Tuffa

Senaste inläggen

Av Camilla Anderholm - 24 juli 2010 21:00

Se där !!!  två bloggar samma vecka , DET var inte igår det hände .... har väl inget att berätta egentligen men jag är så vansinnigt utråkad just nu så varför inte plita ner några rader .

Liten odåga !!!!!

  

Kliffen har liksom alltid bara flytit med , han är inte killen som gör så stort väsen ifrån sig , jag vet att jag har berömt honom ett flertal gånger här i bloggen ... om hur lättsam han är och att han liksom känns nästan klar trots att han är så ung .... det har varit otroligt lättsamt att ha haft en valp som varit på det viset .... så nog höjde jag på både det ena ögonbrynet och det andra igår då han helt sonika ställde upp framtassarna på en av bänkarna i köket där katterna äter och tänkte ta sig en ordentlig tugga av deras mat   som om det vore en självklarhet !!!!

Den står ju ändå bara där såg han ut att tänka då jag talade om för honom att så där gör man då rakt inte .

Surtant !!!!! såg han ut att tänka och så knatade han därifrån , nu trodde ju jag i min enfald att vi hade löst det en gång för alla .... han är ju så lättsam och lyssnar så bra jämt   .

Men det hade vi då rakt inte .... idag då jag stod i duschen så hörde jag ett jädra liv ute i köket .... sprang så klart ut från duschen med vattnet droppande om mig för att se Tuffa´s matskål ligga i en miljon bitar utspridd över hela köksgolvet ... och självklart så stod Kliffen mitt uppe i allt och var lagomt stursk , helt plötsligt så kom nog han ihåg vårat samtal från igår då matte visade med tydlighet att man inte skulle äta från bänkarna !!!!!!!!

Det fick bli en ny skopa ovett för buskillen om att man inte äter från bänkarna och för att vara på den säkra sidan nu då han lämnas ensam hemma så blir det till att sätta kompostgaller till köket , för jag misstänker skarpt att han skulle ila som en oljad blixt in till kattmaten så fort vi satt våra fötter utanför dörren .

  

Den lilla odågan , fast i ärlighetens namn så tycker jag det är ett sundhetstecken att han faktiskt gör något rackartyg .... det hör ju liksom till ändå , så för att det inte ska bli till en ful ovana så sätter vi för ingången till köket och så hoppas jag han glömmer bort att det står kattmat däruppe och frestar .

  

Tuffa som har badat igen   även om det inte har varit någon vidare värme i luften idag så tog vi med oss Tuffa och for och badade .... det är ju liksom det hon gillar allra mest upp och ner i vattnet flyger hon och då spelar det ingen som helst roll att hon är helt ensam .... hon faller som i trance nästan då hon kommer i kontakt med vatten och då behövs ingen kompis enligt henne .

Kliffen han fick egen tid i skogen innan .

Oftas då man ska ut på äventyr så tar man ju med båda två ... men idag så tog vi med en och en ... lite egen tid utan att någon annan inkräktar på matte och husse det kan väl aldrig vara fel , jag tror det uppskattades av båda två .

Framför allt är det väldigt nyttigt för Kliff att få ströva runt på egen hand , han är ju van att oftast ha en till hund med sig , så det är nyttigt för honom att ströva runt helt ensam .

Tror det får bli något liknande imorrn också faktist , var och en på en skosgtur det blir nog bra det .

Själv önskar jag lite mer värme i luften tills imorrn än vad vi haft idag och så är det hög tid till att börja packa insåg jag idag ... shit ... det är endast en vecka kvar !!!!!!!!

Tjing tjing   

ANNONS
Av Camilla Anderholm - 22 juli 2010 20:20

Igår då dottern var hemma på en blixtvisit så tyckte jag mig höra en lite besk kommentar ....     Det är ju ingen idé att läsa din blogg för du uppdaterar den ju aldrig !!!!   nä , det har hon helt rätt i .... nu skulle man ju kunna tro att jag står med huvudet i en flyttkartong eftersom det är endast 9 dagar kvar tills vi får nycklarna till vårat nya hem !!! ..... men ICKE !!!!!!! sa Nicke .... tänk om det vore så bra ... men å andra sidan jobbar jag som bäst då det är kniven mot strupen liksom , så än så länge är jag väl hyfsat lugn faktiskt .

