Tuffa

Direktlänk till inlägg 2 maj 2010

2 Maj

Av Camilla Anderholm - 2 maj 2010 21:56

Efter diverse påtryckningar så är det väl dags att plita ner några rader igen   ... då till och med ena dotter efterlyser en blogg så är det väl på tiden .

Vad har hänt sedan sist då ??? .......

  

Ja , inte så mycket är jag rädd för , dagarna ser ungeför likadana ut vare sig det är måndag tisdag eller fredag .

Men det har ju iofs varit sista april och vi hade ju inte en aning om hur Kliffen skulle tycka det var med smällare och raketer .....

Men som den supder duper duktiga kille han är så brydde han sig inte alls om då det smällde i luften .

Vi bor i ett ganska så snällt område då det kommer till raketer och smällare , om det beror på att folket här tar hänsyn till alla djuren det vet jag inte , men det smälls inte hela dagen ..... och inte i flera dagar före eller efter heller , några timmar på kvällen då det är nyår och sista april och det får man väl acceptera .

Så vi rastade undan både Tuffa och Kliffen ordentligt under dagen , vi var iväg i skogen och travade runt ordentligt så kliff skulle vara riktigt trött då kvällen kom och förhoppningsvis sova sig igenom allt , vi hörde några smällare då , men han höjde inte på ögonbrynet överhuvudtaget ... skönt !!!!

Hej hopp !!!

  

Äntligen har även våran skog tinat upp och det går riktigt bra att trava runt där nu i mossan ... starka ben , det är prio ett nu för Kliffen .

En och annan snöhög finns iofs kvar .

  

Men åter till kvällen då !!!!   Är det inte typiskt så säg ..... vi hade inte hört en enda smällare under hela kvällen , så då Kliff skulle ut för sista gången innan det var dags att nanna för natten så trodde vi att det var lugnt !!! .....

Men precis då han står och kissar för glatta livet så drar det igång ett ordentligt smatterband .... det small som aldrig förr , herregud tänkte jag hur ska nu det här gå ???

Men han brydde sig inte ett enda dugg och då det ven och smattrade i luften   så i dagsläget kan jag iallafall säga att han är ordentligt skottfast .

Det var väl duktigt ändå då man bara är 4½ månad gammal .

Rätt som det är så ställer Tuffa upp sig helt själv ... kanske hon inte vill lägga ner sin karriär ändå som utställningshund .

Eller så är det kanske så här ändå Tuffa trivs som bäst , ligga ute på tomten och kolla in både folk och fä .... och så en och annan hund som har vägarna förbi .

  

Helt ärligt så tror jag faktiskt det , hon kan ligga ute i flera timmar helt själv.

Naturligtvis så går vi ju ut till henne och tittar till henne ,frågar om hon vill komma in , men se det har hon inga planer på .

Så jag tror att hon gillar livet som en gårdshund mycket bättre , men en och annan utställning får hon faktiskt försöka att acceptera .

Vi har börjat träna lite smått med henne på promenaderna , det är mycket lek inblandat och då är hon riktigt med på noterna faktiskt .... jag vette tusan om vi inte ska försöka oss på en lydnadskurs ändå nu i vår Tuffa och jag .

I veckan som varit har vi också varit ute och besökt Kliff´s mamma Dottie och matte Berit .

Dottie är helt suverän att gå med för Kliff , hon är en förnuftig dam som inte faller för Kliffens alla lekinviter .... (behöver jag nämna en viss Fröken Fröjd´s namn , som verkligen skulle haka på då han bjuder upp på lek ...)

Dottie och Kliff .

  

Och några hysteriska rejs mellan en liten valp och en stor tung hund .... det klarar vi oss utan än så länge .

Den tiden kommer snart då dom kan springa ikapp på mer lika villkor än just nu ... Självklart så får Tuffa och Kliff leka med varandra , men än så länge är det under kontrollerade former , man kan väl säga att vi har lite erfarenheter då det gäller trasiga framben , och vi tar inga som helst risker med Kliff , så just nu är det absolut ingen jagis efter lite valp ... och på något vis så tror jag Tuffa har förstått att det inte är ok , för det var inte alls länge sedan som hon inbillade sig att så fort man kom ut på tomten så skulle det kutas runt runt som en oljad blixt , hon formligen låg i hörnen då hon flängde runt här hemma , men hon gör faktiskt inte så nu då dom är ute , hon knallar runt lite eller så ligger hon och tittar på då Kliff leker .... och det är riktigt riktigt duktig gjort av henne .

I veckan som kommer så ska vi fortsätta att knata runt i skogen , kanske får vi träffa mamma Dottie också , och det kan tänkas att vi tar en tur in till stan också för att titta på allt folk .

