Tuffa

Alla inlägg under november 2009

Av Camilla Anderholm - 6 november 2009 21:43

Endel datum har förmågan att riktigt etsa sig fast i minnet på en ... En del minns man mer än gärna , som tur är så är dom många fler än dom där sorliga som tyvärr också etsar sig fast .

Sedan finns det dom där sakerna man tvingas gå igenom och man inte riktigt vet vad man egentligen står inför eller vad det innebär ... hur det kommer att gå , kommer det att gå vägen överhuvudtaget .

Då tänker jag på Tuffa´s operation... idag är det precis ett år sedan hon opererade första armbågen .


Nere på Strömsholm kvällen innan hon opererades , Fight roffade åt sig inte mindre än 3 ben och Tuffa gör allt för att han ska dela med sig.


  


Kommer ihåg alla tankar jag hade innan operationen ... sökte med ljus och lykta information om ODC på nätet och visst hittade jag det , men det var ren fakta .

Jag ville ju ha information om andra hundar som hade genomgått dom här operationerna och hur det gått för dom , men helt ärligt så hittade jag inget .

Pratade även med vetrinären nere på Strömsholm som skulle utföra operationen , men hon var mycket svävande ville inte alls uttala sig om hur det kunde gå .

Och det kan man ju iofs förstå , alla är olika indvider och har olika läkförmåga .

Dessutom så har ju rehaben en otroligt stor inverkan på hur pass bra det faktiskt går , och det var ju den som var så otroligt svår att hantera .

Då menar jag inte att massera och böja benen flera gånger per dag , eller då vi värmde och kylde armbågarna omvartannat ... nä det så som var jobbigt var ju hur vi var tvungna att förbjuda allt va roligt hette , placera henne i en hage av kompostgaller , där hon åt ... sov ... och drack ... i 4,5 månader .

Och det är där jag tror att många misslyckas , man tycker att 5 minuters lek kan ju inte göra någon skada ... men ack så fel det är ... så iofs så kan jag förstå att vetrinärena inte kan lova något resultat , nu i efterhand har jag av en slump ramlat in på olika bloggar där det faktiskt varit hundar som varit med om det här ... och bla .. en blogg där dom en vecka efter första operationen började med att bygga upp musklerna på sin hund genom att låta den dra ett tungt bildäck efter sig !!!! Hallå !!! Det är ju inte klokt  .


Mys med husse innan operationen .


  


Men så är vi nu här ... 1 år efter operationerna , och vi har en härlig glad , busig och totalt galen Tuffa då hon släpps lös i skogen .

Men hur bra det nu än har gått för Tuffa så kommer jag aldrig att helt kunna släppa det här med hennes armbågar , speciellt då hon far fram som en galning över stock och sten i skogen ... då sitter mitt hjärta i halsgropen både en och två gånger och så kommer det förmodligen alltid att vara då det gäller Tuffa .


  

På söndag så är det sennenträff igen självklart så ska Tuffa och jag åka dit , hon kommer helt säkert att fara fram som en vettvilling där bland alla andra hundarna och jag kommer att stå och vara rädd om hennes armbågar Obestämd men det får jag leva med , hon lever loppan nu och mår som en prinsessa  ( en lite väl rund om magen prinsessa ) så jag får väl se det som ett riktigt jobbigt och svettigt träningspass för henne som bidrar med något mindre midjemått .

Önskar er alla en trevlig helg

Av Camilla Anderholm - 5 november 2009 23:22

Nu har jag konstaterat att jag är inte skapt för att leva och bo i kallt och surt väder , vaknade imorse av att det låg snö på marken och mest hela dagen har det antingen snöat eller varit snöblandat regn , och det är inte alls bra för min nacke och axlar , känns som jag sitter fast i ett skruvstäd nu ... får liksom röra på hela huvudet om jag ska titta åt sidan ....

Det här märker jag aldrig av då solen står i cenit och då termometern visar på 20 + !!!  Det måste väl ändå betyda att jag ska bo på varmare breddgrader under den kalla halvan av året ... skulle mycket väl kunna tänka mig att ligga i en solstol om dagarna pimplandes på något läskande ... Det mest ansträngande skukke väl vara att vända blad i en spännande bok Cool .

  

Japp , det har varit kurs ikväll igen, idag har jag koncentrerat mig på att snurra bilder åt sidan och även göra dom förvrängda på olika sätt , grannen och jag är rörande överens om att vi fått valuta för pengarna , han som undervisar oss är riktigt bra.

Vi ligger på så olika nivåer i gruppen , och alla vill vi använda photoshop på olika sätt , så efter en liten genomgång så arbetar vi fritt och så går han runt och hjälper oss alla , så var och en får ut så mycket som möjligt av vad man vill lära sig .

Helt suveränt , många gånger på såna här kurser kan man känna att man inte lär sig något alls och att dom inte alls vill lämna sin kursplan , men vi är båda mycket nöjda med det vi lärt oss , nu är det en gång kvar , så nu ska jag ta och fundera ut på vad mer jag vill lära mig , sedan får man ju självklart fortsätta att testa sig fram , något jag faktiskt känner att jag kan göra nu .