Såg sist jag skrev att vi hade varit och badat .... och eftersom värmen har fortsatt så har vi varit iväg låtit vovvarna bada ännu mer ... jag är en av dom största badkrukor som finns , så det finns inga som helst planer på att jag ska ta mig ett dopp trorts att det är så varmt så luften liksom dallrar .

Men Johan offrade sig och badade med dom , och som jag önskat att jag haft kameran med mig igår då Tuffa formligen slänger sig från bryggan och totalt försvinner under vattnet    hon är ju bara för skön egentligen .... kommer upp till ytan och det sprutar vatten om henne åt alla håll och kanter .

Inte taget igår då ... men en badbild iallafall .

Kliffen han börjar också gilla vatten , han går i självmant och försöker hänga på då Tuffa plaskar runt .

Ja , Kliffen ja ... som var iväg på utställning i lördags ... jisses vilken het tillställning det var .... som tur är så hade AC med sig ett parasol annars vette sjutton hur det hade gått .... iofs så kunde man duscha av hundarna i en slang så nog hade dom klarat sig men nog blir man lite orolig då det är så sjukt varmt som det var då .

Jo , det fanns visst skuldror där ;).

Och så framför domaren som för dagen hette   

 Eva Borg-Liljekvist  

Lite spring .

Kliff´s kritik .

Nätt hane med maskulin mask.

Huvud med bra propotioner.

Acc stop.

Tillräcklig hals .

I dag lite lätt överbyggd.

Goda propotioner.

Bra benstomme.

Acc vinklar.

Rör sig typiskt för åldern.

Valppäls.

2:pris i valpklass.

Det där med valppäls ... ja vad ska man säga ... han är krulligare än ett får just nu så det är helt korrekt   tycker att hon har träffat rätt på det mesta faktiskt och vi fick se oss besegrad av Calfridas Olympic Oline Ojoff-Joff .

Sedan var det Hubbe´s tur som vann sin klass och fick HP .

Hubbe och matte .

Och så Hubbe framför domaren .

Och sist men inte minst så var det Aston´s tur .

   

   

Som sagt det var sjukt varmt ... och tro på fasen att dom får ropa ut att det sitter hundar i bilarna som inte alls mår bra !!!!!!!!     nog borde man väl slippa höra sånt då man är på en utställning kan man tycka , men inte då !!!

Man blir så förbannad och upprörd varje gång , det är ju rent utav livsfarligt .

Så där ja , ett livstecken från mig i denna värme ... nästa gång så har vi förhoppningsvis kommit igång ordentligt med renovering och flytt , ska ta lite bilder så ni får se hur det blir .ANNONS
Av Camilla Anderholm - 11 juli 2010 23:33

Usch och fy och tvi för åska    gillar verkligen inte då himlen i ett nafs förvandlas till ett blålila svart täcke !!!!!   är barnsligt rädd för åska men som tur är bryr sig inte vovvarna eller barnen heller för den delen om att deras mamma nästan kryper längts in i klädkamaren tills ovädret dragit över ... lagom till finalmatchen ikväll så slutade det att åska , men en stund senare drog det igång igen .... jag hatar verkligen det vädret och nu hoppas jag det var sista gången den här sommaren det bjudits på blixtrar och dunder .

Tidigare i veckan så var vi i grusgropen för lite bad .


I bakgrunden kan ni skymta Nila som också dök upp med husse för ett kvällsdopp , jippie !!!! tyckte Tuffa som fick en kompis att bada med .... alltid roligare då man är fler .

Kliffen han fick finna sig i att vara kopplad då faktiskt .... men då vi vart ensam så fick han också vara lös , och då hade han ju en stund suttit och tittat på hur tjejerna rusat upp och ner i vattnet och uppför bryggan och då ville ju inte han vara sämre .

Riktigt dålig kvalite på bilden men jag måste ju bara visa att han vågade sig ut på bryggan .

Tjoho !!!! 

