är ju van Fröken Fröjd som tar varje tillfälle i akt till att dra på egna repor .

Så därför blir jag lika förvånad Kliffen och jag är ute själv , han följer så lätt med , inga konstigheter alls , det är nog snarare med honom att han är lite för nära ... det märkte jag igår då jag skulle ta lite nya kort , typ helt omöjligt !!!

Han är ju precis uppe i kameran nästan hela tiden , stannar jag så stannar han .

Man får liksom säga stanna , gå en bit ifrån och kalla in han   

Lillfisen , han vill vara nära han . Då han var lagomt trött så bar det av hemåt igen och så var det Tuffa´s tur .

  

Jaha .... vad gör hon då tror ni ?????

I vanlig ordning så drar hon som en avlöning så fort kopplet är borta ... på bråkdelen av en sekund , så är hon pytt sväck !!!!!!!   ser bara rumpan på henne då hon försvinner in bland buskar och snår , där står jag kvar och inser att detta har vi ju varit med om förrut så det är liksom ingen ide´att hetsa upp sig .

Står nog gott och väl 5 minuter innan hon behagar komma tillbaka ... samma väg så klart så nog har dom koll på hur dom sprungit , behöver jag säga att hon var duktigt skitig !!!!!

Hon är en riktig lortjänta våra Fröjd ... och visst är det något irreterande då hon gör så här , men om ni fick se hennes ögon då hon kommer tillbaka , dom är obetalbara ... pigga och glada och det bara lyser ur dom , ungefär så här såg hon ut då hon kom tebax , och det går ju bara inte att vara sur en längre stund då .

  

   Efter det så fick Tuffa och jag en härlig stund i blåbärsriset , hon hade sprungit av sig det värsta så efter det vart det inga mer rusningar .

Idag fick kameran också följa med , vi letar ju febrilt efter en bra tur att gå en som går runt och man inte behöver backa tillbaka på , ni ska veta att det är lättare sagt än gjort , det verkar vara omöjligt att gå runt här .... men enligt många så finns dom stigarna också ... och rätt som det är hittar väl även vi dom.

Dock inte idag , det vart en redig sväng ... vi hamnade helt ur spår , och bitvis var det riktigt jäkligt att ta sig fram över stock och sten men större delen så var det bra .

På väg och här bär det uppåt !

  

Som ni kanske ser så är Tuffa kopplad .... av den enkla anledningen att hon inte ska lära ut sina dumheter att dra iväg till Kliff , vill för allt i världen inte att han ska börja så också ... och nog skulle han hänga med om Tuffa drog ... han följer henne överallt .

Och så är det nedför !

Kliff .

  

Det är så retsamt att vi inte hittar oss en bra tur ... för det finns kanonfina områden att ta sig fram på , bekymret är ju att antingen hamnar vi på eljuspåret ... eller på asfalterade vägar , men som sagt vi letar vidare .

En vilopaus !

Tuffa !

   

och så bär det av hemåt igen !

   

Efter den här svängen var dom lagomt mosiga ....  ja , jag också om jag ska erkänna , men skönt var det .

Efter det fick det bli en vägning av båda två ... passade på smita in hos vetten då jag var iväg och hämtade Linus efter skolan .

Tuffa på stadiga 44,7 och Kliffen på 38 kilo .... ibland tycker jag han har sett ut som en liten julgris ... men inte då ... han var så fin i hullet tyckte vetten , nu har han ganska ordentligt med päls så det är väl den som lurar ögat ibland.

Vad för spännande som står på tapeten imorgon vet jag inte riktigt ännu , men något lär det väl bli .

Ha det så gott alla !!!

Av Camilla Anderholm - 6 september 2010 19:00

Trött .. tröttare ... tröttast !!!!  det är jag det idag   , men jag antar att det är förra månaden som nu börjar komma ikapp , som jag sa så var jag till helvetet och vände under hela  augusit ..... !!!  något mina kära kamrater fick erfara tydligen !!!