 

Hur går det nu då för Tuffa och hennes ofrivilliga bantning kanske ni undrar ????

Inte så bra om jag ska vara ärlig , Johan pillar i henne både pannkakor och kycklingbitar .

Efter middagen i dag så vart det några kycklingbitar över och vad är det jag hör !!!    Va nu en duktig flicka och ät upp din egen mat så ska du få smaka på lite kyckling till efterrätt ....

Men hallå!!!!!!!! hur ska hon kunna gå ner i vikt om man får efterätt var och varannan dag , jag tror jag får vara den starkare av oss och sätta ner foten då det erbjuds efterätt nästa gång .

Ja , det var några rader igen då från mig , avslutar med att önska er alla en trevlig helg .



Samma sak

Av Camilla Anderholm - 2 november 2009 23:02

Jaha , då är det officiellt !!!!! Tuffa har gått och blivit en liten " rulta "Förvånad .

Jag har ju misstänk ett tag att hon kanske har blivit lite rund om magen , och ni vet hur det är .... det man fasar för brukar man med lätthet  kunna skjuta upp till en annan dag .

Idag tog jag tag i saken och gick och vägde henne ...

Vi var ensammna i lokalerna , ja .. förrutom vetrinären och sköterskan .

Och tur var väl det , för då Tuffa stod på vågen så utbrast jag i högan sky ....

Hjälp !!!! Varpå vetrinären tittar ut och funderar vad som händer , hon har gått upp lite för mycket i vikt skyndar jag mig att säga .

Nu kanske man inte ska skriva ut en dams vikt så här offentligt på en blogg , men vad säger ni om 47,6 kilo !!!!

Hon är som värsta sumobrottaren .

Jaja , det är väl kanske inte så där extremt mycket som ska bort , för Tuffa är väldigt fin i kroppen då vågen står på 44-45 kilo , så nu är det nedragningar tills vi är där .

Och hur lätt är det egentligen ???   Det är ju hur svårt som helst att motstå dessa bruna ögon som hela tiden säger

 " bara en liten smakbit matte " det skadar nog inte !!!!

Så i kväll har hon inte fått ett endaste dugg inte så mycket som en smula , men det är ju för den goda sakens skull , jag får påminna mig om det , för hennes framben mår inte bra av att dra runt på extra kilo .


Totalt galen brud !!!

  


Kallt som sjutton har det varit idag , läser i tidningarna att det kan komma snö endera dagen , och ja ... så är det nog .

Det är väl bara att gilla läget och välkomna Kung Bore då han behagar dyka upp med allt sitt vita fluff , det är tur att man har varit flitig i sommar och knäppt en lite galna galna badbilder som man kan titta på och drömma sig bort och försäkra sig om att ... Ja , det blir sol , bad och värme bara vi har tålamod .

  


  

På onsdag ska Aston komma och berika våran dag igen Tungan ute spännande tycker vi .... I hans sällskap så vet man aldrig vad som händer . Förra gången hade han ju verkligen hajat vad som gäller då man är med på jobbet och var mycket hjälpsam med både det ena och det andra .

Dagens sista bild får Tuffa och Olga avsluta ... Ps ... Vi saknar dig jättemycket Olga och Tuffa skickar en massa kramar till dig .

Bästa kompisarna .

  





Av Camilla Anderholm - 1 november 2009 14:48

Det här är ni inte bortskämda med att bloggarna duggar lika tätt som ett dugregn Tungan ute .

Men det är lika bra att passa på då suget infinner sig , så några ord om dagen ska jag väl få ihop .

Världens härligaste Tuffa .

  


I skrivande stund ligger både hussen och hund på glovet och snarkar ikapp ... det är jobbigt att vara ute i friska luften flera timmar , vi har nog tagit Tuffa´s muskelbyggande till nästa nivå ...nu jä-lar ska fronten på Förken Fröjd bli fast och fin .

Sista veckan har vi knatat runt minst två gånger om dagen på rejäla skogsturer och ger inte det effekt då vet inte jag , och är det ett strålande väder som det är idag så är det ju bara korkat att inte vara ute så mycket som möjligt medans det är ljust .

  

En utställning är ju inplanerad till slutet på November och även om vi säkert kommer att få i kritiken att fronten behöver bli stabilare så hoppas jag att dom inte skriver betydligt stabilare , hoppar dom över just det ordet så har vi kommit en bra bit på väg .

För övrigt så är hon jättefin nu i kroppen ... pälsen har kommit tillbaka och även hullet ... kanske att hon till och med är liiite väl trind om magen ... kunde jag väl aldrig tro att jag skulle skriva för någon månad sedan då hon var så mager så hon med lätthet skulle kunnat gömma sig bakom en lyktstolpe .


  

Jaha , så har hussen vaknat till liv här på golvet ... det var ganska bra tajmat för nu är det nog dags att börja tänka på middagen så vi hinner äta inna vi ska iväg och förmodligen få se Timrå få stryck av Frölunda .... det är så sorligt att vara Timråit nu .... orkar inte orda mer om just den saken faktiskt så det får räcka så .

Hoppas ni får en fin söndagkväll alla .

  



Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skapa flashcards