Kliffen kommer farande som en galning .

Det enda som är synd med det här stället är att fler och fler upptäcker det , då vi var där med Fight då han var mindre så såg man inte till en enda kotte !!!!  ... nu är det både badande folk och hästar och ungdomar med fyrhjulingar där , men allt som oftast så är man faktiskt själv .

Och innan vi for därifrån så hade han självmant gått ner i vattnet för att blöta sig ganska ordentligt faktiskt , så snart så har vi ett till blötdjur skulle jag tro .


Egentligen så har vi inte gjort så mycket i veckan ..... dennna värme som vi haft har nästan tagit kol på vovvarna , då vi gått en runda på morgonen så har dom legat och flämtat här på golvet som om vi sprungit värsta maratonloppet , mitt på dagen har vi sökt skydd i skogen där det faktiskt varit hyfsat , men det har inte alls blivit några långa rundor , det har båda två visat att dom inte varit intresserad av , så Tuffa har nog haft en del uppdämd energi lagrad i kroppen , för igår då Johan tog med båda två och gick en runda i skogen så tyckte Tuffa helt enkelt att det var på sin plats att dra iväg på en egen liten tur    .

Jag var kvar hemma och förberedde middagen som vi skulle bjuda döttrarna på , då telefonen ringde och Johan undrade om Tuffa kommit hem ???????

VA !!!!  

Jag höll på att svimma av frågan .... i det ögonblicket så hann jag se en hel del senarion framför mig .

Allt ifrån att vi aldrig skulle få hem henne igen till att hon skulle bli uppäten av något djur eller påkörd på vägen .

Fy sjutton va rädd jag vart , Johan hade gått runt och letat henne i närmare 20 minuter innan han ringde mig , och jag tror att jag kunde anade en viss oro i hans röst också , nu är han ganska lugn av sig som tur är .

Hur som helst så skulle han gå tillbaka till platsen där hon försvunnit och några minuter senare ringer han igen och då hade Fröken Fröjd behagat komma tillbaka .

 

Även om Tuffa alltid har varit något av ett yrväder så har hon aldrig dragit på det viset förrut , och så lugn och sansad som hon har blivit dom senaste månaderna så är det ganska olikt henne .

Förmodligen så var hon på jakt efter vatten , för först hade hon sprunigt iväg till ett ställe där hon i vanliga fall brukar dricka vatten men då det var tomt där så fortsatte hon jakten på något att dricka , och på den vägen var det ... då hon kom tillbaka syntes tydliga spår iallafall på att hon hittat vatten för hon var totalt dyngsur och skitig också för den delen så då dom kom hem till slut så var det raka vägen in i duschen med en något mindre glad husse    .

Jaja .... huvudsaken var att hon kom tillbaka , värre saker har ju kunnat hända än att hon hittade ett surdike att bada i .

  

Idag drog vi iväg på en liten skogstur igen  ... det är så mycket svalare i skogen så då vore det väl dumt att traska runt här på gatorna .

Tuffa då hon njuter som allra mest , i blåbärsriset på rygg !

Så här skulle hon kunna ligga hur länge som helst , Kliffen, han tycker hon är väldigt tråkig då hon gör på det här viset .... han hoppar runt omkring och försöker envist få upp henne på benen , men se där går han bet   .

Och kan ni tänka er .... jag har faktiskt börjat packa inför våran flytt  .... och det är verkligen på tiden för om ca två veckor får vi nycklarna till nya stället och då drar det liksom igång .

Så nu den här veckan måste vi bara få klart med vad vi ska ha för golv och tapeter , jag vet så väl vad jag vill ha , problemet är ju att vi ska hitta det också på någon affär .

Så det är vad jag ska pyssla med dom närmaste dagarna .

Till nästa gång

Av Camilla Anderholm - 4 juli 2010 22:13

Herregud vilken värme det har varit i några dagar nu     nog för att jag kan gilla värme , men det här tog priset , tycker så synd om hundarna så det är inte klokt .