I helgen var vi ju iväg till Högbo , utställning så klart på tapeten och Aston var ju anmäld och då AC hade frågat om jag anmält mina vovvar så hade jag visst fräst något om att varför ska jag göra det   jisses !!! jag är ju normalt inte en människa som fräser , men om sanningen ska fram så har jag inte varit vid mina sinnens fulla bruk tror jag ... har jag inte dragit en roller upp och nedför väggarna så har jag stått med huvudet i en färgburk och andats in lackfärg ... och då jag inte gjort det så har jag ju cycklat runt och letat efter katten som så lägligt försvann ... på nätterna då vanligt folk normalt ligger och sover så har jag smygit runt i buskarna och letat katt också .... så brist på sömn och mycket slit gjorde väl sitt antar jag .... tur är ju att dom kan skratta åt eländet , och jag lovar att inte fräsa någon mer gång   då frågan kommer om jag kommit ihåg att anmäla till utsällning ... för det ska gudarna veta att jag behöver påminnas .

Och för att lugna er kamrater så är det nu anmält och betalt till både Sundsvall och en inoff dagen efter ... se där se där !!! ... jag tog och anmälde till inoffaren också då jag ändå var igång ... det trodde ni inte va ???   .


Tuffa !!!

  

För övrigt så blir det mer och mer färdigt här hemma ... skönt .... tanken är ju att då vi är klara med det sista nu så ska vi börja med köket ... men jag tror vi måste ta en liten paus innan vi sätter igång med det ... känns som att man går på tomgång , och det är faktiskt ingen panik med köket .

Och då vi har näst intill sommarvärme just nu så är det mer värt att passa på att njuta av solens varma strålar innan hösten sätter in på allvar .

Imorgon om vädret är som det varit idag ska vovvarna och jag bege oss ut på lite strapatser ... tyckte jag hörde att Johan hade hittat en bra runda i skogen att gå ... kameran ska få följa med för jag inser att jag har inte tagit ett enda nytt kort sedan Byske utställningen .... det har väl inte hänt så mycket ( tror jag ) !!!! med Kliff sedan dess , han börjar nog plana ut i tillväxten nu , känns himla skönt att han har kommit ur den värsta kritiksta tillväxten nu då han faktiskt har blivit 8 månader .... rena rama stor killen är han ju .

Våran lilla " sheriff " som är så duktig och lyhörd så det är inte klokt ....

Sheriffen !!

Ja , Tuffan också så klart ... hon är ju som just Tuffa ska vara  , lite egen och lite speciell annars så vore hon inte Tuffa .

Nä , gott folk ... för omväxlings skull så ska jg ta och göra mig lite kaffe , sen får det bli lite TV innan jag slår igen mina blå för den här dagen .  

Av Camilla Anderholm - 1 september 2010 20:30

Jaha , kväll igen !!! .... fattar inte vart dygnets timmar tar vägen   ???? vi är ju uppe med tuppen eftersom vi skjutsar Linus till skolan numer ... så det beror inte på att vi sover bort hela dagen att vi inte riktigt får tiden att räcka till , det är mycket som vi ska hinna göra innan Johan börjar jobba på eftermiddan ... på kvällarna pular ju jag med sånt som jag kan göra , men eftersom jag inte är någon jättestor person utan mera som tre äpplen hög typ !!!! så är det mycket som jag inte mäktar med , vilket retar mig något enormt   .

Idag gick halva dagen åt till att skriva klart alla papper hos mäklaren som har sålt vårat hus ... det är mycket som ska faxas iväg och som ska undertecknas och så måste man vänta på att bankerna överför och gör klart med allt , så det tog en evinerlig tid .

  

Hem och så ut med Tuffa och Kliff , dom behöver ju få sitt också .... vi försöker hitta härliga promenadvägar att gå på , gud så lätt allt är då man har bott på ett ställe typ en evighet , då vet man ju precis allt .

Nu letar vi oss fram och ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra , jag är inte så förtjust i att ströva runt på asfalterade gator utan föredrar skogsterräng med stigar .

