Tuffa

Direktlänk till inlägg 26 november 2009

Funderingar

Av Camilla Anderholm - 26 november 2009 21:53

Torsdagkväll och jag tror att det är dags för några rader igen , vet inte om vad ... men det brukar ju ge sig  .

Jag kan ju börja med att berätta att vi fick skymta solen lite idag ... nice ....

Lagom till att Tuffa och jag skulle ut och lunchpromenixa så behagade den visa sig och genast så åker mungiporna uppåt , och det vart med en gång en mycket trevligare promenad , eftersom vädret har varit som det varit nu under en ganska lång tid så har promenaderna inte blivit så som vi är vana vid , det kan jag få lite dåligt samvete för ... Tänk om all den här nederbärden hade kommit i form av snö isället ... det hade varit mumma det  .

Linus sa idag att han inte tror det kommer någon snö till jul och jag kommer ihåg för några år sedan då våran granne stod och tvättade bilen ute på garaguppfarten dagen innan julafton ... det vill jag inte vara med om i år ...


Det blir bilder som ni redan sett i bloggen idag och det beror så klart på vädret det också , vem vill hala upp kameran då det står som spön i backen !!!

Men imorgon blir det nya bilder , Tuffa och Aston ska ju iväg på simning och det ska självklart fotas , tänkte även prata lite med Anki som hjälpte oss med Tuffa´s rehab , jag har lite funderingar om då det gäller våran lilla fröken .

Hon har en benägenhet att formligen frysa fast i marken då vi är ute och rör på oss !!!!

Det här håller på att göra mig galen ... och lite fundersam !!!

En promenad som normalt skulle ta en halvtimme kan för oss ta en timme , pga av att hon helt plötsligt bara tvärnitar och står och blänger på mig , eller så lägger hon sig ner och mumsar på något i gräset !!!!!

Det här började hon med i höstas och då gjorde jag nog det dumaste man kan göra , jag lockade henne med godis.... hur dumt som helst inser jag ju nu .....

Men då man står där och är stressad och bara vill komma iväg då tar man till dom säkra korten och godis är något den här damen inte kan motsåt .

Det här jag självklart slutat med ,ibland inväntar jag helt sonika henne tills hon ger upp och kommer ikapp mig ... jag håller på att spricka av irritation kan jag lugnt berätta , men försöker att inte visa henne det .. jag berömmer henne glatt då hon kommer .

  

Något annat som också fungerar är om jag vänder henne ryggen och sätter mig ner på huk och pillar i marken då blir hon för nyfiken för att kunna motstå att komma och titta vad jag gör .

Något som också fungerar är ifall hon får bära på något t ex en vante , då pinnar hon på utav bara den , och jag njuter för att vi kommer framåt .

Om jag tänker efter riktigt ordentligt så har hon nog varit så här jämt faktiskt .

Glömmer aldrig hur hon som valp kunde parkera rumpan mitt på våran gata då vi var ute på rastning och blåvägrade att röra på sig , grannarna som såg oss skrattade ganska ofta åt henne och åt mig då jag sa att jag skulle inhandla fyra hjul för att sätta under tassarna på henne så vi kom någonstans .

Så egentligen behöver jag kanske inte vara så orolig , för det har jag faktiskt varit ett tag ... jag inser ju att det här egentligen inte är något nytt utan att hon faktiskt har gjort så här sedan hon var liten .

det som oroat mig är ju så klar ifall hon skulle vara besvärad av sina armbågar.

Frågade faktiskt om det här då jag var iväg och vägde henne förra veckan ... Sköterskan frågade hur hon var då hon var lös och sprang fritt i skogen ??? Gör hon så här då också , och nej det gör hon ju inte ... 

Hon har inga som helst bekymmer att hoppa in och ut ur bilen heller och inte är hon stel eller haltar .

Så dom tror inte det har att göra med att hon skulle vara besvärad.

Dom tror att hon helt sonika tycker det är pest och pina att gå i koppel , och som den tjurskalliga egensinniga Fröken Fröjd hon är så tror jag väl också det innerst inne , men som sagt jag ska höra med Anki imorgon , hon får kläma och känna lite på henne bara för säkerhets skull .


  



Och halleluja !!!!!!!!! Timrå vann sin första bortamatch idag mot HV .

Det måste ju bara nämnas .

Ja ni ser ... det vart några rader till slut .

Nu ska kudden nattas så det snabbt blir fredag och man kan börja se fram emot helgen .