Igår tog vi ut dom en stund på dagen för att fara bort till grusgropen så dom skulle få bada , ingen kamerahade jag  med och tur var väl det då det faktiskt låg en kvinna där på bryggan och solade toppless !!!!   hade jag halat upp kameran då så kanske man blivit anmäld på köpet   .

Tuffan slänger ju sig gärna i vattnet som ni vet ...

  

Kliffen han stod liksom i vattenbrynet och tvekade .... men se det går ju inte för sig då solen gassar som bäst , så jag tog helt enkelt ut han i vattnet och det var nog inte så tokigt ändå , han stod en ganska lång stund och lät sig blötas på ryggen .

Vi ska nog få även han att tycka det är toppen med vatten , jag tror att bara han blir lite mer van så kommer nog han hänga på Tuffa då hon ger sig ut på simtur .

Förutom den här lilla stunden så är det liksom bara ut för att göra ifrån sig och så in igen ..... dom blir så påverkade av värmen så det är inte klokt .

Vi hade dörren öppen ut till trädgården igår , men ingen av dom ville gå ut och lägga sig i skuggan och tro sjutton för det .... det är ju lika varmt där nästan !!!!

Så vi stängde igen alla dörrar och fönster och sedan har luftkonditioneringen gått för fullt så vi har det faktiskt riktigt svalt och skönt inne nu .

Söndagen har gått i flyttens tecken ..... ena dottern har nu blivit med lägenhet igen så i denna helvetiska värme har vi kört flyttlass !!!!!!!   inte så värst smart , men måste man så måste man .

Kanske jag kan få inspiration nu så att jag kan börja packa inför våran flytt också ..... det börjar dra ihop sig och inte en enda pinal är nerpackad !!!!!   men det blir väl som vanligt skulle jag tro , jag jobbar bäst då jag är under press så sista veckan i Juli lär det väl bli hett om öronen på mig och vi får jobba både dag och natt för att bli klar i tid     inte så värst smart taktikt kanske , men det är ju grejor precis överallt för att inte tala om vårat garage som nästan håller på att explodera av saker .... nåja , det ska nog gå bra det här också , det brukar ju lösa sig på något vis .

En sak är iallafall säker .... jag ska ägna en del av morgondagen till att åka och kolla på tapeter och golv till våran nya bostad .... kanske , kanske att jag ska försöka mig på att börja packa efter det , kanske man kommer igång då .

Vi får väl se   .

Tjing tjing !!!!

Av Camilla Anderholm - 27 juni 2010 18:16

Grrrr!!!!!! Fortfarande lite sur över att det jäklades då jag försökte lägga in en midsommar hälsning i fredags innan vi skulle iväg   ...... vet inte hur många gånger jag försökte med det ville sig inte .... men det vart ju midsommar ändå , trots att jag inte fick till våran hälsning .

Vi har i vanlig ordning varit på Holmén och firat med Johan´s mamma och man .... det är ett riktigt lite smultronställe både för två och fyrbenta !!!!!! .... kanske inte om man är i tonåren eftersom det är ute på en liten Ö , där det inte finns någon kiosk att springa till om sötsuget skulle pocka på   men då får man vara lite förutseende och se till att man har allt mellan himmel och jord med sig så man slipper sura blickar från tonårs-sonen    . Och då inga sura blickar kom så borde det betyda att även han har mått bra .


Tuffa försöker locka Kliff ner i vattnet !

  

Att Tuffa gillar det här stället skarpt kanske ni förstår då ni ser vattnet , stugan står väl på sin höjd  15-20 meter från vattnet och här går man utan koppel precis hela dagarna ..... är man då värsta sortens badboll som våran Tuffa är , så är det ju lätt till att tro att hon skulle bo i vattnet ungefär precis hela tiden       men !!!!!!!! .........  nu är det ju faktiskt så att våran Fröken Fröjd har blivit en mogen dam på senaste tiden   .

Jo , då ... visst var hon nere i vattnet , men hon går från klarhet till klarhet våran lilla Fröjd .

Iofs så tog hon ett eget intiativ på fredagkväll då vi skulle gå och lägga oss , hon tyckte visst att det var läge med ett bad då !!! .... något som hon var helt ensam om att tycka , men sedan så har hon skött sig exemplariskt .