Det finns kanonfina stigar att gå på  , men det gäller att hitta lite småstickare som tar oss hem igen utan att vi behöver gå samma väg tillbaka .... för i regel så hamnar man längst upp i området eller längst ner och så får man ta sista vägen hem på asfalt ... och det är det jag vill undvika .... jag vet att det finns det gäller bara att hitta dom .

Förutom mäklaren och promenader så har dagen ägnats åt att försöka hitta en bra mikrovågsugn .

Inser nu att jag har nog blivit ganska bortskämd med vissa saker .

Vi gjorde ju om vårat kök för några år sedan i huset vi nu har sålt , och då vi gjorde det så sa vi att nu jäklar ska vi göra vårat drömars kök ..... och det gjorde vi .

Ugn med en massa finesser , samma sak med mikron , massa inesser och så klart en induktionshäll .

Vi ska ju göra om köket här där vi nu bor också , men eftersom det kan tänkas att vi flyttar ut på landet då vi inte har några barn kvar hemma så tänkte vi köra lite mer budget .

Spisen som står här är en helt vanlig med glaskeramikhäll , den hade vi tänkt behålla !!!!    insåg efter några middagar att det går fasen inte ... jag håller på att bli galen     det tar ju en evighet innan smöret smälter i stekpannan ... så efter en vecka med den här spisen så har jag fått nog ... en ny induktion är beställd och en ny ugn likaså !!!!   den lär komma i början på nästa vekca ... thank god !!!! inser nu då jag skriver det här .... snacka om I-lands probelm ... en spis som tar lång tid på sig att bli varm .... nåja ... det erkänner jag , men det skiter jag i ... tacka vet jag en häll , där det tar typ 2 sekunder så är pannan varm ... ME LIKE !!!

Så har vi det här med mikro .... idag var vi som sagt ute och letade efter en helt vanlig mikro .... vi ska stoppa in den i ett skåp ... vi har fått en hylla kvar i skafferiet och tänkte stoppa in mikron där ... det kommer inte behövas en inbyggnads ... tack och lov ... för då gott folk drar det genast iväg i pris .

Tyvärr så finns det inte helt vanliga mikron med just det jag är ute efter verkar det som .

Jag vill inte ha en liten sak som är gjord helt i plast !!!! och där man knappt får in en tallrik ... jag vill inte heller ha en där man bara kör defrost då man ska tina ... jag vill ha en där man ställer in produkt och även vikt så inte sakerna blir kokt innan det är tinat , min erfarenhet är att då man t ex tinar köttfärs så blir det liksom kokt längst ut i kanterna och fortfarande fryset i mitten , och s vill jag inte ha det .

Jag vill ha en där man ställer in vad det är man tinar och även vikt och tid ... hur svårt ska det vara ???? vi har varit runt på en hel del affärer och jag tror inte att dom tycker jag är helt ute och cycklar dom vi har pratat med idag ... dom förstår precis vad jag menar men säger i samma andetag att då blir det nog till att beställa en inbyggnads !!! .... det har jag inte lust med eftersom det inte behövs och dom är så himla mycket dyrare ... så jakten på en bra mikro går vidare , jag har gogglat lite ikväll och kanske , kanske jag har hittat något .

Återkommer så klart med det , ni ska ju få se hur fint det har blivit bara vi har fått mer timmar på dygnet och blir klar någon gång !!!

Tjing tjing


Av Camilla Anderholm - 27 augusti 2010 18:52

Ja ,herregud !!!!!!!!   augusti 2010 är en månad som jag sent kommer att glömma !!!!   .

Månaden började ju med att vi fick tillträde till vårat nya hem .... nu ska jag inte bli långrandig och dra allt som vi har gjort .... bilder på det kommer då allt är klart , fortfarande är det lite saker här och där som ska göras , så ni får ge er lite till tåls ännu .

