Tuffa

Direktlänk till inlägg 4 september 2011

Vi spårar på !!!

Av Camilla Anderholm - 4 september 2011 13:25

Ja, det gör vi ... vi spårar på som aldrig förr .... detta är ju tokroligt.

Nu har vi det lite lyxigt då Emma Hansson går spåren åt oss så det enda vi behöver göra är att dyka upp och gå med vovven. .... Ja och så fika, så klart då alla gått sina spår   .

Igår, lördag hade hon försvårat det hela lite .... mindre blod i spåret, ett bloduppehåll och fler vinklar .... det hade dessutom legat i ca 16-17 timmar .... så vovvarna fick jobba lite extra igår.

Vilket syntes också att det var lite svårare ... men samtliga hittade sina klövar ... vilket jag tycker är helt otroligt med tanke på terräng och hur länge det legat !!!

Igår var det en ny "liten" deltagare i form av Sheltien Lita ... Maria D dök med sin vovva ... trevligt trevligt .... för er som är sugen att hänga på så är det bara att säga till.


Lita & Maria.

   

Sedan var det Tutan .. som inte alls har något problem med vare sig spåret eller klöven !!!!  ta hit säger hon, det var jag som hittade den   .


Tutan ... matte Ulrika och så spårläggare Emma.

  


Det kan tänkas att det blir lite fel nu i ordningen vilken hund som gick sedan ... men jag tror det var Aston ,.... som för övrigt var ordentliget uppskruvad    han har ju fått kläm på detta med spår och tycker ju att det är ganska trevligt .... nu såg han ju vad som väntade så medans de första hundarna gick sina spår så under tiden han väntade i bilen så vevade han igång sig själv, så där som bara en Aston Martin kan göra .... hihi ... han vill ju bara allt lite mer än andra så det blir lite tokigt ibland .... men gud så jag gillar den killen .

 Aston med matte.

 

Tror det var Tuffans tur sedan ... och hon blir ju helt galen hon !!!!!!!   vi försöker ju envist banta våra lilla  " Fröjd " nu går det ju inte så bra måste jag säga .... hon håller krampaktigt fast vid sina extra kilon ... trots att jag och Johan är väldigt hård .... sedan början på juni ... har hon gått på diet ... först köpte vi ett apdyrt foder hos vetrinären där de lovade att hon skulle gå ner ... nähä .. efter två säckar köpte vi ett annat dietfoder ... där de också lovade viktnedgång !!!!!!!! ... hon har tappat två kilo sedan juni !!!!!!!! ..... så det går liksom inte alls så bra.

Nu tänker nog gemnene man där ute att hon får sig något gott då och då !!!!! .... nä, för det får hon faktiskt inte. Vi har verkligen varit benhårda och gått in för detta med hull och hår. Hon behöver verkligen minska i vikt då hennes skrotben skulle må så mycket bättre av det, och med den motiveringen så är det ganska lätt att låta bli att stoppa i henne godsaker, men hon går alltså inte ner i vikt.

Nåja ... det blev en lång utläggning detta om varför Tuffa är så tokig då hon vädrar spår .... Ni skulle se henne !!!!!!!!!!  Jösses ..... hon blir som förbytt då hon ska spåra ... hon känner så klart att det finns något att sätta tänderna i där på slutet ... så hon spårar som en galning tills hon kommer till slutet där vi får vara snabba som vesslor och komma före henne så hon inte hinner sätta i sig hela klöven ......  för det skulle hon göra utan tvekan hon hon fick.

Tuffa spårar.


 

Efter henne var det Hubbe´s tur .... han gillar också detta med spår. Han har inte heller något problem med att bära med sig klöven, fick han så skulle han ta den med sig in i bilen igen ... men där sätter matte Rosa stopp.

Hubbe och Rosa.

 

Kliffs tur


Vad ska sägas om han då ??  han tycker också det är trevligt med spår ... men då vi kommer fram till spårslutet så är han inte så där imponerad av det som ligger där ... han slänger lite blickar på klöven då vi går tillbaka till bilen ... men han är inte intresserad av att bära den ... och det måste man ju inte heller så det gör jag. Och nu är det ju som så att man måste inte bära klöven tillbaka heller så det duger gott att han spårar sig fram och så tar jag klöven sedan.

Kliff spårar.