Hon har badat då vi sagt att det är ok så vi är så nöjda med henne .

 Kliffen då ???   Det stod ju en båttur på programet innan vi var framme .... premiären för Kliff faktiskt  , som den lugna trygga killen han är så gick det ju så klart hur bra som helst , inga konstigheter alls .

Och självklart så diggade ju han det här stället lika mycket som Tuffa , inget koppel , man kan gå fritt precis hur som helst ..... och det gjorde han vill jag lova   han undersökte nog precis varje fläck som gick att undersökas ... det var ju hur spännande som helst .

Fram och tillbaka ner till vattnet , och första gången Tuffa var i så plumsade han helt sonika rakt ner han också !!!!!! ...... men han kom upp precis lika fort kan jag säga , därefter så nöjde han sig med att doppa tårna , jag hade tänkt hjälpa han ner i vattnet .... men det var ju så in i bomben kallt så vi sparar det här med att  bada då termotetern visar mer än 16 gader .

  

Båda vovvarna har haft det helt otroligt härligt , dom har busat , badat och ätit gott mest hela tiden .


Tycker den bilden på deras rumpor är så mysig .

Men det är inte bara bus ich flams , dom har legat och myst i skuggan en hel del också .

Vi tvåbenta har ätit väldans gott .... det har varit lax på längden och på tvären nästan  .... nä ... nu skojar jag , det har varit en hel del annat också , men mycket lax har det varit precis som vanligt och det passar oss som handen i handsken .

Till och med Linus älskar alla sorters lax , kallrökt lax , gravad lax varmrökt lax ... hm ... har jag glömt någon sort tro ????   till det har det varit olika sorters potatis och självklart en riktigt god midsommar tårta .

Det känns som vi ätit mest hela tiden  , men det hör väl midsommar till iofs .

På midsommarkvällen så tog pojkarna och åkte iväg för att fiska lite , men dom kom tomhänta hem igen .... kanske lika bra det enligt Linus , för han hade fått instruktioner att om dom fick en riktigt stor baddare i nätet så skulle han grabba tag i stjärten på laxen och dra den ombord .... och som den landkrabba han är så var han väl inte riktigt förtjust i just den idén     .

Katterna har varit hemma dom tillsammans med döttrarna som passat huset åt oss och samtidigt varit kattvakt .... gud så glad dom vart då jag var ute och ropade på dom då vi kom hem .... Sally försökte krypa in i skinnet på mig , och Molly la sig ner och började rulla runt , så gör hon då hon blir alldeles till sig ... tokfian där .

Nu är vi alla ganska trötta , man blir trött av att vara utomhus precis hela dagarna , så hundarna ligger utslagna ... vi ligger utslagna i soffan ... tanken var att vi skulle hyra en film till ikväll , men risken är väldigt stor att man somnar ifrån den , så det spar vi till en annan kväll .

Kliff gillade att ha en sådan stor vattenskål !!!

Han har hobbydruckit vatten hela helgen , och kissat därefter .

   

Ja , men det var lite om våran midsommar ... den har varit kanon på alla sätt och vis , jag hoppas ni alla haft det bra .

Nu ska jag ta och gå in på SKK och anmäla till en utställning innan jag glömmer bort det så tills vidare ... ha det så bra .

     

Av Camilla Anderholm - 20 juni 2010 22:35

   Jaha ... så har det gått en vecka igen utan ett enda ord från mig !!!!!!  och jag som hade planerat att blogga åtminstone en gång till under förra veckan ..... men så vart det nu inte   .

Dagarna går liksom i ett och man hinner nästan inte med ... kan onte riktigt fatta att det är midsommar till helgen .... och ingen värme är det   att prata om heller .

Nåja , nu lovade dom ju hyfsat väder till veckan så man får väl leva på hoppet då och hoppas att det stämmer .

I torsdags så vart Kliff 6 månader !!!!!!!!   HALLO !!!   vart tog våran lilla valp vägen ???? 6 måndar och 27 kilo tung .