Men så mycket kan jag ju säga att det har kännts som jag varit till helvetet och vänt , emellanåt !!!!!!!!!   nu börjar jag sakta kunna röra på mig igen .... har haft ont i precis varenda muskel som finns ..... men som sagt , inge gnäll nu från min sida .

Mitt uppe i allt det här med flytt och renovering så infann sig ju Byskeutställningen , det gjorde riktigt gott att få lämna flyttkartonger och målarburkar över en helg och samla lite nya krafter .


Doremis Kliff Ford .

  


Han står lite konstigt på just den här bilden , men det blir lätt så då matte står och frestar med godbitar framför nosen   Kliffen slutade på en andra plats i valpklassen , och gissa om jag är nöjd med det .

Kliff´s kritik .

Domare för dagen Kurt Nilsson .

För åldern bra hund som behöver utvecklas .

Goda proportioner.

Tillräcklig bröstkorg .

Kunde ha något bättre vinklar fram .

Tillräcklig bak.

Rör sig instabillt fram.

Tillräcklig bak.

Kunde ha något rakare päls .


Ja , vad ska man säga ... just nu är Kliff krulligare än ett Gotlands får , men jag kommer ihåg en viss busbulle som var precis som ett krulligt Gotlands  får , så vi misströstar inte över det .... rak päls det kommer så småningom , det är jag helt säker på .

Vad som gjorde att det inte vart ett HP var enligt domaren att han fortfarande saknar lite svart pigment under nosen .... men det är ju sånt som kommer med tiden menade han , och ja ... det gör det nog vi tar allt sånt där med ro som tillhör tillväxten ..... jag är kanon nöjd med hur Kliff sköter sig då vi är inne i ringen .

Tuffa ställdes ju också , jag har ju inte ställut ut henne så mycket .... mest beror det på att jag tycker hon hänger med huvudet då hon är inne i ringen , det syns verkligen på en hund om dom gillar det eller inte , och Tuffa har verkligen visat tidigare att hon tycker det är mest pest och pina ..... men tänka sig att just den här helgen så passade det Fröken Fröjd , för hon sprang så fint med högt hållet huvud .  

Tuffa´s kritik.

Domare för dagen : Mia Sandgren .


Feminin tik.

Trevlig helhet.

Huvud med bra bredd.

Önskar något mer utfyllt under ögonen.

Stora öron.

Bra hals och rygglinje.

Bra bredd i bakpartiet.

Välvinklad bak.

Öppen fram .

Bra benstomme.

Fina tassar.

Önskar något stramare muskelkondition.

Rör sig parallellt med bra påskjut.

Det bidde en slät etta för Fröken Fröjd .... men jag lovar att det kändes som betydligt mer , just av den anledningen att hon verkade tycka det var roligt ... jag var så himla glad åt just Tuffa´s resultat .


Men på söndagen då vi skulle göra oss klara för att åka hem igen så ringde mamma som hade varit kattvakt under helgen då vi varit borta , och berättade att ena katten hade smitit ut .... hon hade hoppat från ett sovrumsfönster på andra våningen och draigt iväg .

Förstår paniken som dom kände .... att det skulle hända just då dom var kattvakt , men nu är det ju så att katter lever lite efter egen vilja , så vi anklagar absolut ingen för att det hände .... det hade förmodligen hänt om vi också varit hemma .

Det som gjorde det hela lite jobbigt är ju att vi precis har flyttat , båda katterna är egentligen vana att vara ute , men ingen av dom har varit ute någon gång där vi nu bor ... tanken var ju att vi skulle vänja dom vid omgivningarna här innan vi släppte ut dom , jag hade dagarna innan varit och köpt en sele som vi skulle vara ute med om i , men så långt hann vi aldrig .

Vi hann bara komma hem på kvällen så började mitt letande , jag ljuger inte om jag säger att jag varit ute i princip hela dygnen ... gata upp och gata ner , vi fick flera tips om en svart katt som satt vid en sjö .... jag vet inte hur många gånger jag var där ... men inte en enda katt så långt ögat nådde , det var det som var så konstigt med allt , jag såg fasen inte en enda katt under flera dagar .