 
 
Anneli

Anneli

27 november 2009 13:27

Hallå !
Ska bli kul att få en rapport från badet idag...vem vet - Aston och Tuffa simmar kanske ryggsim ....sporrade av varandra ;)
Är ni laddade nu då inför utställningen i morgon ? Här har jag 2 nytvättade och fönade fluffiga vovvar (åtminstone 1 är otroligt fluffig) :)
Ses i morgon :)
Kramkram ANneli

http://www.maximilian.panatet.se

 
Marie o Troya

Marie o Troya

27 november 2009 15:37

Haha....ja du har sannerligen en envis fröken i ena änden av kopplet, o hon vet ju att det brukar vankas godis om hon gör så! ;) Dummare än så är de ju inte...
Tror som de säger att det inte är några problem med armbågarna, för då skulle hon ju uppvisa det i andra lägen oxå...ex när hon lägger/ställer sig upp. Men visst är det bra att kolla en gång extra när du ändå har möjlighet!!! Ser fram emot morgonens bilder från badet!!!

Trevlig kväll!

http://www.troya.zoomin.se

 
Heléne

Heléne

28 november 2009 16:57

Sådär höll Smilla på en period också, bara stannade eller satte sig ner, jag gjorde precis som du, lockade med godis och höll på tills jag blev galen.. Jag struntade i henne och fortsatte gå utan att locka eller tjata på henne och hon kom efter små lunkandes så cool så, medans matte kokade inuti! Nu fungerar det mycket bättre så jag vet inte om det kan få såna perioder, hon blev sån efter sitt första löp, ibland fick jag henne inte ens ut från gatan! Tror inte heller att det är armbågarna, men det kan ju vara bra att Anki kollar igenom dem för säkerhets skull:)
Nu ska jag läsa badbloggen;)
Kram Heléne

http://smilla.zoomin.se

 
Ingen bild

Isabelle

29 november 2009 09:37

Halloj! Fick du till det med en färgklick i en svartvit bild? Det ser ut som det på Tuffa-bilden här? Jättefin var den iallafall :-) Skönt att kunna läsa att fler kan ha tankar som inte alltid är befogade utan det är bara ens egna oro som spökar, men tydligen kan inte jag skriva sånt i min blogg för det är inte lämpligt i mitt fall.. Så jag får skriva om annat och hålla mina tankar för mig själv :-)
Härligt med badet och jag har ju 2 ggr kvar på Mayas kort så vi får se om vi ska ta och utnyttja dem snart :-)
Lycka till med utställningen! Lär hänga här och förväntansfullt invänta ett nytt inlägg och bild på Tuffa med den röda rosetten :-D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Anderholm - 6 mars 2014 18:54

  Bernerdalens Lord Calvert Calle. HD A ED O Foto: AC Uppfeldt.    Calle ...våran fartkula - tryckkokare -goseknopp- killen som älskar livet !!!!  detta är bara en väldigt liten beskrivning av våra jättebaby, för det är precis vad han ...

Av Camilla Anderholm - 2 december 2013 17:43


        Tänk att då man som mest behöver något så snubblar man över det, är det en slump eller sker det av en anledning?????   Johan hittade denna text idag ... Den träffade mig rakt in i hjärtat. Det gör fortfarande fruktansvärt ont ... d...

Av Camilla Anderholm - 12 november 2013 19:54

                        Det finns de som säger att .... Gud ger oss enbart så tunga bördor som vi orkar bära?????????????????   Till det har jag bara en fundering .... hur jäkla tunga axlar ska vi behöva gå runt med????  Vi ha...

Av Camilla Anderholm - 4 november 2013 14:15

Ni är många som på olika sätt har visat stöttning för Kliff nu då han har varit dålig. Några har varit insatta i allt elände, men det är många som funderat och undrat. Jag tänker inte gå in på några fördjupningar, här och nu, för det orkar jag inte. ...

Av Camilla Anderholm - 9 juni 2013 19:26

Ja, då bockar vi av ännu en vecka med lilltrollet, idag slog han matten med häpnad och sussade till klockan var 9 !!!!! .........vilket ställde allt på sin kant med den inplandrade sennenträffen. Innan vi hade varit ute och gjort morgontoalett, vil...

Presentation


Doremis Kliff Ford & Bernerdalens Lord Calvert.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Arkiv

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Gästbok

RSS

Besöksstatistik

Betillys Charmiga Tuffa

                                               

Doremis Kliff Ford

                                                                         


Skapa flashcards