Men framför allt så hoppas jag på lite värme .

    

 
 
Linda

Linda

2 maj 2010 23:21

Hej.

Snälla kan du ta dig tid och rösta på fyra body/pyjamas jag designat. Det tar inte lång tid alls, bara några sekunder. Skulle vara så snällt om du kunde göra det :) Ska bli mamma i slutet på maj och detta gör att jag har möjlighet att vinna tre månaders blöjförbrukning.

http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=238506

http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=243023

http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=242255

http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=237867

Idag (2 maj) är även sista tävlingsdagen. Hoppas du kunde ta dig tid några sekunder, TUSEN TACK I SÅDANA FALL, varje röst är guldvärd!

http://lindahk.blogg.se

 
AnnCatrin

AnnCatrin

3 maj 2010 07:04

hallå!
ja men det där gjorde väl inte ont? ......att blogga menar jag ;0)
Vad stor han ser ut lillfisen, måste nog komma och kolla på honom nån dag framöver!
Vi ska göra ett nytt försök vi oxå i veckan här att trava på dom "bra" stigarna, nu måste väl ändå snön vara borta.
Klart att du ska ställa Tuffa oxå!
kramen AC

http://anncatrin.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

3 maj 2010 15:15

Hallå !
Föll du för trycket ;) Jisses va han växer lille Kliffen...Stora karln snart ju :)
Men vilken lång och tjock päls Tuffa ser ut att ha...riktigt snygg vårkappa :) Olga har också köpt en ny men det är inte riktigt lika lång...en kortare modell ;)
Kul (och nyttigt)för Kliff att träffa mamma Dottie.
Kramkram Anneli

http://www.maximilian.panatet.se

 
Heléne

Heléne

4 maj 2010 07:11

Bloggarna uppdateras inte ofta hos oss heller nu, dagarna bara rusar iväg och den här årstiden är man ute så mycket mer så datorn få gå på sparlåga;) Kul att se hur han växer Kliff, han har växt rejält, tjusig är de båda två:-)) Kul att han får träffa mamma emellanåt, det är så nyttigt! Det är klart du ska ställa Tuffa igen, hon är så fin. Blir full i skratt när jag läser om henne, hon och Smilla är verkligen lika. Smilla älskar också att ligga ute på tomten och bara njuta, hi hi knasfior:=) Spännande och höra om det blir någon kurs för er framöver;=)
Må så gott
Kram Heléne

http://smilla.zoomin.se

 
Ingen bild

Bamse

4 maj 2010 18:18

Hej vilken underbar kille ni har.Härligt med en blogg med härliga bilder på hundarna.Hoppas ni får lite värme nu.Många Bamse kramar

 
Marie o Troya

Marie o Troya

6 maj 2010 07:46

vad han växer, lilleman! Såklart ni ska gå kurs, tillsammans! Blir det även valpkurs för kliff?

Ska själv iväg på hundpromenad med "hundväninnan" o sen spårträning i kväll....

Härligt med våren,det blir ju mer uteaktiviteter då!

http://www.troya.zoomin.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Anderholm - 6 mars 2014 18:54

  Bernerdalens Lord Calvert Calle. HD A ED O Foto: AC Uppfeldt.    Calle ...våran fartkula - tryckkokare -goseknopp- killen som älskar livet !!!!  detta är bara en väldigt liten beskrivning av våra jättebaby, för det är precis vad han ...

Av Camilla Anderholm - 2 december 2013 17:43


        Tänk att då man som mest behöver något så snubblar man över det, är det en slump eller sker det av en anledning?????   Johan hittade denna text idag ... Den träffade mig rakt in i hjärtat. Det gör fortfarande fruktansvärt ont ... d...

Av Camilla Anderholm - 12 november 2013 19:54

                        Det finns de som säger att .... Gud ger oss enbart så tunga bördor som vi orkar bära?????????????????   Till det har jag bara en fundering .... hur jäkla tunga axlar ska vi behöva gå runt med????  Vi ha...

Av Camilla Anderholm - 4 november 2013 14:15

Ni är många som på olika sätt har visat stöttning för Kliff nu då han har varit dålig. Några har varit insatta i allt elände, men det är många som funderat och undrat. Jag tänker inte gå in på några fördjupningar, här och nu, för det orkar jag inte. ...

Av Camilla Anderholm - 9 juni 2013 19:26

Ja, då bockar vi av ännu en vecka med lilltrollet, idag slog han matten med häpnad och sussade till klockan var 9 !!!!! .........vilket ställde allt på sin kant med den inplandrade sennenträffen. Innan vi hade varit ute och gjort morgontoalett, vil...

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Ovido - Quiz & Flashcards