Polisen kontaktades så klart och en annons på Blocket , vi har även en förening för övergivna katter där mankan sätta ut efterlysningar så det gjordes också .... Det ringde till och med en kvinna från Ö-vik och berättade att dom hade haft påhälsning i flera dagar av en svart katt .... ja ... nog vore det väl konstigt om det varit Sally , men man vet ju inte .... det är så lätt hänt att dom hoppar upp på en släpvagn eller lastbil och så hamnar dom i fel stad av bara farten , hon mejlade bilder , men det visade sig inte vara Sally .

Vi insåg ju ganska snart Johan och jag att våran Gotlandsresa skulle bli inställd ... tanken var ju att vi skulle hänga med AC och Anneli med familjer till Gotland för lite semestervistelse och avsluta med två-dagarsutställning ... men jag kunde bara inte fara .... tänk om Sally skulle komma hem medans vi var och semestrade på Gotland , jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om hon kom tillbaka och vi inte var hemma .

Under hela den här veckan som hon var borta så gick jag hela tiden och tänkte på alla som skaffar sommarkatter och sedan lämnar dom vind för våg då semester är slut !!!!!!!!!     .....

Hur fan kan dom på ren svenska !!!!!!!!!!!!!   jag har aldrig någonsin varit så orolig som nu då hon var borta , jag har knappt ätit .... utan stryckigt runt som en hemlös själv i hopp om att åtminstone få se en skymt av henne .... det gör mig så rasande och förbannad då jag tänker på alla hemlösa katter som bara lämnas åt sitt öde att klara sig själv .

Men så efter 8 dagar .... i måndagsmorse ...... Kliff var ute på baksidan och drog en morgonkiss ... hör jag något i buskarna .... jag trodde först att jag inbillade mig , men då hon kom springande och tråklade sig igenom staketet så var det på vippen att jag skulle svimma ... känslan av att få hålla henne går inte att beskriva ... vi gick som i ett lyckorus hela dagen både Johan och jag .... jag fick flera gånger gå och titta på henne där hon låg på sängen och sov för att verkligen försäkra mig om att hon verkligen var hemma igen .


Så här trött blir man då man varit på vift i 8 dagar.

  

Lilla Sally .... vi är så glad för att hon kommit hem ... hon sov i två dagar , var knappt uppe och åt ... men vid dom tillfällena då hon var uppe så gick hon konstigt och dom gånger hon åt så kräktes hon .

Jag var i kontakt med vetrinären och dom tycktenog vi skulle komma in med henne ... hon kunde ju ha svalt något som satt fast i tarmarna på henne ... och jag lovar er , då vi äntligen fått hem henne så tänker åtminstone inte jag chansa på att något sitter fast i tarmarna på henne och kanske till slut gör så att hon dör ifrån oss pga av det ....

Det var två långa dagar hos vetten innan det kunde konstateras att hon var väldigt förstoppad , och det var förmodligen därför hon både gick konstigt och kräktes så fort hon åt ... efter att ha fått dropp och lite medicin mot magen så är hon sig själv igen ... och våran plånbok är betydligt tunnare !!!! vet inte hur länge jag har tänkt att jag ska försäkra katterna .... men dom är liksom aldrig sjuk ... och inget brukar hända dom ... så det har bara inte blivit av , eller jag har helt enkelt bara glömt av det .... men efter den här notan kan jag lova att det första jag gjorde då vi kom hem var att försäkra dom båda ... så nu är det äntligen gjort !!!!!!

Ja , det var ett litet livstecken från mig äntligen .... nu ska jag väl kunna få igång den här bloggen igen .... det mesta av renoveringen är ju faktiskt gjort nu och inte behöver jag ränna runt och leta efter försvunna katter mer ... så i fortsättningen så ska det väl inte behöva drja en månad mella inläggen .

Ha det så bra alla !!!!


Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

Följ bloggen

Följ Tuffa med Blogkeen
Följ Tuffa med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se