Självklart så var ju tanken att jag skulle ta några tjusiga ståkort på honom , men om vi ska vänta på det så blir det förmodligen ingen blogg förrän till hösten ... jag tänker mycket men det är inte alltid det blir av liksom ... jag gillar mycket hellre att ta actionkort på vovvarna så jag bjuder på några såna istället , kameran fick hänga med idag då vi var iväg till grusgropen .

Man skulle kunna tro att Kliffen står och kissar på det här kortet , men det gör han faktiskt inte , han är nog mer beredd på att dra efter Tuffa då hon sticker iväg .

Att det är så roligt med sand .... dom far fram och tillbaka som några jehu och ser mer än lovligt galen ut mest hela tiden   .

Förra gången vi var där så fick ju Tuffa finna sig i att vara kopplad eftersom hon tar allla tillfällen till att bada då det finns vatten i närheten , men idag skulle hon ändå duscha så då fick hon bada hur mycket hon ville .


Här tar hon sats !!!

Det finns faktiskt en brygga och en plats där hon kan gå ner , men av någon anledning så ska hon alltid ta den jobbigaste vägen , det är ett litet stup och vi ser henne inte utan hör bara ett enormt plums då hon landar i vattnet sedan sätter hon fart efter slänten och kommer upp där vi tycker hon borde gå ner .

Här är hon på väg upp .

       

Och så måste det ju simmas lite också .

Däremmelan så rusar hon och Kliff runt i sanden .Våran lilla fialotta som är så galen i vatten    . Kliff var också nere vid vattnet , men han nöjer sig än så länge med att stanna vid kanten och dricka lite , men jag antar att det blir andra bullar nu i midsommar då vi ska iväg till Johans mamma och man och deras sommarstuga som dom har på en Ö .... hon kommer nog att visa Kliff både en och två gånger hur roligt det är med vatten .


  

Nu på kvällen så har det varit lite söndagsmys med husse och Kliff , Johan har en förmåga att vilja ha hundarna i famnen och Kliff har lärt sig att uppskatta det också faktiskt .

Ja men då har man fått ner några rader igen , det blir väl mer framöver kan jag tro , för lite längre fram här i höst så kommer det häna saker faktiskt .... men det tar vi då   .              

Av Camilla Anderholm - 13 juni 2010 20:28

Söndagkväll och så där lagom trött , känner mig nästan så där som då man har varit ute och rumlat runt en hel natt på olika nattclubar   !!! men se det har jag då inte alls gjort , kommer inte riktigt ihåg då jag gjorde det sist   faktiskt .

Nä , det måste vara sviterna efter gårdagen !!!!   vi var ju iväg på utställning till Avesta . Klockan var ställd på 04.00 !!!!!!  man måste ju börja fundera om man är  dum i hela huvudet som kliver upp den tiden frivilligt för att åka drygt 60 mil tur och retur , för några minuter i ringen .... speciellt om det inte ens är mina hundar som ska springa ... men ja ... man är väl totalt korkad som gör det med ett leende på läpparna då man går och lägger sig med siktet inställt på att kliva upp mitt i natten , i normala fall så har jag inga problem med att höra klockan vilken tid på dygnet det än är  , men igår vart jag väckt av Johan som frågade om det inte var dags att kliva upp någon gång .... han hade då legat och hört på min väckare ett bra tag och var aningen less på att jag inte klev upp någon gång .

Kvart i fem vaknade jag till liv och AC skulle hämta mig tio i fem !!!!!!!

Det var bara till att klä på sig och grabba tag i hårspray och vax och frisera huvudet i bilen !!!!! inte den bästa starten på dagen kan man väl säga .... att det stod som spön i backen av allt regn , ja det var vi ju förberedd på .... men som genom ett mirakel så slutade det faktiskt regna då vi kom fram och då vi for hem igen så började det om .... det kallar jag röta .... tro nu inte att det var stårlande sol ... nä då !!!! frös gjorde jag som om det hade varit kallgrader .... usch , hade verkligen velat ha både mössa och vantar med mig , men det är ju inte det första man tänker på då vi är inne i Juni månad , man kan ju tycka att man inte skulle behöva det då   .

Och nu då jag har lagt handler yrket på hyllan så fick jag inte springa mig varm heller .... matte AC har tagit över rodret nu som handler till sin busbulle och gjorde det med bravur skulle jga vilja säga ... det gick så bra så ... att sedan domaren gav ekipaget ett blått band för dagen , det är en annan femmma .

Matte AC och Aston !!


Aston framför domaren !

 


Ibland är det röda band och ibland blåa . Så kan det vara i den här världen .

Så det måste vara gårdagen som sitter i kroppen idag och gör mig så trött !!!!

Vi har inte gjort så speciellt mycket idag .... mest puttrat runt här hemma , varit en sväng till skogen med dogsen , och på eftermiddan for vi iväg till grusgropen så dom fick röja runt där .....

Eller det var nog mest Kliff som röjde runt ....


Kliff .

Tuffa fick finna sig i att vara i koppel ..... eftersom hon tar egna intiativ till att bada varje gång vi är där ... och idag passade det inte med att ha en dygnsur hund med oss hem så då får det bli koppel .... hon slängde långa blickar ner mot vattnet ska ni veta !!!!

men vi stod emot hennes trånande ögon . Det får bli bad en annan dag istället .

Tuffa .

Kliffen !

Tuffa !   

Dom blir ganska så trötta då vi varit där så nu ligger båda två utslagna här på golvet och sover .... vad morgondagen har att erbjuda vet jag inte ännu , men något ska vi väl hitta på .

Tänkte jag skulle försöka mig på att be till dom högre makterna om lite sol iallafall   innan jag går och lägger mig .... det kan väl inte vara för mycket begärt att få sig lite värme .

Må så gott !!!!!

Av Camilla Anderholm - 30 maj 2010 20:25

En hastblogg så här på söndagskvällen ... Kliffen och jag är riktigt trötta efter en lång helg med många intryck och mycket hundar och trevliga människor .

Får ta och knopa ihop en lite mer detaljerad blogg då vi vilat upp oss , men här kommer några bilder på Kliff´s debut iallafall och kritik .


Våran lilla fis som i helgen har visat att han är en riktig mattegris .

Något jag aldrig lagt märke till förrut , men eftersom han alltid är med mig så har vi inte märkt av det tidigare .... Han grinade högljut då jag var inne med Aston i ringen , jag hörde han ungefär precis hela tiden ... huga ....


Framför domaren.

Kliff´s kritik .

Domaren för dagen var Svante Frisk .


En valp som behöver mer tid.

Ännu ganska flat i sin bröstkorg vilket påverkar konstruktion och rörelsemönster .

Bra sidoprofil i huvudet men som behöver mer bredd.

Saxbett.

Bra skuldra och överarm.

Välvinklad bak.

Behöver bli stabilare i hasen bakifrån.

Rör sig trångt fram .

Bra steg från sidan .

Bra päls och färg.

 

 Lite spännande är det ju att få första kritiken .... jag håller nog med på dom flesta punkterna ... lite förvånad vart jag nog över att han tycker att han hade bra päls .

Dom flesta valparna hade ju sin härliga fluffiga babypäls kvar , Kliff han har en blandning av fluff på en del ställen och så börjar den andra pälsen komma på en del ställen , han har inte så mycket päls alls faktiskt just nu , men han såg kanske potential till en bra päls ... vad vet jag ?

Och att han behöver tid ... ja , det är ju också sant .... han har ju haft lite tufft med magen och är ju lite tunn  , men det var inte så farligt som jag befarade då jag såg andra valpar i hans ålder .

Men han var så duktig då han stod framför domaren , vi har inte tränat så där jättemycket på att stå och jag har inte hållt på att plocka med benen på honom .... jag vill att han ska tycka det är roligt och vill för allt i världen inte tjata ut honom med det ... men han ställde upp sig som om han gjort det flera gånger förrut ... duktig kille !!!!!

Lite ringspring .


Det var i väldigt korta drag om vad våran helg har inneburit men som sagt det får bli mer då vi har vilat upp oss .

Må så gott !!!!  

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

Följ bloggen

Följ Tuffa med Blogkeen
Följ Tuffa med Bloglovin'

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se