 

Lukas tur ... och han är så metodisk ... han hetsar inte upp sig i vanlig ordning ... nä, han går bit för bit och succesivt tar han sig fram till sin klöv, han har inte några problem med att bära ... helst skulle han nog vilja lägga sig någonstans och mummsa på den.

Lukas.

 

Jag tror det var alla hundar igår !!! och då alla hundar har gått sina spår så blir det äntligen fika !!!! .....

Fikatime !!!!

    

Gud så gott det smakar med fika ute i naturen .... Maria D hade bakat Silviakaka och hade med sig och bjöd på ...  och som vanligt så har det en tendens till att bli lite fnissigt och flamsigt    vid våra sammankomster !!!  fattar inte hur det kommer sig ???   men tokroligt har vi och det är väl det som räknas.

I skrivande stund så ligger det ett spår och väntar på mig och Kliff .... AC hade förbarmat sig och blandat iordning en flaska blod åt mig ... och den måste ju så klart utnyttjas ... så medans jag sitter och hamrar på tangetnbordet är hon iväg på lite kalas ... sen så ska grabbarna grus få gå varsitt spår.

Tanken med vårat spårande är ju att samtliga ska kunna titulera sig viltspårchampionjon innan det är klart !!!  .... vi har en spännande höst framför oss tror jag.

Ha nu en fortsatt trevlig söndag !!!!!!!


 
 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

4 september 2011 18:21

Skoj verkar ni (o hundarna) verkligen ha!! :)
Har pratat med väninnan som viltspårar med sin herde, och tanken är att Troya ska få prova det, eftersom hon inte får så mycket aktivitet nu för tiden, sen liten flyttade hit..Så på tisdag kanske det blir debut för gammeltanten! ;)
Ha d bäst!

http://www.troyatyra.se

 
Ingen bild

Stina

8 september 2011 17:49

Haha...gillar skarpt dina "medåkare" bakom kameran. Vilken hund var det som inte skulle anmälas?? Hörde inte riktigt ;) haha...
Härligt verkar ni ha iaf! Önskar det bodde lite vettigare folk härrunt också...ja, med hund alltså, så man kunde få igång sånt där igen...som på den gamla goda tiden!
Kram

 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

16 september 2011 18:16

Nu måste det uppdateras här lite...;)
Har en fråga: Jag o Troya har planer på att börja viltspåra, tycker du man bör lägga väntetiden så kort som en timme? Får för mig att hunden blir mer het i spåret då? Hur gör ni? /marie.

http://www.troyatyra.se

 
Emelie

Emelie

19 september 2011 20:26

Ååååå va kul ni har!!! Har kollat båda filmerna... Tuffa är verkligen my kind of girl!!! Love her! Kram

http://finarossinas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Anderholm - 6 mars 2014 18:54

  Bernerdalens Lord Calvert Calle. HD A ED O Foto: AC Uppfeldt.    Calle ...våran fartkula - tryckkokare -goseknopp- killen som älskar livet !!!!  detta är bara en väldigt liten beskrivning av våra jättebaby, för det är precis vad han ...

Av Camilla Anderholm - 2 december 2013 17:43


        Tänk att då man som mest behöver något så snubblar man över det, är det en slump eller sker det av en anledning?????   Johan hittade denna text idag ... Den träffade mig rakt in i hjärtat. Det gör fortfarande fruktansvärt ont ... d...

Av Camilla Anderholm - 12 november 2013 19:54

                        Det finns de som säger att .... Gud ger oss enbart så tunga bördor som vi orkar bära?????????????????   Till det har jag bara en fundering .... hur jäkla tunga axlar ska vi behöva gå runt med????  Vi ha...

Av Camilla Anderholm - 4 november 2013 14:15

Ni är många som på olika sätt har visat stöttning för Kliff nu då han har varit dålig. Några har varit insatta i allt elände, men det är många som funderat och undrat. Jag tänker inte gå in på några fördjupningar, här och nu, för det orkar jag inte. ...

Av Camilla Anderholm - 9 juni 2013 19:26

Ja, då bockar vi av ännu en vecka med lilltrollet, idag slog han matten med häpnad och sussade till klockan var 9 !!!!! .........vilket ställde allt på sin kant med den inplandrade sennenträffen. Innan vi hade varit ute och gjort morgontoalett, vil...

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skapa flashcards