Tuffa

Direktlänk till inlägg 6 november 2009

För ett år sedan

Av Camilla Anderholm - 6 november 2009 21:43

Endel datum har förmågan att riktigt etsa sig fast i minnet på en ... En del minns man mer än gärna , som tur är så är dom många fler än dom där sorliga som tyvärr också etsar sig fast .

Sedan finns det dom där sakerna man tvingas gå igenom och man inte riktigt vet vad man egentligen står inför eller vad det innebär ... hur det kommer att gå , kommer det att gå vägen överhuvudtaget .

Då tänker jag på Tuffa´s operation... idag är det precis ett år sedan hon opererade första armbågen .


Nere på Strömsholm kvällen innan hon opererades , Fight roffade åt sig inte mindre än 3 ben och Tuffa gör allt för att han ska dela med sig.


  


Kommer ihåg alla tankar jag hade innan operationen ... sökte med ljus och lykta information om ODC på nätet och visst hittade jag det , men det var ren fakta .

Jag ville ju ha information om andra hundar som hade genomgått dom här operationerna och hur det gått för dom , men helt ärligt så hittade jag inget .

Pratade även med vetrinären nere på Strömsholm som skulle utföra operationen , men hon var mycket svävande ville inte alls uttala sig om hur det kunde gå .

Och det kan man ju iofs förstå , alla är olika indvider och har olika läkförmåga .

Dessutom så har ju rehaben en otroligt stor inverkan på hur pass bra det faktiskt går , och det var ju den som var så otroligt svår att hantera .

Då menar jag inte att massera och böja benen flera gånger per dag , eller då vi värmde och kylde armbågarna omvartannat ... nä det så som var jobbigt var ju hur vi var tvungna att förbjuda allt va roligt hette , placera henne i en hage av kompostgaller , där hon åt ... sov ... och drack ... i 4,5 månader .

Och det är där jag tror att många misslyckas , man tycker att 5 minuters lek kan ju inte göra någon skada ... men ack så fel det är ... så iofs så kan jag förstå att vetrinärena inte kan lova något resultat , nu i efterhand har jag av en slump ramlat in på olika bloggar där det faktiskt varit hundar som varit med om det här ... och bla .. en blogg där dom en vecka efter första operationen började med att bygga upp musklerna på sin hund genom att låta den dra ett tungt bildäck efter sig !!!! Hallå !!! Det är ju inte klokt  .


Mys med husse innan operationen .


  


Men så är vi nu här ... 1 år efter operationerna , och vi har en härlig glad , busig och totalt galen Tuffa då hon släpps lös i skogen .

Men hur bra det nu än har gått för Tuffa så kommer jag aldrig att helt kunna släppa det här med hennes armbågar , speciellt då hon far fram som en galning över stock och sten i skogen ... då sitter mitt hjärta i halsgropen både en och två gånger och så kommer det förmodligen alltid att vara då det gäller Tuffa .


  

På söndag så är det sennenträff igen självklart så ska Tuffa och jag åka dit , hon kommer helt säkert att fara fram som en vettvilling där bland alla andra hundarna och jag kommer att stå och vara rädd om hennes armbågar Obestämd men det får jag leva med , hon lever loppan nu och mår som en prinsessa  ( en lite väl rund om magen prinsessa ) så jag får väl se det som ett riktigt jobbigt och svettigt träningspass för henne som bidrar med något mindre midjemått .

Önskar er alla en trevlig helg

 
 
Isabelle

Isabelle

7 november 2009 00:42

Ja, jag måste ju återigen säga att jag tycker bilderna blir extra fina nu för tiden :-)
Och jag förstår dig absolut när det gäller en oro som aldrig kommer försvinnna helt. Även fast hon troligtvis mår bra idag så finns säkert alltid tankarna kvar om vad som hänt och hur det skulle kunna gå om det ville sig illa igen... Men, jag hoppas ni får en trevlig stund på sennenträffen iallafall och att du kan glädjas med Tuffa när hon busar runt med de andra vovvarna ovetandes om mattes oro :-) Kram från oss

http://emtess.blogg.se/rerun

 
AnnCatrin

AnnCatrin

7 november 2009 12:28

hallå!
ja det är väl för väl att tiden rullar på......och att man kan lägga saker och ting bakom sig och se fram emot nya utmaningar och mål!
vi kan väl höras på luren om vi kan samåka imorgon....kändes ganska skönt att ligga kvar i sängen imorse till 9.20.......och inte befinna sig utomhus i Järvsö i detta skitväder ;0)
påminn mig om att jag skall fråga dej om ett foto !
kramen AC

http://anncatrin.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse

7 november 2009 13:25

Hej är det 1 år sedan! Vad tiden går fort.Vad bra bilderna blir här på denna sidan.Kan ju förstå dig att man blir lite rädd om henne och att oron finns där.Hoppas nu att ni får en super trevlig sennerträff.Många Bamse kramar

 
Ewa-Lena

Ewa-Lena

7 november 2009 13:46

Är det redan 1 år sedan? Jag minns det som det vore i går?
Och jag förstår dig mer än du tror, när du talar om att aldrig vara säker på om det kommer tillbaka? För oss gick det ju inte, men för er ser allt positivt ut. Dessutom var det ju helt olika orsaker vad det gäller Tuffa? Du förstår mig nog om du tänkte på Fight, men även det gör du så bra, du minns allt det fina med honom, vilket jag också gör med Maja men jag saknar henne enormt, men har nu lovat mig själv att låta henne vara i fred? Hon har sin minnessida och det får räcka. Där kan jag tala med henne!
Ha en härlig lördagskväll!
Kramar!

http://majaomej.zoomin.se

 
Heléne

Heléne

7 november 2009 19:36

Hej svejs i ruskvädret!
Visst är det så att vissa datum kommer man ihåg med glädje och andra inte. Jag kan bara tänka mig in i tanken hur det måste ha känts att se glada lilla Tuffa 4,5 månad i en hage:( Som du vet tyckte jag de var jobbigt med de veckor Nitro fick tillbringa i hagen nu i höst:( Det stack verkligen i hjärtat det. Absolut är rehaben en enormt viktig bit, dra ett däck låter i mina öron helt vansinnigt!!!!!! Förstår att du har hjärtat i halsgropen när hon far över stock och sten, det får jag också med Nitro och han hade ju inte hälften så allvarlig skada som Tuffa, men nog är man rädd alltid, samtidigt som man njuter av att se dem sprudlande rusa omkring av glädje i skogen:)
Ha en fin lördag kväll och hoppas ni får en härlig Sennen dag med trevligare väder än det varit idag...
Kram Heléne

http://smilla.zoomin.se

 
Tina tillfälligt utan Tea

Tina tillfälligt utan Tea

7 november 2009 21:36

Så märkligt, jag har också starka minnen av denna dagen för ett år sen, då nedkom min Tea med sina valpar, tio stycken som alla lever och har hälsan ! Så annorlunda livets lott kan bli, men så skönt att Tuffa återhämtat sig och är besvärsfri ! Ha så skoj på Sennenträffen, ni har kanske snö däruppe nu ? Finns bara en grej som är mysigare än att se en berner tumla runt och busa i snön......det är när flera berner leker i snön !!! :D

http://www.bernertea.bloggagratis.se

 
Anneli

Anneli

8 november 2009 21:34

Halloj !
Tack för en trevlig dag i skogen.Måste säga att Johan har en ängels tålamod när det gäller att göra eld :)
Vi hade iallafall väldig tur med vädret idag - inte en droppe...(allting är relativt *asg* )

Ni har gjort ett jättejobb med Tuffas rehab,och det tog lång tid...men så blev det ett toppenbra resultat oxå :)

Kramkram Anneli

http://www.maximilian.panatet.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Anderholm - 6 mars 2014 18:54

  Bernerdalens Lord Calvert Calle. HD A ED O Foto: AC Uppfeldt.    Calle ...våran fartkula - tryckkokare -goseknopp- killen som älskar livet !!!!  detta är bara en väldigt liten beskrivning av våra jättebaby, för det är precis vad han ...

Av Camilla Anderholm - 2 december 2013 17:43


        Tänk att då man som mest behöver något så snubblar man över det, är det en slump eller sker det av en anledning?????   Johan hittade denna text idag ... Den träffade mig rakt in i hjärtat. Det gör fortfarande fruktansvärt ont ... d...

Av Camilla Anderholm - 12 november 2013 19:54

                        Det finns de som säger att .... Gud ger oss enbart så tunga bördor som vi orkar bära?????????????????   Till det har jag bara en fundering .... hur jäkla tunga axlar ska vi behöva gå runt med????  Vi ha...

Av Camilla Anderholm - 4 november 2013 14:15

Ni är många som på olika sätt har visat stöttning för Kliff nu då han har varit dålig. Några har varit insatta i allt elände, men det är många som funderat och undrat. Jag tänker inte gå in på några fördjupningar, här och nu, för det orkar jag inte. ...

Av Camilla Anderholm - 9 juni 2013 19:26

Ja, då bockar vi av ännu en vecka med lilltrollet, idag slog han matten med häpnad och sussade till klockan var 9 !!!!! .........vilket ställde allt på sin kant med den inplandrade sennenträffen. Innan vi hade varit ute och gjort morgontoalett, vil...

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards